Aké máte skúsenosti s aktívnymi FM anténami? Je to velký rozdiel oproti klasickým izbovým "drátovým"?
Má to nejaké úskalia? Teda okrem toho že je to ďalší žrút elektriky.

Problém bytu v ktorom bývam (zmiešaná konštrukcia - železobetón/tehla) bol vždy slabší signál. Vo všetkých miestnostiach. Ale zase ako kedy. Dosť sa to mení aj s počasím. Niekedy príjem ruší aj keď sa niekto pohybuje po miestnosti. Na druhú stranu sú obdobia keď mi tuner ukazuje plnú stupnicu a hrá to krásne. Nie vždy všetky stanice naraz, čo je ale logické, keďže nie všetky vysielajú z rovnakého miesta. Laboroval som s rôznymi drátovými anténami a ich umiestením v rámci miestnosti - od klasického drátiku až po dipól, ale stále nie som spokojný. Chcel by som dosiahnuť vyrovnanejšieho príjmu.
Počúvatelné sú pre mňa síce iba nejaké 3 - 4 stanice, ale celkom ma ich posluch baví.
Pomohlo by niečo takéto?
https://www.avelmak.sk/index.php?lm=659 ... icle=78570
Na chalupe (nepálená tehla) som mal podobný (ak nie väčší) problém - tam neskutočne pomohlo keď som drátovú dipól anténu dal na povalu. Ten rozdiel v príjme je neskutočný. Pred tým mi tam na ukazateli príjmu blikala ledva jedna ledka, teraz kontinuálne svietia 3 zo štyroch. Tak isto nebadám vplyv počasia.
Doma bohužial nemám žiadnu povalu, tak sa musím nejak popasovať s izbovým riešením.