DUAL 1237

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

DUAL 1237

Příspěvek od lubin »

Ahoj všem. Včera jsem zakoupil tento krásný gramofon ve stavu nového kusu. Je na něm osazena OMB5e, v zásobě mám však ještě např. 2MBronze. Přítlak a antiskat. jsem schopen si po ošahání gramo nastavit, nevím ovšem jak se nastaví přesah a kolik by měl být...máte někdo doma tento nebo konstrukčně podobný kousek?? Předpokládám že neobsahuje phonopředzes. Výstup je udělanej asi z původního pětikolíku na cinche...podělte se....:) díky

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DUAL 1237

Příspěvek od lubin »

Tak už hraje...zatím poze seřízení přítlaku a antisk., jakože dobrý celkem..., gramec i s přenoskou jako novej za dvojku, tady si tentokrát malá jehly ani nevšimne (jako na MC Rondo)...:), automatika funguje nádherně....

ron

Příspěvek od ron »

Ahoj, manuál sa dá nájsť napríklad na vinylengine (len je potrebná registrácia). keby si mal problém so stiahnutím písni na mail, pošlem. Presah sa tam ale nespomína, len rozsah nastavenia presahu 5mm. Keďže nejde hýbať s uložením ramena, predpokladám že presah sa nastavuje pri samotnom uchytení prenosky.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Díky za tip. Přesah se nastavuje určitě při uchycení přenosky, stejně jako částečně VTA...na ramínku je kolečko, které ve dvou polohách mění sklon jehly (tedy přenosky samotné). Pro mě dost nezvyklé z PJ a taky nepřesné (pouze dvě polohy). Záporem gramce je , že při vyšších hlasitostech je slyšet brum motoru.

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enregistree »

lubin píše:Díky za tip. Přesah se nastavuje určitě při uchycení přenosky, stejně jako částečně VTA...na ramínku je kolečko, které ve dvou polohách mění sklon jehly (tedy přenosky samotné). Pro mě dost nezvyklé z PJ a taky nepřesné (pouze dvě polohy). Záporem gramce je , že při vyšších hlasitostech je slyšet brum motoru.
Nastaveni VTA - je mozne, ze se jedna o headshell pro prehravani jedne nebo hromadne prehravani vice desek (tam je VTA nastavene pro spravne prehravani 3. desky v hromade, je to zprumerovane; max. je mozne dat 5 nebo 6 desek), muzou tam byt i pismena S a M - Single a Multi…

Presah:
http://www.vinylengine.com/tonearm_database.php

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Taky mě to napadlo, když jsem viděl na jakémsi modelu ten vysoký středový trn *2thumbsup* tenkrát se ale děly věci :D
Jinak jde raménko stejně trochu zkopce směrem k jehle...dneska jsem si pohrál s kompletním seřízením...včetně nastavení phona na přenosku....

apropo....nevíte kde sehnat ty spojovací článečky pro změnu pF vzadu např. na Tube box SE?? Omylem jsem je v sáčku asi věnoval kupci na minulý gramec....

kumbu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kumbu »

není to náhodou toto
to zbývá skoro každému kdo občas sestavuje PC :-)

http://www.gme.cz/jumpery-zkratovaci-pr ... -p832-145/

Odpovědět