Ahoj potřeboval bych poradit, jak přenést nahrávky ze starých singlů na 78 ot/min do PC ? Ale na gramofonu již nemám tyto otáčky.
Požádala mě o to starší anti-technická osůbka, že by si je ještě ráda poslechla. Tak zjišťuji, jaké jsou možnosti.
Nabízí někdo tuto službu ? Stav SP netuším. A kvalita nemusí být TOP nejvyšší, bude stačit, aby to slušně hrálo.
Jak do PC nahrát SP (78 ot/min) ?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jak do PC nahrát SP (78 ot/min) ?
Nejenže gramofon na 78 ot/min (výměnou řemeničky na jiný Φ docílit se snad dá) ale i přenoska musí být adekvátní pro drážku standart (SP). Nejsnáze bude vyhledat majitele gramorádia Hyundai retro série RT...RIP 33-45-78 ot/min a přímý převod signálu do MP3 a USB port. Jiný typ Roadstar HIF 1899 umí totéž. Rovněž značka Sencor je zde zastoupená ale nevím stopro jestli má 78 ot/min.
Zdar,
nedávno jsem měl stejný problém. Vyřešil jsem to nahraním na 45 ot. a následnou konverzí (myslím, že v Audacity) na správnou rychlost. Chvíli jsem tu funkci hledal, ale je tam (můžeš to poladit na desetiny). A výsledek byl více než uspokojivý.
nedávno jsem měl stejný problém. Vyřešil jsem to nahraním na 45 ot. a následnou konverzí (myslím, že v Audacity) na správnou rychlost. Chvíli jsem tu funkci hledal, ale je tam (můžeš to poladit na desetiny). A výsledek byl více než uspokojivý.
Zdravím
Horolezec má pravdu, Audacity je perfektní program, ale stejně budeš potřebovat specielní přenosku. Třeba Shure M78S ani nestojí ranec peněz. Záleží na tom kolik máš těch desek a jestli se vyplatí kupovat specielní přenosku.
Horolezec má pravdu, Audacity je perfektní program, ale stejně budeš potřebovat specielní přenosku. Třeba Shure M78S ani nestojí ranec peněz. Záleží na tom kolik máš těch desek a jestli se vyplatí kupovat specielní přenosku.