Jak do PC nahrát SP (78 ot/min) ?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jak do PC nahrát SP (78 ot/min) ?

Příspěvek od Dinosaurjr »

Ahoj potřeboval bych poradit, jak přenést nahrávky ze starých singlů na 78 ot/min do PC ? Ale na gramofonu již nemám tyto otáčky.
Požádala mě o to starší anti-technická osůbka, že by si je ještě ráda poslechla. Tak zjišťuji, jaké jsou možnosti.
Nabízí někdo tuto službu ? Stav SP netuším. A kvalita nemusí být TOP nejvyšší, bude stačit, aby to slušně hrálo.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak do PC nahrát SP (78 ot/min) ?

Příspěvek od lechos »

Nejenže gramofon na 78 ot/min (výměnou řemeničky na jiný Φ docílit se snad dá) ale i přenoska musí být adekvátní pro drážku standart (SP). Nejsnáze bude vyhledat majitele gramorádia Hyundai retro série RT...RIP 33-45-78 ot/min a přímý převod signálu do MP3 a USB port. Jiný typ Roadstar HIF 1899 umí totéž. Rovněž značka Sencor je zde zastoupená ale nevím stopro jestli má 78 ot/min.

horolezec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od horolezec »

Zdar,
nedávno jsem měl stejný problém. Vyřešil jsem to nahraním na 45 ot. a následnou konverzí (myslím, že v Audacity) na správnou rychlost. Chvíli jsem tu funkci hledal, ale je tam (můžeš to poladit na desetiny). A výsledek byl více než uspokojivý.

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Zdravím
Horolezec má pravdu, Audacity je perfektní program, ale stejně budeš potřebovat specielní přenosku. Třeba Shure M78S ani nestojí ranec peněz. Záleží na tom kolik máš těch desek a jestli se vyplatí kupovat specielní přenosku.

Odpovědět