jakou mc přenosku pro pro-ject debut carbon

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
cepik
Kontaktovat uživatele:

jakou mc přenosku pro pro-ject debut carbon

Příspěvek od cepik »

Zdravím majitele kolotočů s MC přenoskami, zvažuju taky koupi mc přenosky, jen nevím jakou...Teď mám 2mred a om5(záložní).
Chtěl bych "ochutnat" zvuk MC...
Vlastně zda li se to vyplatí...nepochybně asi ano. Zajímá mě řada od orthofonu turbo1/3, nebo samba/salsa...popř jiné varianty v obdobné cenové hladině.

DIKY

vlado222

Re: jakou mc přenosku pro pro-ject debut carbon

Příspěvek od vlado222 »

cepik ak Ti to nevadí tak sa priživím na Tvojom vlákne, lebo nechcem zakladať nové na túto tému a tiež rozmýšľam vyskúšať nejakú MC prenosku.
Teraz mám Ortofon 2M Bronze. Gramo PJ 2XPerience clasic a phono Electrocompaniet.
Čo by mi doporučili skúsení a znalí problematiky? Nehrá mi to zle ale ak by niekto vedel doporučiť k môjmu gramcu a phono preampu, čo by knemu mohlo sedieťlepšie budem mu povďačný.
Trocha osvety na tému MM a MC je tu: http://www.hifi-voice.com/teorie-a-prax ... us-mc.html

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Debut Carbon má ocelový talíř.

Zkuste si vzít MC přenosku do ruky a vyzkoušejte si jak silně je ta přenoska svými magnety přitahována k talíři. Bude se obtížně nastavovat VTF (svislá sílá na hrot). Dále se VTF bude měnit v závislosti na tloušťce desky, případně slipmatu.

Pokud opravdu toužíte po MC, pak bych začal tím, že bych vyměnil ten ocelový talíř za akrylový. Vlastně by z toho vznikl Debut Carbon Esprit. Pak už je použití MC přenosky bez problému.

Asi nemá smysl na Debut dávat přenosku za 20 tis. Kč
Rozumnou volbou budou třeba :
Project Pick It H HO-MC (vysokoúrovňová MC, zapojuje se do MM vstupu)
Project Pick It L LO-MC (nízkoúrovňová MC, zapojuje se do MC vstupu)
Sumiko Blue Point No.2 HO-MC
Sumiko Blue Point Special EVO III HO-MC
Ortofon MC-3 Turbo HO-MC
Ortofon MC Vivo Blue LO-MC
Ortofon X5MC HO-MC ale to už je skoro 500€

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Môj P-J 2XPerience Clasic nemá oceľový tanier. http://www.audiofriend.cz/analog/gramof ... assic.html

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

no pokud nemá ocelový talíř, tak je to ok, ale tohle vlákno se jmenuje "jakou mc přenosku pro pro-ject debut carbon" a Debut Carbon má ocelový talíř, proto jsem to tam tak napsal

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Ok. Mal som založiť nové vlákno.Aj tak dík.

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Ok, moc díky, výměna talíře za akryl + cena přenosky...
Asi si na to budu muset chvíli počkat. Věřím že to bude stát za to. A když ne tak jsem přišel o víc ;)
Ještě jednou díky

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Začni tím talířem, už to bude zmena k lepšímu a není to nijak extra drahé.
Nevím jestli by nebyla lepší špičková MM než entry level MC. Myslím tím 2M Black, nebo 2M Silver (až se začne prodávat) nebo třeba Super OM40.

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Zamýšlel jsem sumiko blue point 2 (všiml jsem si pozitivních ohlasů), jinak taky řešení..2mblack...nad ní jsem ještě nepřemýšlel.
Už mě ale napadlo vzít na vyzkoušení 2m bronze...třeba jetou...

Začnu tím talířem, našetřím kačky

Díky

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Sumiko Blue Point no.2 je docela specifická přenoska, která má nejvyšší nároky na nízkou kapacitu kabelaže gramofonu, kabelu mezi gramofonem a vstupní kapacity phono předzesilovače. Pokud to neni splněno, nedá se vůbec poslouchat a mnoho lidí muže být jejím projevem velmi zklamáno. Ale ani když se ji poskytne vše co potřebuje, ani tak se nevyrovná těm MM co jsem uvedl v předchozím příspěvku.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

cepik píše:Zdravím majitele kolotočů s MC přenoskami, zvažuju taky koupi mc přenosky, jen nevím jakou...Teď mám 2mred a om5(záložní).
Chtěl bych "ochutnat" zvuk MC...
Vlastně zda li se to vyplatí...nepochybně asi ano. Zajímá mě řada od orthofonu turbo1/3, nebo samba/salsa...popř jiné varianty v obdobné cenové hladině.

