Jak se vyrábí LP

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se vyrábí LP

Příspěvek od Rowing »

JJ pěkný článeček *thumbs up*
Jak je dobré když se někdy zpozdí likvidace zařízení :P

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Díky Dýdžejům. *thumbs up*

Jinak DJ Maxák s dostatkem místa na drážky a případnou vyšší rychlostí přehrávání překonává už tak vysokou kvalitu LP.
Peer má 2 desky takto udělané. Domnívám se, že jsem u něj slyšel opravdu vysoké Hi-fi.
Psali někde o Sony, že v osumdesátých letech sešrotovala zbrusu novou linku na vynily, protože pokrokovou technologií ohrožovala vítězné tažení CD.
CD zlikvidovala i velmi zajímavý trh se singly. Matušky, Gotty a spoustu hitovek lidé kupovali jen pro jednu konkrétní píseň.
Na CD vycházet jen s "vatou" do zbytku LP.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Efičák
Ano, tudy určitě vede cesta! Hybridní zdroj. Vzít si výhody od obou - z CD rychlost otáčení, z analogu systém snímání. Výsledek - konečně vysoké hifi. Neboj, pár kapek toluenu a mi na to přijdeme ;).

Rowing
Pravda, někdy je lepší neukvapovat se. Ostatně kolega TextilBaron z Ostravy by mohl vyprávět :mrgreen: . Hobit - aneb cesta tam a zase zpátky...
*offtopic* Nechci mu asfaltovat jeho odborné téma, proto zde vzkaz v láhvi - podle mé zkušenosti je na tichý a přitom detailní plnotučný zvuk lepším řešením velký sloup než ptačí budka. To tvrdí vlastník malých budek. Ale samozřejmě - velkého tygra malou myší nenakrmíš... Než vypustíš své bludné Holanďany k vodě, zkus si půjčit slušný konec a preamp.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

*offtopic*
Křeček

já ty sloupy nabídl jen čistě z lásky k lidem. za 15k nic podobného prostě nekoupíš. když se neprodají brečet nebudu. jsou trochu velké na to abych je měl doma a přitom nehrály. odvezu je na barák k našim k té hromadě dalších věcí, které za ty roky zaplnily můj bývalý dětský pokoj... ;)
u toho tichého poslechu nejde tak o to tichý, tam jsou opravdu asi lepší velké bedny, jako spíš o to, že v blízkosti. a tady, nemůžu si pomoct, jsou ty sloupy nevýhoda. jednak kvůli vzdálenosti repráků od sebe, jednak kvůli jevu, který označuju jako "mikro-doladění".
opravdu mě teď hodně zajímá bodový zdroj zvuku. ostatně Kefy už jsou na cestě...

cip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cip »

velice zajímavé a pro mnohé i poučné :shock:
Usadte se do židlí,vemte šálek dobrého moku do ručiček a vychutnejte vznik uměleckého díla *palec*

http://www.youtube.com/watch?v=xUGRRUecBik

http://www.youtube.com/watch?v=IReDh9ec ... re=related

ps:možná to tu nekde bylo, ale do tohoto topicu to prostě patří.

Odpovědět