Ahojte. V poslednom čase som si všimol v pauzách medzi skladbami že kazeťák (Yamaha KX 393) vydáva tichý, ale počutelný zvuk. Zrejme to ide z mechaniky. Má už nejakých +- 20 rokov prevádzky bez akejkolvek údržby a zasahovania (pár krát som prečistil snímaciu hlavu). Nepoužívam ho často, takže je dosť zachovalý. Používam ho iba na prehrávanie. Naposledy som na ňom nahrával niekedy pred 17timi rokmi. So zvukom som spokojný.
Teraz otázka - je to začiatok konca, alebo by stačilo to dať do servisu na prečistenie (premazanie, atď)?
Viem že sa to takto na dialku dá ťažko posúdiť, ale predpokladám že je tu dosť skúsených uživatelov takýchto zariadení čo sa už stretli s niečim podobným.
Nemám problém ho používať ani v tomto stave, naozaj to počujem iba keď je ticho, ale pokial by hrozilo že bez servisu môže dôjsť k vážnejšiemu poškodeniu, tak by som ho dal opraviť.
Hluk kazeťáku
Re: Hluk kazeťáku
stačilo, mechanika bude zralá na GO a pak na chvíli zas pokoj, deck Aiwa AD-F910 mám cca 26 let a jednou výměna řemínků + obě kladky, vcelku banální oprava akorát ceny origoš ND na aukru jsou paranoidní
ja som mal svojho casu od nova Yamahu KX670 ale pre klepkavy zvuk mechaniky pocas prehravania som ju asi po roku a pol predal (to bolo este tak 1993-4). Nevsimol si si ci bola ticha predtym?
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Svépomocí lze vyčistit hlavu, hřídele a kladky čistým isopropyl alkoholem. Pokud to nepomůže, tak v servisu nechat promazat a případně vyměnit opotřebované řemínky a kladky. Vše lze spravit.
Dík za reakcie.
svartenatt: ja sa v tom určite nebudem rýpať. Až budem mať nejaké peniaze bokom, tak ho zoberiem do yamaháckeho servisu, nech ho pozrú, prečistia. Napriek tomu že to bol svojho času najnižší model, tak mám rád ten kazeťák a bolo by fajn keby mi robil ešte nejaký čas spoločnosť.
Popravde - neviem. Možno vydával nejaké zvuky, ale asi som to skôr dával za vinu páskam. Alebo som bol menej citlivý na nejaké rušenia? Každopádne nie je to nič tragické, aspoň pokial to neohrozuje chod prístroja.
svartenatt: ja sa v tom určite nebudem rýpať. Až budem mať nejaké peniaze bokom, tak ho zoberiem do yamaháckeho servisu, nech ho pozrú, prečistia. Napriek tomu že to bol svojho času najnižší model, tak mám rád ten kazeťák a bolo by fajn keby mi robil ešte nejaký čas spoločnosť.
Ať Vás ani nenapadne čistit cokoliv z gumy isopropylalkoholem, jak tady někdo radí !
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
V době magnetofonů se tak čistilo a ničemu to nevadilo. Isopropyl se rychle odpařuje, navíc, když čistící látka se příliš nevlhčí.
isopropyl (IPA) se hodí do čisticí kazety VHS nebo audio CC jinde používám běžný denaturák který zas nedoporučujou a není vhodný v úvodu jmenovaných, svízel je že IPA v lékárně enem v objemu 900-1000 ml mají