DIKY
Ahoj Cepíku. Spokojeně užívám MMku boť mám velmi dobré plně elektronkové phono.
MC bez opravdu kvalitního phona nemá tu šťávu, přenoska není využita.
Nedávno mi kamarád pustil důvěrně známou ClearAudio Sigma Wood ( 20t.) na phonu v integrovaném Luxmanu 550.
A taky pořádné bedny s měniči Acuton.

Já měl tu přenosku 2 roky a nikdy jsem ji neslyšel. Až teď. :shock:
Co z mých LP vymáčkl Transrotor - Sigma a phono Luxman bylo přesvědčivé.
Sigma dokonce majiteli slouží namísto dražší čistě japonské Tranfiguration. Sigma má své mazlivé kouzlo podáním hebkosti nižších středů vokálů a plným zvukem činelů.

Ortofon 2M Red je skvěle udělaná přenoska pro všechny gramofony.
Je milosrdná k pohonu, odpouštějící k LP, stačí jen dobré MM phono.

MC dnes považuju za drahou disciplínu pro opravdu vážné sběratele. Aparát - sbírka LP - akustika.

Na hraní s MC LO doporučuju povedenou Pro-Ject Pick it MC za výbornou cenu.

Dobře si rozumí s Phono boxem S a ceny obou hraček se k Debutu přibližují.
PJ Pick it MC-1 je uzpůsobená ramínkům PJ.
Líbí se mi podání výšek. Velmi se zlepšila jejich barevnost oproti starším zrušeným modelům řady Dance - Salsa / Samba.

http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=en

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

vlado222 píše:cepik ak Ti to nevadí tak sa priživím na Tvojom vlákne, lebo nechcem zakladať nové na túto tému a tiež rozmýšľam vyskúšať nejakú MC prenosku.
Teraz mám Ortofon 2M Bronze. Gramo PJ 2XPerience clasic a phono Electrocompaniet.
Čo by mi doporučili skúsení a znalí problematiky? Nehrá mi to zle ale ak by niekto vedel doporučiť k môjmu gramcu a phono preampu, čo by knemu mohlo sedieťlepšie budem mu povďačný.
Trocha osvety na tému MM a MC je tu: http://www.hifi-voice.com/teorie-a-prax ... us-mc.html

Mám zážitek přesně k Tvému dotazu.

Phono předek Elektrocompaniet doporučuju k MC LO přenosce.

V Ketosu byla sestava 2 Xperience Acryl - Ortofon Rondo Red - Elektrocompaniet Phono - Prima Luna - Dynaudio - kabely Crystal Cable.

Byl jsem okouzlen, můj šálok esspresa. *thumbs up*

Pro lepší detail a vytěžení maxima z drážky, sáhni po vyšším modelu řady Rondo tu prostřední - Blue.

Řadu Rondo velmi docenil berlínský prodejce audia a analogu http://www.phonophono.de/phono/tonabneh ... -blue.html

Oproti běžnému hrotu na Rondo Red, má modrá Fritz Gyger 70.
Výsledek je povedený.

Moje zkušenost v vyšším model Rondo Bronze už tak dobrá není, bylo to na mě moc studené s vyjimkou DIY phona s operákem OPA2134 se sladším měkkým zvukem.

Tolik co k 2 Xperience a Elektrocompanietu mám. Má to velký potenciál.
Dopřál bych si jiné ramínkové kabeláže, vylepšil upevnění motoru na nezávislé, mimo šasí
Domnívám se, že dohodnout se na stejné věci tvá dlouho i v osobním setkání u aparatury.
Po internetu je to téměř nemožné.

Velmi silný zážitek ve mě zanechala dražší Benz Micro na polském phonu Senzor Prelude.
Audiotechnica tu nemá pořádné zastoupení na přenosky, ale zkušenost jednu mám.
MC LO přenoska s chvějkou z pozlaceného Bóru a jejich hrotem Microline.

http://www.needledoctor.com/Audio-Techn ... tegory=363

Odpovědět