HIFI NEWS-ANALOGOVÝ TEST LP
HIFI NEWS-ANALOGOVÝ TEST LP
Máte někdo zkušenosti s touto LP pro testování seřízení gramofonu? Je možné někde sehnat český překlad manualu?
Re: HIFI NEWS-ANALOGOVÝ TEST LP
Já znám :
Vynil Essentials - The Ultimate Pickup Test Record to je od Image HiFi a je k tomu návod v němčině a angličtině. Jsou tam testy pro :
Channel Identification
Phase Test
Cross Talk Test
Tracking Ability Test - tohle je velmi dobrý test !!!
Tonearm - Cartridge Resonance Test - a tohle taky !
Není k tomu potřeba žádné měřící přístroje, vše se děje pouze poslechem a výsledky jsou i pro netrénované ucho velmi jednoznačné. Bylo to k vidění i na RAA2008. ProJect tyhle desky prodává, cena je nějakých 25 Euro
a pak mám ještě : Testovací deska KV17A tahle je od Gramofonové závody státní podnik
ale to je pro profesionály. Vyžaduje to měřící zařízení a není k ní žádný návod.
Vynil Essentials - The Ultimate Pickup Test Record to je od Image HiFi a je k tomu návod v němčině a angličtině. Jsou tam testy pro :
Channel Identification
Phase Test
Cross Talk Test
Tracking Ability Test - tohle je velmi dobrý test !!!
Tonearm - Cartridge Resonance Test - a tohle taky !
Není k tomu potřeba žádné měřící přístroje, vše se děje pouze poslechem a výsledky jsou i pro netrénované ucho velmi jednoznačné. Bylo to k vidění i na RAA2008. ProJect tyhle desky prodává, cena je nějakých 25 Euro
a pak mám ještě : Testovací deska KV17A tahle je od Gramofonové závody státní podnik
Výborná testovací a demagnetizační deska je i od Cardas.
http://www.cardas.com/content.php?area= ... oduct_id=5

http://www.cardas.com/content.php?area= ... oduct_id=5

Umíte někdo poradit s překladem návodu? Zajímala by mě hlavně 2. strana LP. Děkuji.
Nevejde se to tady. Můžu to zaslat.
Nevejde se to tady. Můžu to zaslat.
Ahoj mám dotaz ke straně dvě, stopě 5 - nastavení azimutu. Při nastavení zesilovače na mono, by nemělo být nic slyšet. Můj zesilovač přepínač nemá. Bude to fungovat na sluchátka, pokud bych si udělal redukci ze stereo na mono, tedy propájel signál pravého a levého kanálu? Nevíte někdo?
Ahoj, neobjevil se náhodou od posledního dotazu někde český překlad návodu? Popř. doporučí mi vlastníci této desky nějaké vychytávky při nastavování?
Děkuji
Děkuji
http://www.vinylengine.com/hfn-002-test-lp.shtml
Dej si to do překládače. Je to sice trochu kostrbaté, ale dá se to pochopit.
Dej si to do překládače. Je to sice trochu kostrbaté, ale dá se to pochopit.
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem jinde spomínal, mám supraphonské MGD1 na etiketě označena také KV31 a MGD3 - KV36
Je to KV... nějaké normové značení nebo dokonce mezinárodní ?
MGD1- stereofonní kmitočtová deska , začíná ref. kmitočtem 1kHz, pak od 16kHz přerušovaně do 40Hz, první strana L kanál, druhá P kanál.
MGD3- pro kontrolu odstupu, přeslechu, kolísání, snímavosti, na druhé straně je hladká plocha pro seřízení antiskatingu.
Je to KV... nějaké normové značení nebo dokonce mezinárodní ?
MGD1- stereofonní kmitočtová deska , začíná ref. kmitočtem 1kHz, pak od 16kHz přerušovaně do 40Hz, první strana L kanál, druhá P kanál.
MGD3- pro kontrolu odstupu, přeslechu, kolísání, snímavosti, na druhé straně je hladká plocha pro seřízení antiskatingu.
JJ, přesně to jsem udělal, ale právě ta kostrbatost...fox píše:... je to trochu kostrbaté, ale dá se to pochopit.