gramo police Ikea Expedit

Prostor pro milovníky poslechu LP
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

gramo police Ikea Expedit

Příspěvek od efičák »

Na stránkách téhle police jsou hezké instalace.
Jde s ní udělat velmi hezké bydlení.
Taky se mi líbí, když se vystaví jedno LP do celého rozměru police a tím se můžeme kochat grafickým návrhem jako obrazy. Navíc je snadné si LP podle nálady měnit.
:)

Obrázek

Jedna fotografie říká - všeho s mírou.

Obrázek

Velmi hezká jídelna.

Obrázek

DJś, ale milý.

Obrázek

Obrázek

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: gramo police Ikea Expedit

Příspěvek od TJK »

Taková jídelna by se mi také zamlouvala. :o

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Fotka c. 2 by mohla byt "reklamni", protoze nam proste rika: "S nasim regalem se vam toto nestane!" :D

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Na Repromanii jsem přidal obrázky HiFi stolek za pár kaček... většinou ze stolků LACK.
http://www.repromania.net/forum/viewtop ... =24&t=2782 (obrázky jsou vidět po přihlášení)
Aby se zabránilo spadnutí přesněji sklopení toho regálu neměl by se tolik přeplňovat a ze zadní strany přišroubovat sololitovou desku pomocí velkého množstí vrutů.
(Přidal bych sem něco pro inspirace z archivu z Expeditu, ale nejde mi sem vložit obr. z HD, komu je můžu poslat mailem ? )

DavidBarta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DavidBarta »

Dinosaurjr píše:Na Repromanii jsem přidal obrázky HiFi stolek za pár kaček... většinou ze stolků LACK.
http://www.repromania.net/forum/viewtop ... =24&t=2782 (obrázky jsou vidět po přihlášení)
Aby se zabránilo spadnutí přesněji sklopení toho regálu neměl by se tolik přeplňovat a ze zadní strany přišroubovat sololitovou desku pomocí velkého množstí vrutů.
(Přidal bych sem něco pro inspirace z archivu z Expeditu, ale nejde mi sem vložit obr. z HD, komu je můžu poslat mailem ? )
Tak tento zazrak mam doma. Stoji na tom 50tka telka a ledva drzi pokope ten stolik. Je to vyrobene z papieru, v papieroch to malo udanu nosnost 65kg telka vazi 38 a ked na to polozim vodovahu tak v strede je 1cm medzera...... A radsej som to podlozil knihami lebo take zvuky z toho isli.... Tolko moja skusenost. Ale za 50 eur, no nemam narok cakat viac :roll:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dinosaurjr píše: většinou ze stolků LACK.
Na některých těch obrázcích jsou komponenty za stovky tisíc, ale je důležité ušetřit pár tisícovek za poctivý hifi stolek. Tohle nechápu :-). Podle mne tedy platí dobrý stolek = bytelný stolek (pevný, tuhý, těžký).

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No výrobky z IKEA jsou vhodné spíše do začátku na vyzkoušení než před finálním stolkem, tady je několik dalších obr. http://dinosaurjr.rajce.idnes.cz/IKEA_Expedit_Phono/
kdyžtak sem něco z nich přidejte.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Dinosaurjr píše:No výrobky z IKEA jsou vhodné spíše do začátku na vyzkoušení než před finálním stolkem, tady je několik dalších obr. http://dinosaurjr.rajce.idnes.cz/IKEA_Expedit_Phono/
Nuž teraz neviem, to majú byť všetko reklamné fotky, alebo to chce byť ukážka reklamy versus realita (tie povalené police)?
Každopádne mám z Ikei zmiešané pocity. Niektoré ich veci a riešenia sa mi dosť páčia, na druhú stranu máme doma od nich zo dve skrine ktoré po asi druhom presťahovaní (zloženie, rozloženie) sú už dosť rozhegané. Na druhú stranu skrinka čo nie je rozoberatelná drží stále perfektne.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dinosaurjr píše:No výrobky z IKEA jsou vhodné spíše do začátku na vyzkoušení než před finálním stolkem, tady je několik dalších obr. http://dinosaurjr.rajce.idnes.cz/IKEA_Expedit_Phono/

Ahoj Dino, teda to mě mrzí jak se rozsypal Expedit.
Mě se nepoved název vlákna, já to nemyslel jako polici pod gramo, ale regál na LP.
Což Tvou fotografií vlastně doporučit nelze. Expedit se stane smetištěm LP. Naštěstí nesbíráš Shelack, ten by zařval s policí.

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

eficak píše: Což Tvou fotografií vlastně doporučit nelze. Expedit se stane smetištěm LP. Naštěstí nesbíráš Shelack, ten by zařval s policí.

Obrázek

Za to,že to zkolabovalo,nemůže Ikea Expedid,ale Idiot Uživatel ,který ten Expedit postavil na bok,není naprosto divu, že to povolilo.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No to jste vybrali zrovna tu zborcenou stěnu. Pokud se dlouhé police umístí vodorovně (a ne svisle) a ze zadní str. přidá ten sololit, tak je to výborné a dostupné uložení na LP. Jen se to nesmí přehánět se zatížením. A na LP jsou lepší je EXPEDIT 2x4 než 5x5.
Fotky nejsou reklamní, ale půjčené z Ikea Hackers. O ostatní dostupném nábytku této firmy si nedělám velké iluze. Je určený na jako startovací nábytek tak na 5 let, válečná papírová nouzovka (v panující ek. válce), pak vyhodit (ani spálit se to pořádně nedá) a opatřit nový... :cry:

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

U Expeditu, je v návodu výslovně uvedeno, že se má příšroubovat ke zdi. Je k tomu přiložený i montážní materiál. Prostorově bych se jej asi neodvážil nějak zvlášt zatěžovat, bez nějaké další úpravy. Mimochodem všimněte si tohodle upozornění..

Obrázek

Co to znamená, regály Expedit se ve světě už jen doprodávají. Místo toho jej prý nahradí nová řada polic s tenčími vnějšími stěnami a novými barvami.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Stabilitu kazdeho regalu ba i jakekoli jine skrinky ci skrine zajistuje vzdycky teprve „zadni stena“!
Proto je, jak uz tady vzpomenul Dinosaurjr, absolutne nezbytne, nasroubovat zezadu sololitove desky a je po problemu.
Ja to tak u mne doma vyresil take. ;)

(Pozitivni vedlejsi ucinek je take ubytek prachu na obalech. 8-) )

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

Prospero píše:Stabilitu kazdeho regalu ba i jakekoli jine skrinky ci skrine zajistuje vzdycky teprve „zadni stena“!
Ještě jednou extra zopakuji, stačí jen nahlédnout do návodu a použít přiložené úhelníky k přišroubování ke zdi :) Výrobce ho tam pro nic za nic nedával. Samozřejmě sololitem nejspíš nic určitě nezkazíš.. Vymlouvat se však na spadlé regály bez jakéhokoliv upevnění v tomto provedení almary je nesmysl.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Severský výrobce IKEA ukončí výrobu kuchyňských modulů ale pro příznivce LP-íček především řadu Expedit, a to díky snižování nákladů. Přeci je spotřebovává 1% světové produkce dřeva... Ale lze očekávat nový, subtilnější model Kallax se stejnými vnitřními rozměry a odolnějším povrchem (tj. asi (??) nákladnějším...). Doprodej Expedit startuje, takže kdo zaváhá...
Ale něco zase začíná !! See odkaz na mém před-předchozím příspěfku. Možná by to chtělo upravit název.

Odpovědět