Jaký jste měli/chtěli CASSETTE PLAYER (Tape Deck) ?
Re: Jaký jste měli/chtěli CASSETTE PLAYER (Tape Deck) ?
Měl jsem:
Aiwa AD WX888 (double) - poměrně kvalitní reverzní mechaniky (optický senzor, AL odlitek,...); Pioneer CT F950 - neskutečný stroj, mechanika AL odlitky, GF hlavy.
Chtěl jsem: Aiwa AD W999; Pioneer CT F1250 a ITT8025.
Ve snu se mi zdálo o: dělech jako Nakamichi 1000ZXL, Pioneer CT-A1, Tandberg TCD3004...tedy strojovny trvale mimo mé možnosti.
Aiwa AD WX888 (double) - poměrně kvalitní reverzní mechaniky (optický senzor, AL odlitek,...); Pioneer CT F950 - neskutečný stroj, mechanika AL odlitky, GF hlavy.
Chtěl jsem: Aiwa AD W999; Pioneer CT F1250 a ITT8025.
Ve snu se mi zdálo o: dělech jako Nakamichi 1000ZXL, Pioneer CT-A1, Tandberg TCD3004...tedy strojovny trvale mimo mé možnosti.
Já začínal s muzikou v roce 1981 v sedmé třídě ZDŠ, jako první stroj jsem měl Unitra MK-125, pak cca 1982 Unitra M531, ten už byl stereo, k tomu doma dělaný Transiwatt TW-40 a doma dělané dvoupásmové bedny. V roce 1983 na podzim jsem v bazaru nás ve městě objevil Grundig CN-510, to už byl stroj s Dolby NR, odstup s/š 63dB.
Ale od roku 1983 jsem měl sen - Technics M-245 s Dolby DBX a odstupem s/š 92dB, tehdy se prodával v Tuzexu, byl za 10.000 Kčs, což bylo tak 6-7 výplat. Pro studenta nedosažitelné, ale pamatuju si ten model a jak majestátně stál na polici v obchodě.
Pak jsem si pořídil Tesla SM-260, v roce 1988 Tesla SM-261, ten jsem upravil, aby šel z předního panelu regulovat bias, knoflík byl místo konektoru na sluchátka. S touto úpravou chodil na tehdejší dobu parádně.
V té době kolem r 1988-89 jsem ještě pošilhával po Akai GX-620, ale sehnatelnost byla tehdy mizivá.
Jo to byly časy nadšení z každého nově uloveného - nahraného alba. To bylo cest po městě na kole při vyměňování LP a CD, aby si každý nahrál co potřeboval, když se něco u někoho objevilo.
Pak přišla éra CD a magneťáky šly stranou.
Ale od roku 1983 jsem měl sen - Technics M-245 s Dolby DBX a odstupem s/š 92dB, tehdy se prodával v Tuzexu, byl za 10.000 Kčs, což bylo tak 6-7 výplat. Pro studenta nedosažitelné, ale pamatuju si ten model a jak majestátně stál na polici v obchodě.
Pak jsem si pořídil Tesla SM-260, v roce 1988 Tesla SM-261, ten jsem upravil, aby šel z předního panelu regulovat bias, knoflík byl místo konektoru na sluchátka. S touto úpravou chodil na tehdejší dobu parádně.
V té době kolem r 1988-89 jsem ještě pošilhával po Akai GX-620, ale sehnatelnost byla tehdy mizivá.
Jo to byly časy nadšení z každého nově uloveného - nahraného alba. To bylo cest po městě na kole při vyměňování LP a CD, aby si každý nahrál co potřeboval, když se něco u někoho objevilo.
Pak přišla éra CD a magneťáky šly stranou.
Můj první cassette deck byla tato mašinka

Tenkrát jsme tak nějak neřešili, jak to hraje. Hlavně, že jsme měli na co nahrávat LP pořízené na burze (a stále dokola vyměňované, neb jsme měli holé zadky). Díky muzice se dal ten bolševickej sajrajt přežít.
Ale také se u mě mihl tento přístroj . . .

Ježíšimarjá . . . kolik že mi tenkrát bylo?
PS: Jaký přístroj jsem měl vysněný či jaký mám doposud, už není tak důležité. Použiji ho tak 1x za čtvrt roku, jen aby si uvědomil, že ještě žije

Tenkrát jsme tak nějak neřešili, jak to hraje. Hlavně, že jsme měli na co nahrávat LP pořízené na burze (a stále dokola vyměňované, neb jsme měli holé zadky). Díky muzice se dal ten bolševickej sajrajt přežít.
Ale také se u mě mihl tento přístroj . . .

