Gramo-pohlednice

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Popelnice
Kontaktovat uživatele:

Gramo-pohlednice

Příspěvek od Popelnice »

Mám doma pár kousků pohlednic se zvukovou stopou. Na poslech nic moc (teda spíš nic :D ), ale jako rarita dost zajímavý. Přijde mi pohled a já si nejen přečtu zprávu psanou rukou, ale ještě si i oblažím uši. Super nápad. *2thumbsup*

No ale proč píšu. Nemá tu někdo tip jak je správně skladovat a čistit? Předpokládám že ten materiál na nich je z trochu jiného těsta než jsou vinyly, proto ani nevím jestli je skladovat na ležato či stojato, jestli je třeba nemít uložené v nějakých deskách aby se nekroutily, jestli na ně můžu použít čisticí roztoky určené na vinyly,... Není tu nějaký sběratel co s tím má zkušenosti?

kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramo-pohlednice

Příspěvek od kite19 »

Voľakedy dávno, nám ruštinárka púšťala na gramofóne "platne", ktoré vychádzali v ruských časopisoch a boli to výlisky z nejakej fólie, nosila ich zrolované v kabele :D Ako raritku by som si ich nechal aj teraz, ale s čistením a skladovaním by som si ťažkú hlavu nerobil, utri ich kefkou na platne, daj do obalu a odlož. Keď to takto pôjde ďalej, myslím ten LP boom, tak raz to môže byť zberateľský artefakt. Ako zaujímavosť by si mohol hodiť fotku.

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

kite 19 - zrovna nedávno jsem si vzpomněl na ZDŠ, kde jsme museli nějaký čas povinně odebírat sovětský časopis. Nabízel se m.j. KOLOBOK a v něm občas byla příloha v podobě modré plastové SP desky.
Třebaže jsem měl od devíti let celkem kvalitní gramofon, nikdy jsem si na něm tu "přílohu" nepustil!
Podobné modré ohebné SP desky vycházely občas i v čs. časopisu ABC.
Pokud někdo takové desky má, nejlépe jim bude v kontejneru na plastový odpad...

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

To máš na mysli takové ty tenké, ale "Popelnice" myslí skutečné tuhé desky velikosti větší pohlednice s nějakým obrázkem. Taky jsem jednu měl, ale ani už nevím, kde je jí konec.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Preto som chcel fotku, nikdy som to nevidel.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Tady máš - asi 3 vteřiny hledání.
Obrázek

Odpovědět