Během posledních pár týdnů se mi naskytla možnost vyzkoušet několik MC LO přenosek a s tím přišel i jeden problém - rušení, brum, parazitní zvuky. Nějak tak to můžeme nazvat. Vtipné je, že dokonce chytám ČRo 2. Stačí vytočit hlasitost na max. a je tomu krásně rozumět. Stačí se však dotknout přenosky či raménka a úroveň parazitních zvuků se dost sníží - jako když to uzemním. Gramofon však uzemněn je a to dokonce dvakrát (klasicky od ramínka a ložisko).
Otázka tedy zní jak se těch parazitních zvuků zbavit? Mohlo by to být citlivější přenoskou?
Jak se zbavit rušení z gramofonu?
Re: Jak se zbavit rušení z gramofonu?
Je to spíš větším zesílením než přenoskou. Uzemnění jsi tedy prověřil (ne jenom uvěřil). Problém bude spíš ve phono zesilovači. Zkus ho přemístit. Pak můžeš zkusit na kabely před vstup dát ferity http://radiodan.com/Henry/parts/RF_chokes.htm nebo spojit malým kondenzátorem zem cinche a šasi phonozesilovače. Neuškodí také zemnící kablík navinout několika závity (co se vejde v 1 vrstvě) na toroidní feritové jádro.
Nejsů elektrikář, vařím z vody.
Proměřit drátek od uzemnění ramínka do boxu s RCA konektory pod gramcem.
Pak šroubek pro drátek uzemňující gramo na phono je nalisován za studena. Proměř.
Je-li tam přerušený kontakt, propájej.
Může zlobit cinch/RCA.

Proměřit drátek od uzemnění ramínka do boxu s RCA konektory pod gramcem.
Pak šroubek pro drátek uzemňující gramo na phono je nalisován za studena. Proměř.
Je-li tam přerušený kontakt, propájej.
Může zlobit cinch/RCA.

Já měl stejný problém. Nakonec jsem zemnící kablík připojil k zemnícímu kabelu co mám v technické místnosti na zásobníku - a ticho po pěšině.
Tímto se zároveň ptám odborníků, jestli jsem neudělal nějakou velkou hovadinu, a v čem by tedy mohl být zakopán pes.
Tímto se zároveň ptám odborníků, jestli jsem neudělal nějakou velkou hovadinu, a v čem by tedy mohl být zakopán pes.
Tento problém jsem měl u zesíku Transiwatt TW44 a gramo Tesla NC450 že se na pozadí hudby objevil signál místní silné AM rozhlasové stanice. Vyzkoušet změnit délku propoj.kabelu a jeho typ (funguje zde jako anténa), jinak zařadit keramický kondenzátor cca 470 pF mezi bázi a emitor prvního tranzistoru v korekčním předzesilovači kudy prochází signál z přenosky. Jinak taky odpor 1 kohm v cestě signálu (není většinou nutné) v krajnosti tlumivka cca 30 záv. Cu drátem 0.3mm na jádře do přívodu k emitoru prvního tranzistoru. Ve většině případů stačí ten kondenzátor, jeho mírná úprava kapacity až rušivý signál rádia zmizí.