Gramo

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
gotzila
Kontaktovat uživatele:

Gramo

Příspěvek od gotzila »

Pánové analogový nadšenci,mám dva dotazy
Za prvé: mám gramo Elite PH 8000 s přenoskou Shure M71 se starší i novou jehlou a magnetofon Revox A 77IV a při natáčení mi jeden kanál hraje trochu slaběji a mohu říct,že se nejedná o magnetofon,měl jsem Akai a stále stejná závada a co se týče cinch kabelů,byli měněny a stejná závada. Když nahrávám s radia, není žádný problém oba kanály hrají stejně. Je určitě závada v gramu nebo v magnetofoném předzesilovači,to je můj názor. Umíte poradit?
Za druhé: konečně jsem si nechal udělat hi-fi rack a jedná se mi repro kabely. Mám Kimber 4PR a jsou dlouhé 2,20cm a co by se stalo,kdybych je skrátil na polovinu co by se stalo s kvalito zvuku byla by lepší? :) :) :)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramo

Příspěvek od TJK »

1. Předpoklávám že skate je nastavený podle přítlaku na přenosku.
2. Mohlo by to mít vliv na kvalitu z důvodu změny kapacity kabelu. Pamatuju si jak tatík měnil kabel na svojí Tesle 420 (tuším) za kvalitnější a potom gramo hrálo paradoxně hůř. Musel potom laborovat s délkou kabelu...

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramo

Příspěvek od gotzila »

Přítlak je v pořádku a co se týče kabelu,to nevím protože jsem používal Kimber PBJ,RG-62,Audio Triple, nyní Oelbach kable NF 214 to vše do výstupu ze zesilovačě,vše kolem 0,5m a nic se nezměnilo,prostě jeden kanál hraje míň.

Odpovědět