Inner groove

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
michalhifinazory
Kontaktovat uživatele:

Inner groove

Příspěvek od michalhifinazory »

Jak možná někteří víte, lp Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band od The Beatles obsahuje něco jako "inner groove". V tomto případě jde o nesmyslně namixovanou pár sekund trvající stopáž po písni A Day In The Life, která vlivem "nekončící vnitřní drážky" :D (nevím o tom nic podrobnějšího) hraje pořád dokola, a to za podmínek, že nemáte automatický gramofon, který se vám na konci lp zastaví nebo nedejbože vrátí do výchozí polohy. A o onu stopáž mi jde.

Koupil jsem si japonský výlisek EAS-80558 z roku 1976. Když jsem se ale dostal na konec desky, zjistil jsem, že tam ta stopáž sice je, ale gramofon ji přehraje jen jednou a dokud gramofon nevypnu tak se jehla točí u středu lp, kde už není nic k zahrání. U videí na Youtube jsem se dočetl, že tento inner groove mají jen a pouze lp z UK. U ostatních tam není vůbec nic. Ale já mám japonskou nahrávku a počítal bych s tím, že tam buď nebude nic anebo, když tam už něco je, tak by to mělo fungovat jako u desek z UK.

Přehrával jsem na gramofonech od Pro-jectu a to: Pro-ject RPM 9.1 a Pro-ject Debut III. Tyto gramofony nejsou automatické, takže chyba bude někde jinde.

Pokud jste se dostali v textu až sem, chci se vás zeptat, zda-li o tom víte někdo něco víc ? Je možné, že toto lp obsahuje inner groove, ale bez nekonečného přehrávání? Děkuji mnohokrát

Video: http://www.youtube.com/watch?v=x-NTbWx42K4
http://www.youtube.com/watch?v=DaXnqw-Zv0Y

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Re: Inner groove

Příspěvek od enregistree »

Inner groove - vnitrni vybehovou drazku maji vsechny desky, a je hladka - bez modulace. To plati i pro Sgt. Pepper's… vylisovany jinde, nez v Anglii v 70. letech. Tvoje deska ma tu 2vterinovou pasaz nahranou na konci normalniho spiraloveho zaznamu, pak nasleduje vybehova drazka, prazdna. Neni to gramofonem, nepomuze zadny trik. Staci jeste dokoupit ten originalni anglicky vylisek (mono?).

Vlastne mam jednu desku, ktera ma zaznam ve vyb. drazce. Je to Chris Watson - Oceanus Pacificus (Touch). Jeste lepsi je jedno album múm, ktere je 2 LP - nahrane na trech stranach a na ctvrte strane je vylisovany obrazek - ten nekdo nejspis vyryl primo do matrice. Tahle strana se neprehrava, asi jim stacily tri strany, aby tam dostali stopaz alba, tak proc ne.

Odpovědět