Toto je pouze rustikální kamufláž, trvale udržitelná symbióza s koženou podložkou. Jihočeští konstruktéři dávno pochopili, že bez vody není života a bez dcerabólů hudby. Já je mám zasunuté i pod ledničkou - výrazně se ztišila a neruší elektrický rozvod. A to jsou zatím v originální krabičce. Až je vyndám a pořádně našroubuji, zlepší se účinnost chlazení minimálně o 3 hvězdičky. Ale to je známá věc, potvrdí a odborně vysvětlí každý dobrý hifiprodejce. Hifi je prostě o penězích...
Uprostřed rákosballu je samozřejmě přesně kalibrovaný otvor a v něm keramická kulička. Na kuličce unipivotně nasazená příruba ložiska. Strýček Kuzma by měl radost... Ale radši mu to neřekneme, stačí hádky s Rakušany o Temelín.
Ad talíř – toto byl pouze mezistupeň. Po vyleštění filcákem a pastou se talíř už nedá fotit. Intenzita jím odraženého světla mi propaluje plastovou čočku objektivu a přemazává paměťovou kartu. Barevné tónováni fotografie skromně a nevtíravě odkazuje na rčení o zlatých českých ručičkách. Současně je pro mého dálně severo východního přítele předzvěstí netušených černozlatých rozkoší.