Hlučný motorek Pro-Ject
Hlučný motorek Pro-Ject
Přátelé, mám gramofon Pro-Ject Essentials II. Napájení jsem vyvedl mimo gramofon, tedy jsem do toho rýpal. Vše funguje, točí se to, hraje to. Ale ten motorek je hrozně hlučný a dost vibruje. I když jsem ho odpružil, i tak se to lehce přenáší do šasi. Můžete mi prosím potvrdit, kdo máte Essentials či Debut, popřípadě jiný Pro-Ject s tímto motorkem, zda je tichý bez vibrací či také hlučí? On je dvoufázový a je možné, že jsem ho špatně zapojil. Ale pokud bych dal špatně vodiče, předpokládám, že by se neroztočil či by se točil na druhou stranu. Děkuji
Re: Hlučný motorek Pro-Ject
Potvrzuji, motorek by měl být naprosto tichý a bez vybraci,... teda jestli nemám nějaký ojedinělý kus 
Dělalo ti to i s jinou přenoskou než Grado?
Já měl v minulosti Debut III USB s om5, 2m red a hrálo to normálně. Až jsem na něj dal Grado Green tak byl slyšet hrozně hukot motorku. Tam sem to odstranil sundání plechu co držel motor. A nechal sem ho vyset na gumě. Dále jsem musel izolovat dráty aby se nikde nedotýkali korpusu. Až byl hrot v drážce hukot zmizel a dalo se to poslouchat.
Já měl v minulosti Debut III USB s om5, 2m red a hrálo to normálně. Až jsem na něj dal Grado Green tak byl slyšet hrozně hukot motorku. Tam sem to odstranil sundání plechu co držel motor. A nechal sem ho vyset na gumě. Dále jsem musel izolovat dráty aby se nikde nedotýkali korpusu. Až byl hrot v drážce hukot zmizel a dalo se to poslouchat.
-
Pavel_LXmini
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Takže záhada vyřešena. Kabeláž je OK. "Závada" byla nakonec mechanická. Já totiž chtěl z designového hlediska dát gramofon na hroty, což jsem učinil, jenomže tím se ty rezonance motorku přenášely skrz šasi do police. A ten hluk vydávala kombinace motorek + šasi + police. A to mám tu polici na zdi přes dvě pevné konzole. Hluk sice šel utlumit, když jsem motorek připevnil na pevno k šasi, tak jak to bylo originál, ale pak to šasi tak vibrovalo, že to bylo slyšet v repro, když "hrála" prázdná drážka. Nechápu, jak něco takového mohou prodávat (nebo spíš kdo si to koupí). Takže motorek je odpružen přes gumové průchodky a šasi stojí zpět na origo gumových nožkách. A je klid.
Já ty hroty viděl na Pro-Ject RPM, ale ty mají motorky samostatně stojící. Jinak opravdu i velmi drahé gramofony stojí na nohách s funkcí tlumení vibrací. Chybama se člověk učí
Já ty hroty viděl na Pro-Ject RPM, ale ty mají motorky samostatně stojící. Jinak opravdu i velmi drahé gramofony stojí na nohách s funkcí tlumení vibrací. Chybama se člověk učí