Jaké nové reproduktory?
Jaké nové reproduktory?
Ahoj,
ve velmi blízké době se ke mě dostane gramofon Audio-technica LP 120, překrásný to stroj. V analogu se pohybuji krátce, a tak jsem do této doby nikdy takhle "moderní" gramofon neměl, ani nezkoušel.
No a teď otázka: Jaké k němu reproduktory?
Nechci ale procházet bazary a hledat nejlepší kauf. Raději bych si koupil funglovky z obchodu, tedy něco moderního. Na internetu jsem ale narazil na tolik doporučení, že si ani tak nedokáži vybrat (nejčastěji byly zmiňovány značky Polka, Audioengine, Klipsch). Ještě bych upřesnil, že reproduktory budou stát na polici, nikoli na zemi a rozpočet je tak do 15k.
Díky za případné odpovědi!
ve velmi blízké době se ke mě dostane gramofon Audio-technica LP 120, překrásný to stroj. V analogu se pohybuji krátce, a tak jsem do této doby nikdy takhle "moderní" gramofon neměl, ani nezkoušel.
No a teď otázka: Jaké k němu reproduktory?
Nechci ale procházet bazary a hledat nejlepší kauf. Raději bych si koupil funglovky z obchodu, tedy něco moderního. Na internetu jsem ale narazil na tolik doporučení, že si ani tak nedokáži vybrat (nejčastěji byly zmiňovány značky Polka, Audioengine, Klipsch). Ještě bych upřesnil, že reproduktory budou stát na polici, nikoli na zemi a rozpočet je tak do 15k.
Díky za případné odpovědi!
Re: Jaké nové reproduktory?
Ahoj,
Bylo by dobré napsat jaký máš nebo budeš mít zesilovač, jak velkou místnost, jaký druh muziky preferuješ a jaký zvuk máš rád? Analytický nebo pohodový? Potom teprve se nechá něco dělat.
Bylo by dobré napsat jaký máš nebo budeš mít zesilovač, jak velkou místnost, jaký druh muziky preferuješ a jaký zvuk máš rád? Analytický nebo pohodový? Potom teprve se nechá něco dělat.
To Funkyman: Díky
To Dasta: Předpokládal jsem, že to díky konfiguraci LP120 půjde bez zesilovače i recieveru... Jinak poslouchám hlavně asi klasický rock, nebo rock obecně. Repráky budou v obýváku cca 5x4 m. Jaký zvuk mám rád bohužel nedokážu :/
To Dasta: Předpokládal jsem, že to díky konfiguraci LP120 půjde bez zesilovače i recieveru... Jinak poslouchám hlavně asi klasický rock, nebo rock obecně. Repráky budou v obýváku cca 5x4 m. Jaký zvuk mám rád bohužel nedokážu :/
Bez zesilovače ev. receiveru to bohužel nepůjde. Má jen integrované phono.
Tvůj gramofon má pouze integrovaný předzesilovač pro přenosku, takže chtě nechtě, budeš. Muset nějaký zesilovač buď nový nebo bazarový pořídit Preferuješ li přesnější zvuk, může být třeba Yamaha (i základní modely hrají obstojně), na relaxační zvuk třeba Denon. Z reproduktorů- Epos M15-presný zvuk, Xavian Joy, relaxační zvuk u kterého vydržíš hodiny. Uvádím pouze příklady, poslechnout a vybrat musíš pouze Ty. Hodně štěstí.
Pri AT120 prvú vec, čo treba spraviť, je ten phono pre-amp vybrať, ak to myslíš so zvukom vážne. Ak ti ide len o prehrávanie hudby (ako šlo pri začiatku aj mne), tak si dokúp fakt nejaký lacný stereo zosilňovač, hoc aj z druhej ruky a repro. S tým ti už ale asi poradia skúsenejší ako som ja.
Díky za odpovědi. Tak k tomu gramofonu použiju stávající zesilovač - Tesla AZS 215.
Jinak k tomu názoru, že nutně k LP120 potřebuju zesilovač - podle informací na internetu by měly stačit jen aktivní reproduktory, tak teď nevím jak to teda je?
Jinak k tomu názoru, že nutně k LP120 potřebuju zesilovač - podle informací na internetu by měly stačit jen aktivní reproduktory, tak teď nevím jak to teda je?
aktívy alebo pasívy+zosil.Slylerim píše: Jinak k tomu názoru, že nutně k LP120 potřebuju zesilovač - podle informací na internetu by měly stačit jen aktivní reproduktory, tak teď nevím jak to teda je?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Aktivní repro jsou "aktivní" právě proto, že obsahují zasilovač(e).
OK, díky moc!
A dokázal by mi teda někdo poradit aktivní reproduktory k poslechu rocku?
A dokázal by mi teda někdo poradit aktivní reproduktory k poslechu rocku?
K tomu potřebuješ ještě předzesilovač, pokud nechceš štelovat hlasitost na reproduktorech. A nebo aktivy s dálkou, ale těch moc nebude.