Ježíšimarjá . . . kolik že mi tenkrát bylo?
PS: Jaký přístroj jsem měl vysněný či jaký mám doposud, už není tak důležité. Použiji ho tak 1x za čtvrt roku, jen aby si uvědomil, že ještě žije
jo tak to je kamarádka Aiwa AD-F910E bez horního krytu na operačním stole během reanimace, řemeny na žvejdu a kladky na kámen, uvedení do provozu
1993-94 tak co...doufám že ještě někdy zahraje
ale hlavy DX jsou jak zrcadlo, beze stopy opotřebení, CrO2 používal zcela výjimečně

1993-94 tak co...doufám že ještě někdy zahraje
ale hlavy DX jsou jak zrcadlo, beze stopy opotřebení, CrO2 používal zcela výjimečně

1.1980-1987 mono magnetak JVC na ktorom som nahraval z Ö3 od svojich asi 8-mych rokov
2.1987-1993 JVC DD77 kupeny za prve peniaze z brigad
https://www.hifiengine.com/images/model ... e_deck.jpg
3.1993-1994 Yamaha KX670 (s DO)- tuzba po niecom lepsom a moznsot nakupovat v uz v Rakuskom Media Markte za financie co som ako vysokoskolak dokazal zarobit. Zial trochu sklamanie z plastikoidneho prevedenia, takze siel dost skoro ku kamaratovi
4. 1994-2011 - Aiwa AD F910 -(s DO) opat Rakusky Mediamarkt a studentske financie nepustili k niecomu vtedy uplne spickovemu ale napriek tomu vydrzal u mna dlho a slusne vybaveny a slusne hrajuci, po tom co mu odisli gumicky siel do sveta
5. 2013-2016- Sony TC K730ES (s DO) - paradny prevedenim aj zvukom (v ramci limitov kazety). Siel vsak prec lebo som ho uz nepouzival
6. 2011-04/2017 Akai GX95 (s DO) - velmi ticha precizna mechanika, vyborny display a nabity funkciami, slusny zvukuz (v ramci moznosti CC) ale v realite len nostalgia a prehratie par pasiek a nasledne po tom co bol uz viac ako rok v skrini siel do sveta
V casoch kedy som kazetak este dost pouzival (1987-2000) tak som pokukoval po Teacoch (V7000, 8000, 8030, Sony TCK950,970,990, Revox B215, B710, Tandberg TCD910, TCD3014...). Mam k nim stale nejaky cudne nekriticky vztah ale som uz asi moc pragmaticky realista ktory ma rad v prvom rade hudbu a najvaic vyuzivam streamer Aurender a Tidal hifi
2.1987-1993 JVC DD77 kupeny za prve peniaze z brigad
https://www.hifiengine.com/images/model ... e_deck.jpg
3.1993-1994 Yamaha KX670 (s DO)- tuzba po niecom lepsom a moznsot nakupovat v uz v Rakuskom Media Markte za financie co som ako vysokoskolak dokazal zarobit. Zial trochu sklamanie z plastikoidneho prevedenia, takze siel dost skoro ku kamaratovi
4. 1994-2011 - Aiwa AD F910 -(s DO) opat Rakusky Mediamarkt a studentske financie nepustili k niecomu vtedy uplne spickovemu ale napriek tomu vydrzal u mna dlho a slusne vybaveny a slusne hrajuci, po tom co mu odisli gumicky siel do sveta
5. 2013-2016- Sony TC K730ES (s DO) - paradny prevedenim aj zvukom (v ramci limitov kazety). Siel vsak prec lebo som ho uz nepouzival
6. 2011-04/2017 Akai GX95 (s DO) - velmi ticha precizna mechanika, vyborny display a nabity funkciami, slusny zvukuz (v ramci moznosti CC) ale v realite len nostalgia a prehratie par pasiek a nasledne po tom co bol uz viac ako rok v skrini siel do sveta
V casoch kedy som kazetak este dost pouzival (1987-2000) tak som pokukoval po Teacoch (V7000, 8000, 8030, Sony TCK950,970,990, Revox B215, B710, Tandberg TCD910, TCD3014...). Mam k nim stale nejaky cudne nekriticky vztah ale som uz asi moc pragmaticky realista ktory ma rad v prvom rade hudbu a najvaic vyuzivam streamer Aurender a Tidal hifi
však taky nabídka na vnitřním trhu ČSSR byla hanebně mizerná, licence Unitry, výjimečně dobrá Aiwa AD-F220, Nec K-311 velmi jednoduché hrajítko za cenu Tesla SM-260 (byla asi 3x lepší) ještě dříve Sony TC-134 SD, TC-160 za 3-4 průměrné platy a tak podobně, Tuzex jen pro valutovce no a soukromý dovoz prakticky neexistoval...
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zase to jsou super stoje, především ty jak el-mechanicky nacvakávají hlavu na pásek. To se jen tak neomrzí.
Měl jsem třeba Pioneer CT-S520, Technics RS-B50 s dbx, Pioneer CT F8181, ten mě moc nenadchl, mechanika super, ale zvukově na Technicse neměl, totéž platilo i o Sony TC K6B s feritovýma hlavama.
Kazet jsem se už zbavil, ale tento strojek v hnědé barvě se mi líbil, když jsem jej opravoval kamarádovi....

