EAT Forte

Prostor pro milovníky poslechu LP
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

EAT Forte

Příspěvek od Renown »

Nový gramofon EAT Forte, výstavní premiéra letos v Las Vegas. Váha asi 80 kg, rozměrově je nepředstavitelně velký. Pro-Ject Extension, což je hoodně velký gramofon a který již zde byl částečně propírán (premiéra Mnichov 2008) vedle něj vypadá jako dětská hračka. Na obrázku v provedení s dýhou Macasar cena 7500 USD bez ramene. Zde je vyobrazen s ramenem Ikeda IT-407. Se "skromností sobě vlastní" dodávám, že až na pohon dvěma synchromotory je to můj design. Původně jsem zamýšlel švýcarský BLDC motor Maxon. Je to motor od firmy, která vyrobila motory pro americká vozítka Sojourner a Oportunity, které jezdí (nebo jezdily) po Marsu.
Jenom pro úplnost. I když to co leží na talíři vypadá jako singl, je to LP :D

Obrázek

první informace z Las Vegas třeba zde :
http://www.stereomojo.com/CES%202009%20 ... tpart2.htm
nebo
http://www.soundstage2.com/lasvegas2009/dh_jan11a.html

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Re: EAT Forte

Příspěvek od Křeček »

Paráda! *thumbs up*
Další důkaz, že krása je v jednoduchosti. Žádné designově komplikované leštěné sloupy, věže ani jiné opičky. Prostá nadčasová elegance. Jen přemýšlím, z čeho je základna. Talíř má cca 20-30 kg, zbývá 50. To nemůže být jen dýhovaná dřevotříska. Že by?

Renown se skromností sobě vlastní neřekl, že je to víceúčelový rodinný stroj. Díky síle motorů a setrvačnosti talíře lze současně použít :
- jako hrnčířský kruh pro děti (je vidět že spoluautorka je mladá žena)
- jako bruska na nože a sekyry (je vidět že spoluautor je skutečný muž)

Jo, jo, kilogramy v analogu nelze nehradit ani okecat. Křeček to (se skromností sobě vlastní) tvrdí furt. To jen líní, civilizací zkažení výrobci/prodejci to stále sabotují. Nechce se jim tahat těžké krabice, tak vymýšlejí pseudosofistikované konstrukční nesmysly.

Efičáku,
nejvyšší čas předělat Tvou nástěnnou polici.
Tohle asi Walmont neunese...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Nádhera. A pěkný macek. :)

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Nadherny strojek , dalsi komentar neni treba , snad jen , poznavam motory z Pro-jectu a reminky Clearaudio ?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Krásný gramofon. *thumbs up* Vy mi ale dáváte. :mrgreen: Ale ta hmotnost je opravdu extrémní. To na zdi nic neudrží. Obavát se vibrací u takové hmotnosti asi netřeba, takže normální stojan na zemi bude asi OK co? Parádní stroj. *thumbs up*

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

*thumbs up* moc pěkný,gratuluji.

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

Tak tomu říkám S T R O J ! Pěkné, gratulace.. *palec*

OT: tady by jsi se měl Křečku inspirovat, a ne kuchyňskými prkénky.. *2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Musím se přidat- *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

A na rozdíl od mnohé konkurence si dovedu představit tento stroj postavený v mém apartmánu na solidním Biedermeieru

Obrázek

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Připojuji se ke gratulantům a *bravo* *bravo* *bravo*

Btw.: důkazem životnosti vinylu jakožto formátu je i včera vyšlé album Keith Jarrett/Gary Peacock/Jack DeJohnette - "Yesterdays" .
Vydavatel ECM , po patnácti letech vydávání alb jen a pouze ve formátu CD, toto nové Jarrettovo album vydává také jako 180g vinyl.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Pěkné. Až na ty 2 motory, ale za ty Renown nemůže. (Kdo nepomáhá gramofonu při rozběhu rukou?)

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Na stojan pověšený na zdi by se určitě vešel, akorát bych šrouby musel protáhnout přes celou zeď veď a tam až ukotvit. Mému oku velmi lahodící strojek. *palec*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

akorát bych šrouby musel protáhnout přes celou zeď a tam až ukotvit
Jo, tak mám nástěnou polici také ukotvenou. Na závitových tyčích. Měl bych jinak infarkt, kdyby police nevydržela a můj gramofon by fláknul na zem nebo na zbytek aparatura a repro bedny... *thumbs down*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ne ne pánové. To si zaslouží další stojan Finite Elemente Pagoda. Tohleto se musí vidět na živo. Jsem moooc zvědav a natěšen.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Jsem rád, že mě gramofony nechávají chladným. Jinak by to bylo na zláznění. Jsem rád, že díky tomuto vláknu vím, že dobrý gramofon nemusí vypadat jako kreace tvůrců čínského highendu. Použití dýhy tropického dřeva mi trochu vadí. Co mě těší je, že češi zůstali v této oblasti na dobré úrovni. Blahopřeji k pěknému stroji.
Mrzí mě ale, že boj za zvuk hodný dobré gramofonu postupně vzdává jeden digitální formát za druhým. Respektive formáty možná zůstanou, ale materiál už je teď dražší než audiofilské gramodesky nehledě na dostupnost starších (českých) nahrávek "obyčejných" kapel.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

(Kdo nepomáhá gramofonu při rozběhu rukou?)
Tohle je filozofie Toma Fletchera z Nottingham Analogue. On tvrdí, že motor jako jeden ze základních generátorů nežádoucích vibrací v gramofonu, má být právě jenom tak silný, aby překonal tření v ložisku talíře a udržel tak konstantní otáčky talíře. Dle jeho názoru nemusí mít tolik síly, aby roztočil talíř. V tom mu může pomoci uživatel. :o
Menší a slabší motor samozřejmě znamená méně vibrací a lepší S/N ratio.

Odpovědět