Jak a čím propojit?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
dtea
Kontaktovat uživatele:

Jak a čím propojit?

Příspěvek od dtea »

dobrý večer,
rád bych požádal o radu
nemohl jsem nekoupit pro-ject head box se :D , ale nevím jak nejlépe propojit stím co už mám, a to je
thorens td 295 mk 4, pro-ject tube box se 2, denon pma-655R, b&w dm 601 s3
pokud bude někdo mít chuť poradit budu rád

a mám toho víc
-stačí mi kabely pro-ject connect it rca-c, nebo raději vyšší a nebo jiný
-přenosku mám zatím shure m97xE a taky bych rád obměnil pokud bude změna k lepšímu

děkuji dt

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak a čím propojit?

Příspěvek od enregistree »

Oba dva tve zesilovace maji vystup neovlivenny regulaci hlasitosti (tape out resp. line out).
Phono zapojis do linkoveho vstupu zesilovace, tape out propojis s linkovym vstupem sluchatkace.

Pokud je pro tebe dulezitejsi poslech ze sluchatek:
Phono zapojis do linkoveho vstupu sluchatkace, line out propojis s linkovym vstupem zesilovace.

Kabely a prenoska jsou vice nez dobre,

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pěkné eregistree.
Vítám Tě dteo.

Taky by mě zajímala Tvá Shure.
Třeba srovnání s Ortofon 2M Bronze.
Tu teď rozehrávám. Povedla se. A s P-J PBSE2 si rozumí.

Ten poloautomat je dobrý. Dělá ho litovelský SEV. *thumbs up*

Montují do něj Audiotechnica AT95e.
Výrazná živější přenoska.
Nevidím na webu efektivní hmotnost ramínka TP-41, ale Ortofon 2M, P-J Pick it, a Audiotechniky budou vhodné.

Rád bych věděl víc o Tvých oblíbených žánrech, snad budeš mít chuť napsat a vložit fotku.
Těšíme se.

dtea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dtea »

díky,
jen se mi zdá pokud zapojím dle prvního návodu hrají sluchátka tiššeji (myslím že to je kabelem, jsem už večer línej přehazovat lepší za horší)
každopádně moc díky

s přenoskou nemám moc srovnání
shure jsem přendal z p-j debutu na thorens, a audiotechnika šla ke kamarádce která neměla žádnou
2M bych bral(koukám zatím jen po modré) ale až vyřeším kabely

poslochám jazz(miles,hassel a ECM), etno(shankar,ali farka...), ambient(pan american,johann johannsson...)
interpol,pinback,animal colectiv, cash, bill calahan, a taky label runne grammofon , takže je toho dost

fotky připravím
díky dt

enregistree
Kontaktovat uživatele:

To asi kabelem nebude. Ze hraje jedno zapojeni jinak nahlas nez druhe, by nemelo vadit, muze to byt zpusebene obvody v pristrojich (resenim tape-out) vystupu. Se zapojenim sluchatek a beden je vzdycky problem, pokud mas vic nez jeden zdroj, tak musi byt ty dva zesilovace vzdycky za sebou v serii (pro nejakou kombinaci).

Nejlepsi je sestavy oddelit - jedna pro bedny a druha pro sluchatka. Nejaky starsi gramofon do druhe sestavy…

Nebo vsechno DIY, pak nejsou zadne kompromisy (vse si propojis a pepinas presne, jak potrebujes).

Pripadne u vsech (max. 3) zdroju pouzit analogove rozdvojovaci kabely - signal z napriklad phona jde do zesilovace a zaroven do sluchatkace.

Mas zajimavej hudebni zaber, registrujes neco noveho od ECM, co stoji za poslech? Me z jejich katalogu zaujal Anouar Brahem - Astounding…Rita, Tord Gustavsen Ensemble,… Od Runne RLP 3080 - Susanna: Flower Of Evil, hlavne prvni track.

dtea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dtea »

díky nechám to asi tak jak to je (sluchátka používám méně), navíc mě začalo zlobit přepínání kanálů na zesilovači (samo se libovolně přehazuje)
tak budu časem asi řešit jiný(za radu po čem koukat a čeho se vyvarovat budu rád)

anouar brahem je super doufám, že vyjde něco na lp(cd jsem před lety zavrh a prodal, tak kupuju jen lp)
u ecm mám zálusk na Nik Bärtsch´s Ronin - Llyrìa a taky bych rád Arve Henriksen - CARTOGRAPHY (vydává i u runeho)

Susanna: Flower Of Evil mám je tam sní i bonnie princ billy(taky pěkej poslech), dále doporučuju Fire! a In the country je taky dobrý
náročnější poslech je Stian Westerhus: Pitch Black Star Spangled, dá se slyšet naživo v květnu - praha - archa,docela rád bych šel,

tady něco o čem jsem mluvil k náslechu

http://www.myspace.com/princebonniebilly
http://www.myspace.com/arvehenriksen
http://www.myspace.com/stianwesterhus

díky dt

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Anouar Brahem - na vinylu vysel snad Barzakh, ale ja mam rad tu posledni desku a pak Astrakhan Café, oboje na CD. Ten zesilovac bych nechal opravit. Pouzivas vic zdroju, nebo jen ten gramofon? Mimochodem, nemas/nemel jsi gramofon Dual, v nejakem druhem systemu (pred necelym rokem jsem pil dobre moravske bile vino - Lukas, Praha-Dejvice) (smile)?

Susanna s B. P. Billy - to je proste genialni cover (Jailbreak).

Obrázek

Obrázek

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Stian Westerhus bude hrat zive na Stimulu 13/5,

dtea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dtea »

astrakan jsem měl taky,