Po 30ti letech se chci vrátit k deskám a potřebuji trochu pomoci a pošťouchnout kupředu.
Prosím tedy o pomoc při výběru phona a přenosky.
Mám ativní reproduktory Magnat multimonitor 220 s pre phono
a nedělám si iluze o jeho skvělé kvalitě, ale samotné repro hrají dobře a naprosto mi stačí na místnost 4x4m
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... onitor-220
Dál jsem si pořídil můj vysněný 10kg macek gramo Audio-Technica AT-LP140XPBK, tedy bez phona.
Zatím hraju na dodané DJ přenosce AT-XP3 a přenosce AT-VM95C co jsem kupoval na starý gramec ze sklepa Tesla NZC420 (který jsem chtěl nechat renovovat, ale vzdal jsem to) a nepoznám v nich rozdíl. Obě jsou konické a toho se chci zbavit.
Hudbu chci poslouchat převážně Techno ale i jiné styly - country, trošínku rocku + nějakej ten popík a možná časem i něco muzikálnějšího:)
Na gramci se rozhodně mixovat nebude.
Byl jsem celkem rohodnutej, že jen koupím AT-VM95E a hotovo, ale čím víc čtu fóra a recenze tim víc vim, že nevim vůbec nic
a nedokážu se rozhodnout
Zatím mi padl vyběr na tohle: přenosky (chci MM, MC asi u mě nemá moc význam) - Sumiko Pearl, Nagaoka MP-110, Ortofon 2M BLUE, AT-VM95ML (u té mi stačí koupit jen hrot) - jakou? nebo něco jiného? a taky aby hrot něco vydržel.
Phono: Cambridge Audio Solo, nebo starší CP2, Pro-Ject Phono Box S2 - nebo něco jiného? Má to vzhledem k integrovanému phonu v bednách Magnat vůbec smysl?
Kabel do phona mám zatím 1,4m origoš dodaný s gramcem s uzemněním. Až koupím pre phono, chci i nejaký kratší (50/80cm) a kvalitnější kabel.
Moc děkuji za názory a reakce.