Koupil jsem do grama ELITE PH 8000 , novou jehlu, do přenosky Shure M71 a protože drhla nejen jehla,ale i ten plastik,byl špatný přítlak a ani jsem nedýchal než jsem to opravil a je vše v pořádku.
Jak jsem psal koupil jsem si náhradní jehlu a nyní bych se chtěl zeptat na řemínek,taky náhradní. Je tam originál řemínek a mám vytahaný řemínek od Tesly 470 a on je o dva centimetri menší než originál a chtěl bych se zeptat,jaký jsi mám koupit.
Ten od Tesly 470 se dá taky natáhnout,ale mám obavy,že je moc těsný,aby se něco nestalo talíři nebo motorku.
Když jsem originál měřil, řemínek na délku má 295mm,/je to polovina/,tlouška 0,5mm a šířka 4,5mm a je plochý. Vím, že to gramo asi nikdo moc nezná a byl bych rád za radu. Když si budu kupovat náhradní řemínek, prodávající bude chtěl rozměry a ty já nevím,proto se obracím s prosbou.
Elite PH 8000
Re: Elite PH 8000
Reminky se "hledaji" podle prumeru, sirky a tloustky. Pokud je tedy celkova delka 590mm (295x2) potrebujes reminek o prumeru 187,8mm. Radeji tedy o "fous" mensi, kvuli napnuti. Pro predstavu se muzes podivat treba sem: http://plattennadel.de/ - pak klikni na: Riemen nach Durchmesser / Länge.
Děkuji prospero za radu,jaký řemínek si mám koupit,ale jak jsem psal jsem moravák starší a cizí jazyky neumím.Kdo umí jen česky je asi v prd..... 
Ten link na nemeckou stranku jsem napsal jen proto, abys mel predstavu, jak to pri objednavce chodi (Na teto strance by se v tvem pripade jednalo asi o: Flachriemen FR186 / BTT186.) Ty rozmery jsou temer shodne, az na sirku, ktera by ale nemela byt az zas tak velky problem (rozdil 0,5mm). Ceske prodejce a jejich nabidku neznam, to uz si budes muset najit sam, nebo ti snad nekdo nejaky tip dohodi.