AT-OC9/III a Yamaha A-S2100

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

AT-OC9/III a Yamaha A-S2100

Příspěvek od jirka28 »

Obracím se s prosbou o radu Vás zkušenějších. Pomalu mi dosluhuje přenoska a přemýšlím o nové. Zaujala mne Audio-Technica AT-OC9/III. Líbí se mi použitým hrotem, k raménku by také měla sednout ale nejsem si jist, zda sedne i předzesilovači v Yamaze A-S2100. V návodu má yamaha uvedenou vstupní zátěž 50 Ohmů, AT-OC9 má doporučeno více než 100 Ohmů. Předzesilovač kupovat nechci, v užším výběru mám i další přenosky ale zajímalo by mne, jaký problém a jestli vůbec by mohl nastat. Díky za rady.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AT-OC9/III a Yamaha A-S2100

Příspěvek od Dasta »

Nemusí se stát vůbec nic,nebo můžeš ztratit brilanci, v každém případě to chce zkusit. Já například zkoušel Dynavector DV20xmk2 na zátěž 50ohm , přestože má doporučeno daleko víc a nestalo se nic.
Do 50ohm je nejlepší pořídit nějakou mc Ortofon, jestli Ti zvukově budou vyhovovat.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AT-OC9/III a Yamaha A-S2100

Příspěvek od jirka28 »

Ortofon quintet bronze mám jako další v hledáčku ale AT-OC by se mi líbila víc. Zkoušet se mi moc nechce, když přenoska nebude sedět, budu jí horkotěžko prodávat i za půlku, byť bude mít nahráno třeba 50 hodin. To mi přijde jako drahá sranda :-) Asi to bude hold ta bronzka, uvidím. Stávající přenoska zatím slouží, zjistil jsem, že stačilo jen znovu seřídit geometrii a má nahráno zhruba 400 hodin.

Odpovědět