Gramo Pro-Ject + receiver Yamaha

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
miroslaww
Kontaktovat uživatele:

Gramo Pro-Ject + receiver Yamaha

Příspěvek od miroslaww »

Zdravím pánové,
plánuji na letošní rok nákup AV techniky, a vyhlédnul jsem si receiver Yamaha RX-V771 http://av-prijimace.heureka.cz/yamaha-r ... ecifikace/ a gramogon Pro-Ject Debut III.
Zajímá mne, jestli mi doporučujete koupit gramofon s integrovaným předzesilovačem (Pro-Ject Debut III Phono USB), či využít PHONO vstupu receiveru Yamaha a koupit gramo bez předzesilovače. Děkuji za Váš názor. Mira

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramo Pro-Ject + receiver Yamaha

Příspěvek od Patmann »

Ahoj,receiver Yamaha jsem měl jednu dobu doma,na domácí kino je skvělý,ale na stereo velmi podprůměrný,opravdu,pokud chceš poslouchat gramofon,nekupuj receiver,měl jsem v tu dobu doma starý Transiwat 140 Studio a byl jsem zklamán,ze za ty peníze,co jsem do receiveru dal,ho Transiwat prostě s přehledem přehral...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Podle toho, ze planujes 7.2 receiver usuzuji, ze preferujes spise filmy nez muziku. To je take hlavni role tohoto stroje, ale ten Phono vstup bude asi spise jen "alibi". Bebut je dobra volba, dopral bych mu ale rozhodne poradny Pre. (Musi mit USB?) Treba Phono Box SE nebo ten novy Phono Box S, ktery tady uz v jinem vlakne predstavil eficak.
Zdravim.

miroslaww
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miroslaww »

Přesně tak, plánuji spíše domácí kino (s projektorem a 5.1 zvukem). Na gramofonové desky sem však nezanevřel a spíše vyčkával, kdy se dostanou opět na scénu a myslím, že ta doba je tady! USB to mít nemusí, chci poslouchat desky, ne mptrosky. Spíš by mne zajímala kvalita toho PHONO vstupu Yamahy, přece jen je takové "sexi" zvolit na přístroji PHONO a mít tam opravdový gramofon.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Kdysi jsem měl receiver Yamaha. Zvuk domácího kina byl excelentní. Zvuk sterea žalostný. Yamaha šla z domu a u mne nastala éra analogu a sterea. Do éry domácího kina se nevrátím, to už dnes vím jistě. Kombinace AV receiveru a phono je dost scestná, ale proti gustu žádný dišputát.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

éra LP je tu pořád. jen počet uživatelů je menší. Reciever at budeš chtít kupovat jakýkoliv tak k tomu gramci nepatří. Phono bude mizerné ale nedělám si iluze že podstatně horší než ty švábové předzesilovače do 2000,- jiných hifi firem co jsem měl doma...Pokud se chceš blýsknout, že máš doma sexi gramec pžřed přáteli a nebudeš jim ho pouštět tak Yamaha poslouží dobře :)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Povedal by som že všetko záleží od tvojich nárokov. Pokial nie si neviemaký fajnšmeker tak si v pohode vystačíš s touto kombináciou (reciever + gramec bez predzosilovača). Na bežné prehrávanie LPčiek by ti to malo vystačiť. Neviem aké máš platne, ale pokial sú to väčšinou naše CS, tak je možno aj škoda investovať do nejakých extra drahých zariadení, keďže tie by iba viac poukázali na nekvalitu tých nahrávok :) .
Ak by si prišiel na to že potrebuješ ísť niekde vyššie (napríklad do čistého sterea), budeš mať celkom slušný gramec, ku ktorému si môžeš dokúpiť podla finančných možností gramofónový predzosilovač od výmyslu sveta, lepšiu ihlu atď.

Len tak pre zaujímavosť - hrám na cca 12 rokov starý reciever Yamaha a gramofón Project1. Asi pred týždňom som mal doma aj čistú stereo zostavu, tak mi nedalo neporovnať to. Zhodou okolnosti som mal aj dve rovnaké platne od Olympicu. No a výsledok bol ten, že (čuduj sa svete) ten zatracovaný 5 kanálový fujtajblový Yamahák nehral o nič horšie ako to stereo (vintage zostava). Sanozrejme že to mebol totožný zvuk, to ani byť nemohol (iný zosík, iný gramec, iné repráky), ale určite nemôžem tvrdiť že bol jeden alebo druhý horší.

Takže kúp podla svojich možností a potrieb. Pokial máš rád kino a gramec bude na spestrenie, nemáš čo riešiť. Akurát je otázne ako je to teraz s kvalitou Yamaháckych recievrov. Určite by som sa snažil kúpiť nejaký vyšší model (možno aj starší z druhej ruky).

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

JV:

Omlouvám se za OFF TOPIC, ale ne všechny československé desky jsou na tom tak zle, jak píšeš. Mám například Led Zeppelin I a hraje dost dobře. A desky jako Kuře v hodinkách (samozřejmě původní vydání), Provisorium od Ursínyho nebo Mahagon, to je přímo světová kvalita. Neslyšel jsem moc cizích desek nahraných lépe.. Rozhodně bych je všechny nezatracoval. ;)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

swenik: Samozrejme. Ospravedlňujem sa za zovšeobecnenie. Ale zopár "podarených" LP z našich luhov a hájov mám. To som uviedol len na odlahčenie tejto dosť ožehavej témy "reciever versus stereo" :) .

P. S. Nedávno som bol dosť prekvapený ako dobre hral Mládekov album Nashledanou. Bez srandy.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Je to tak asi jak říká JV. Pokud bude chtít opravdu stereo dokoupí kvalitní předzesilovač. CS desek nahraných kvalitně je opravdu málo hodně málo. V zahraničí toho kvalitnějšího vyšlo více, zejména v USA, JP.. K nám se dostávaly ze zahraničí zejména různé x té kopie. A však třeba skupina Naim od Phantomu r.v. 91 je špičková kvalita!

Standa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa »

Nevím jak je na tom Yamaha,ale osobně si myslím,že spojení AV receiveru a gramofonu Pro Ject je scestné.Mám Denon AVR 1802 a zvuk ve spojení s gramofonem je opravdu žalostný.Lituji,že jsem vůbec do AV šel.--Nechce někdo DENONA -já chci STEREOOO!!!

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Veď to je presne o tom - každý ma iné nároky a možnosti. Niekomu sadne to, inému ono. Tak isto niektoré komponenty ťažko zladiť.
Tieto rady cez internet proste treba brať z rezervou, lebo každý vychádza s toho svojho poznania, ktoré je častokrát velmi subjektívne.
Dá sa podla štatistiky povedať že 85% ludí bude na HI-FIfóre propagovať stereo (a samozrejme že majú svoju pravdu) - potom dajme tomu 13% poradí že možno bude spokojný aj z recievrom (a možno majú tiež pravdu) a ostávajúce 2% mu poradia nech sa na všetko vyserie a ide radšej na pivo (s tým by sa dalo tiež súhlasiť :D ).
Tu je naozaj jediná možnosť ako sa neošáliť - pobehať nejaké štúdia, prípadne známych kde majú podobné komponenty pozapájané a urobiť si vlastný úsudok.
Len neviem kde by mali spolu Yamahu a Project, aspoň u nás som to po kope v žiadnom obchode nevidel.

Odpovědět