Jaky gramec?
Jaky gramec?
Zdravim ve spolek,
mohl by me nekdo poradit ohledne gramofonu? Konkretne se mi jedna o dva modely od Technics. SL D2 a SL-B3. Oba jsou dle fotek a v hezkem stavu dle majitelu v naprostem poradku. S Technics nemam zadnou zkusenost, jen vim, ze jsou to pry velice kvalitni gramofony. Jen si nejsem jist s temito modely, kam je zaradit.
Budu rad za vase zkusenosti, kdyz se o ne podelite.
Diky
mohl by me nekdo poradit ohledne gramofonu? Konkretne se mi jedna o dva modely od Technics. SL D2 a SL-B3. Oba jsou dle fotek a v hezkem stavu dle majitelu v naprostem poradku. S Technics nemam zadnou zkusenost, jen vim, ze jsou to pry velice kvalitni gramofony. Jen si nejsem jist s temito modely, kam je zaradit.
Budu rad za vase zkusenosti, kdyz se o ne podelite.
Diky
Re: Jaky gramec?
Ano, Technics jsou vynikajici gramofony. Pokud jsou oba pravidelne udrzovane, servisovane, daji ti perfektni sluzbu i zvuk. Technics SL-B3 sam vlastnim 20 let.
Technics ano, nejlépe direct drive (DD) stroboskop, automat. Nebručí, neruší.
Pro vyšší nároky SL1200 ale, cena není lidová.
Pro vyšší nároky SL1200 ale, cena není lidová.
Diky moc za odpovedi. Sam vlastnim Pioneer Pl-12D, ktery jsem si dal pekne dokupy. Mam osazenou Ortofon 2m bronze a zvlada to v pohode. Je to vlastne gramec v podobne cenove relaci jako ty dva zminovane od technicsu. Mel jsem jen trochu strach vzhledem k cene a ze se mi zdaji jako levny plastaky, ale dle vasich zkusenosti asi klamou telem.
Doporučuji však zvolit Technics s montáži přenosky syst. 1/2" (půlpalec 12.6mm)
Zapojení T4P je sice jednodušší ale výběr případných náhrad menši. Hrajou přibližně stejně.
Zapojení T4P je sice jednodušší ale výběr případných náhrad menši. Hrajou přibližně stejně.
Presne tak, to s tim typem pro prenosku podepisuji, dobre zmineni, protoze se delaly obe varianty.
Oba zminene Technics jsou oproti Pioneer Pl-12D uplne nekde jinde, jak geometrii, hlukem apod. Takze velke polepseni.
Oba zminene Technics jsou oproti Pioneer Pl-12D uplne nekde jinde, jak geometrii, hlukem apod. Takze velke polepseni.
Tak to moc diky! Konecne slovo do pranice. Jen bych ten Pioneer nepodcenoval. Hraje a funguje skvele. Vyhodou je, ze nema zadnou slozitou mechaniku a je lehce opravitelny. Jinak pocitam s tim, ze vzhledem k tomu, ze mam tu Bronzku, tak koukam jen po 1/2”. Jen jsem koukal po tom technics SL 1200 a to uz je mimo moje moznosti. Tak ze pokud zvolim jeden z tech dvou co jsem psal, neslapnu vedle?
Diky.
Diky.
Mám Pioneer a lituji volby, je to řemínek (belt-drive) nemá stroboskop ani jemnou regulaci otáček typickej plasťák-křáp třídy mittelklasse. Jo, v době pořízení se šetřilo, zařizoval byt a tak podobně. Dnes bych asi skončil u Technika nebo JVC. Jo kdyby...Letos je v plánu výměna přenosky, je tam původní z fabriky již cca 28 let. Ale, hraji velmi málo, 1-2 hodiny týdně z archivních fošen, nové již nekupuji.
Naposledy upravil(a) lechos dne 13 úno 2023 19:02, celkem upraveno 1 x.
lechos
Ahoj a nebuď skrblík. Rozpárej slamník a kup něco pořádného. Mně přišla minulý týden nabídka na tento set. Vypadá to slušně, ale já pořád váhám.
https://www-fono-de.translate.goog/tran ... _tr_pto=sc
Ahoj a nebuď skrblík. Rozpárej slamník a kup něco pořádného. Mně přišla minulý týden nabídka na tento set. Vypadá to slušně, ale já pořád váhám.
https://www-fono-de.translate.goog/tran ... _tr_pto=sc
Jo, Transrotor...audio mercedes nebo též čumendo pro proletáře (to jsem já)
Tolik slamniku teda nemam. Uz se vidim, jak pro tohle bezim.
Jeste me padli do oka SL 1500 a SL 1700. Zacina mi z toho jit hlava kolem.
Jeste me padli do oka SL 1500 a SL 1700. Zacina mi z toho jit hlava kolem.
Technics SL 3300
Zdravim, tak nakonec jsem skoncil u Technics SL-2000. Neni to vzhledove muj favorit, ale je v super stavu. Vsechno slape bezchybne. Nic mene mam moznost poridit SL-Q33, tak premyslim jeste o tom, ze bych to zmenil. Netusim, jakej je v nich kvalitativni rozdil. Ta 33 je ve stavu noveho kusu. Jakej je vas nazor. Diky.