grundig mcf 600
Kazet jsem se už zbavil, ale tento strojek v hnědé barvě se mi líbil, když jsem jej opravoval kamarádovi....

grundig mcf 600
pěknej Grunďas, to jo...a zkoušels nahrávky upravené systémem High-Com přehrávat na Technics (Aiwa, Yamaha...)
s použitím dekomprese dbx ? to by mě zajímalo jako jsou oba kompatibilní...
s použitím dekomprese dbx ? to by mě zajímalo jako jsou oba kompatibilní...
Tak to jsem nezkoušel, ty systémy stejně nejsou kompatibilní, každý funguje trochu jinak, max Dolby B, DBX jsem zkusil a fungoval docela dobře, ale jinde to nepřehraješ. Teď mám digitální Kenwood, nahrává na kartu (cca 5,5h) v kvalitě DAT, vpředu má USB, stačí stáhnout do notebooku a je to.
U mě kazetám odzvonilo, ale je to hezké......
U mě kazetám odzvonilo, ale je to hezké......
no, já jsem to tušil, každá firma hájila svůj vlastní patent, licenci...i když s dolby se čachrovalo ostošet, JVC zkopnul systém a prodával jako ANRS který se s dolby NR (B) jakž-takž snášel, to samý Unitra, měla svůj CNRS, expriment Sanyo ANS (actual noise silencer) se neprosadil mimo výzkumné laboratoře, podobně asi Kenwood de-noiser,
výjimkou je Philips DNL, ten však funguje enem v režimu play, záznam není nikterak modifikován, jo a naše Tesla SM-260 uspěla na první pokus v testech o přidělení licence dolby NR, chvála za to
výjimkou je Philips DNL, ten však funguje enem v režimu play, záznam není nikterak modifikován, jo a naše Tesla SM-260 uspěla na první pokus v testech o přidělení licence dolby NR, chvála za to
ak by som dnes prevadzkoval este kazetak na nahravanie tak by som Dolby vobec nepouzival. Roky som sa trapil s JVC DD77 ktory mal implementovane Dolby B aj C a pri iektorych nahravkach ked sa nahralo s Dolby C to ziskalo akoby tremolo (dychanie). Riesil to opakovane aj pan Urica (vtedajsi servisny zmluvny partner Basys-u) nastavil to najlepsie ako bolo mozne ale aj tak to nebolo ono. S Dolby B a bez Dolby to nerobilo. Az po rokoch som zistil ked som prehraval (na Akai GX95 a Sony TC K730ES) nahravky z tohto JVC a nasiel dve co boli nahrate bez Dolby, ze to boli najlepsie nahravky co som vobec kedy urobil. Po tomto zisteni uz ma to prestalo bavit lebo ma ostatne nahravky nebavilo pocuvat a nahravat to znovu ked to mozem pocuvat v lepsej kvalite mi to nedava zmysel.
Já začal

pak

a doteď

pak

a doteď

Tohle je kazet deck Sharp RT10, koukám že dizajnér JVC model KD-X1 trochu opisoval nebo bylo naopak ?
a podobnost ryze náhodná...

a podobnost ryze náhodná...

Co je tam jako kromě těch dvou stejně velkých koleček podobnýho?