Clearaudio Concept MC gramofon - DC motor

Prostor pro milovníky poslechu LP
jouda

Clearaudio Concept MC gramofon - DC motor

Příspěvek od jouda »

Zdravim,

obdrzel jsem gramec Clearaudio Concept MC (s MC prenoskou stejneho jmena) a se slovy "bud ten kram strc Suchemu do prdele nebo ho zavalcuj do asfaltu". Po zprovozneni asi chapu rozhorceni puvodniho majitele - hlucny motorek. Chci se tedy dotazat, zda nema nekdo stejnou zkusenost. Zvuk pri 45 a 78 rpm se napadne blizi zvuku motorku z ostrikovacu, coz je tedy trochu v rozporu s "DC motor with extra low noise bearing". Pri 33 rpm a prikryti deklem lze vecerni tichy poslech jeste pretrpet, ale beda si pustit Live in Paris od Dianky vydane ORG jako 45 rpm vinyl. Tazi se tedy spise, zda ma nekdo s timto gramcem osobni zkusenost a zda je to vlastne normalni feature tohoto modelu a nebo je to vada. U zadneho jineho gramce jsem totiz takovy hlucny motorek nezaznamenal. Na ebay jsem nasel motorek podobneho vzhledu (ne-li ten samy) za deset liber, tak bych to kdyztak vymenil :idea:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Clearaudio Concept MC gramofon - DC motor

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Tohle je libová fotka Konceptu s akrylovým talířem pro jinou německou firmu.
Velmi se mi líbí uložení ramínka u Konceptů.

Ektromotorky jsou od dodavatele. Stát se to může i na Das Statement.

jouda

Příspěvek od jouda »

Jaky motorek a jaky dodavatel bych jeste poprosil. Vymenim motor a na chatu to bude gramec akorat :idea:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Na chatu dobrý i tak s brumendem. 8-)

jouda

Příspěvek od jouda »

Jestli jiz nemas co rict, nepis.

jouda

Příspěvek od jouda »

Mohl by to byt treba tento...osicka vypada stejne: http://www.ebay.com/itm/REPLACEMENT-TUR ... _878wt_689

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

mohl bys ten motor vyfotit ?

jouda

Příspěvek od jouda »

Jo, ale nejdriv v patek, micham film a driv se k tomu nedostanu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Dost me to udivuje. Nepritomnost vibraci a vlastne jakehokoli "hluku" u meho "Performance" obdivoval i nejeden majitel Transrotoru "Fat Bob". :D
Zkousel jsi to reklamovat primo u Sucheho? Clearaudio je, co se servisu tyka, pomerne FIT. A negativni reklamu si dnes nemuze dovolit nikdo.

jouda

Příspěvek od jouda »

To by musel puvodni majitel, ale ten uz o tom rozhodne nebude chtit ani slyset :D Ja, jelikoz jsem k tomu prisel jak slepy k houslim, minim jej spise prozkoumat :twisted: A pripadne nedostatky pokusit se napravit *thumbs up*

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Nejsou tam instalovány nějaké přepravní šrouby nebo něco?? Jestli ne, viděl bych to na konkrétní závadu kusu...doufám

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Prospero píše:Nepritomnost vibraci a vlastne jakehokoli "hluku" u meho "Performance" obdivoval i nejeden majitel Transrotoru "Fat Bob". :D
:o Ten Trasrotor asi není levný, že? Co padá argumentů proti starým kvalitním gramofonům. Vývoj techniky, materiálů, přesnost výroby....

jouda

Příspěvek od jouda »

lubin píše:Nejsou tam instalovány nějaké přepravní šrouby nebo něco?? Jestli ne, viděl bych to na konkrétní závadu kusu...doufám
Ne, to ne. Ja jen vlastne potrebuju zjistit, jestli to nahodou neni vlastnost. Takovy motorek v zadnych jinych Clearaudio gramcich neni, takze neni s cim porovnat. Googlil jsem a nasel jsem nekolik jedincu se stejnymi otazkami, ale holt proste tezko se pisemne vyjadruje uroven hluku. Ale nevadi, gramec tento padne na oltar vedy a vyzkumu :D

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Clearaudio je velmi solidní firma ale ani ona, při vší snaze, nezabrání tomu, aby se na trh dostal gramofon s hlučným motorem. Neviděl bych to jako tragédii, rozhodně to půjde opravit a bude to hrát k plné spokojenosti majitele.

Odpovědět