Brum z předzesilovače
-
- Kontaktovat uživatele:
Brum z předzesilovače
Zdravím včera mi přišel z eBaye můj první gramofon Technics SL-B31. Dneska mi došel předzesilovač AQ MM3, když jsem ho ale zapojil byl slyšet hodně silný brum. Mám to zapojené do věže Philips FW332 která nemá nic na uzemnění, tak jsem ten kablík od gramofonu připojil k tomu AQ a odtud zase natáhl kablík k zemnícímu kolíků na zásuvce, brum se trochu ztišil, stejně to fungovalo o když jsem kablík přidělal k topení. Když jsem zapojil gramofon přímo k věži a na maximum zesílil hlasitost, sice to hrálo potichu, ale bez brumu. Poradíte jak se toho zbavit, je to nepříjemné. Děkuji
Re: Brum z předzesilovače
Je potřeba připojit zem od gramofonu na to aq. Pak zkus další zem někam pod šroubek na věži.
Jenom gramo a AQ. Ani k věži bych to netahal a k zásuvce a pod už vůbec ne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak když to mám propojený jen gramo a aq tak to brumi ještě víc. Nevím jestli to třeba nedělá, že v místě kde to je je kabel k televizi, ke zvonku, k internetu. Když vypojim televizi, tak to bručí furt ale jiným tónem zase
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak když to mám propojený jen gramo a aq tak to brumi ještě víc. Nevím jestli to třeba nedělá, že v místě kde to je je kabel k televizi, ke zvonku, k internetu. Když vypojim televizi, tak to bručí furt ale jiným tónem zase. Ještě mě napadá jestli neni vadnej ten předzesilovač
Závada to může být, ale kdekoliv v propojení zemí, což jsou vnější kontakty cinchů. Uzemňovat něco k věži by nemělo být potřeba. Můžeš zkusit zkratovat póly vstupních cinchů toho AQ - po připojení k věži by mělo být ticho. Nebo zkoušet připojit od gramofonu jenom 1 kanál (druhý vstup zkratovat), jestli není závada v jednom kanálu.