Brum je pryč!

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
vinnetou79
Kontaktovat uživatele:

Brum je pryč!

Příspěvek od vinnetou79 »

Při přehrávání na mém P-J 1 Xpressionu III jsem se potýkal s nepříjemným, hudbu rušícím brumem, který vznikal mechanickými vlastnostmi pohonu gramofonu ustaveným na dřevěné polici připevněné ke zdi. Samotná police vážila přibližně 3 Kg. Po pátrání na fóru a diskuzi s Efičákem jsem se rozhodl pro následný upgrade.
Nechal jsem si v kamenictví na míru šasi gramofonu uřezat žulovou desku tloušťky 30 mm. Včera jsem si ji byl vyzvednout, ustavil na polici, překontroloval usazení gramofonu do vodorovné polohy, pro jistotu i VTF a začal poslouchat. Jak již správně napovídá název téma "Brum je pryč!" se opravdu doslova a do písmene ztratil. Co se týče zvukových vlastností, projev se mi zdá ustálenější, pevnější, v pasážích údernější, výšky prohnané přes lampy málonko více cikavější, tak jak to mám rád.
Jak jsem se dočetl na fóru, ustavení gramofonu se nemá opravdu zanedbávat a s mou šestiset korunovou investicí do asi 15 Kg žulové desky jsem naprosto spokojený a jak by napsal jistý ostravský analogový poeta, ladí uchu i očím :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Vinnetou

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brum je pryč!

Příspěvek od vonvichousch »

Vypadá to krásně,perfektní inspirace.Jen ty vrchní hmoždinky,co nesou polici,musí být fakt kvalitní *sunglases* .

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

to nemá chybu !!!

Výborné, Vinetou 79.
Velkou radost z každé noty Ti přeji.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mám taky položený gramofon na polici ze žuly o tloušťce 5cm. Zvuk se podstatně zlepšil, když jsem nožky podložil anti vibračními podložkami fo.Q.

Odpovědět