Analogový upgrade

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Analogový upgrade

Příspěvek od omarisko »

Zdravím,
rád bych si nechal poradit zdali a jak upgradovat svůj "analog".
Mám gramofon Pro Ject Debut Carbon Esprit s MM přenoskou 2M Blue, gram. předzesilovač Phono Box E a vše ženu přes zesilovač Cambridge audio cxa 80. Přemýšlím o změně přenosky (bronzová či black) či předzesilovače či obojího. Poslouchám melodický hard rock, pop rock, metal, ale i jazz (prostě vše kro dechovky a vážné muziky)
Děkuji za radu *klanimse*

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Analogový upgrade

Příspěvek od weiron »

Začal bych výměnou phono předzesilovače. Přenoska je k tomu gramofonu tak akorád možná ještě 2M bronze. Pokud by jsi chtěl jít ještě dál doporučil bych vyměnit celí gramofon. Ted na bazaru toho moc není ale pokud nebudeš spěchat dá se koupit Pro-ject phono RS kolem 10tisíc. Ten už by ti vystačil na velmi dlouho.

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Wau...děkuji za radu (tip), ale to je ten předzesilovač v tom analogovém řetězci tak markantně důležitý? Jeho nebazarová cena je vyšší než cena celého meho dnešního analog. kompletu (gram. +přenosky +před zesík).

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Syn měl nějaký Project a levný předzesilovač. Po nákupu a připijení dražšího předzesu si to moc pochvaloval. Předzes je důležitý.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Ten tvůj phono box e bude určitě nejslabším článkem. Pokud ti gramofon vyhovuje pořid mu phono box s2. Ten je tak akorát k tomu gramofonu s přenoskou. Ten phonno box RS jsem myslel kdyby jsi chtěl phono větev postupně vylepšovat ještě dál.
Měl jsem doma několik předzesilovačů včetně komplet lampového. Zvuk to dokáže velmi ovlivnit.

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Za sebe můžu s klidným svědomím doporučit i za svou cenu výborný phono Ifi iphono2. Zvuk a možnosti nastavení jsou výrazně mimo svoji cenu.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Phonopředzesilovač má výrazný vliv na zvuk,mám phonobox rs a výborný *thumbs up* Proti předešlému CA Azur 651P raketový vzestup na stejné přenosce :shock: *palec* Ifi,které doporučuje Valderon taky špička,slyšel jsem u něj a ůžas *thumbs up*

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Děkuji moc všem za rady a doporučení. V souhrnu to vidím tak, že by cenově ideální byl Phono Ifi 2, ale nějak jsem bohužel nenašel českého prodejce. Druhá možnost je nějaký lepší Phono box... buď dostačující Phono Box S2 popř. přemýšlím nad Phono Box DS+
Ono to úplně nehoří, tak se to snad během 3-5 týdnů vyvrbí...pokud nebudu mít nutkání to pořídit co nejdřív..což je taky dost pravděpodobné *jupi*

meek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meek »

Phono ifi2 prodává Audiofriend Brno , zkus to tam .

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Pokud se nepletu, tak hlavním (ofic.) dovozcem iFi je exaudio.cz - hifina.cz ? :
https://exaudio.cz/ceniky/
https://hifina.cz/analog/86-micro-iphono2.html

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Ještě mám dotaz k mému gramofonu (Pro ject Debut Carbon Esprit III). Je možno k němu zakoupit nějaký externí regulátor otáček? V současné době musím vždy sundat talíř a přehodit gumičku. To, že se na konci LP automaticky nezdvihne ramenko vyřeším pořízením zařízení na zdvih raménka...no zjišťuji teď po nějaké době plno drobností, které zacinaji být diskomfortni😌

Odpovědět