Křivá deska

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
gotzila
Kontaktovat uživatele:

Křivá deska

Příspěvek od gotzila »

Dříve jsem psal,jsem do gramofonu úplný blázen, když jsem se ptal na přenosky,bylo mi vysvětleno čím se liší od Prospero a Renown,když jsem se ptal, zda nestačí ofukování jehel dechem,bylo mi sděleno od Renown,že jsem blázen,mám používat kartáček,domnívá se, že kdybych fouknul na jehlu po použití alkoholu mohl by možná být problém,proto jsem koupil kartáček a nefoukám a co se týče praní desek jsem už napsal,ale mám jinačí problém. Koupil jsem si LP Fleetwood Mac -Greatest Hits a je na okraji křivá deska , když jsem četl jak se vyrovnávají desky, je pro mě nepochopitelné.Jsem bývalí zamečník a podle mě vyrovnat desku jenom středem,když je deska je křivá jen na konci, to nechápu. Jinak budu moc rád kdo mi poradí,ale ne tím abych si koupil novou desku.

jouda

Re: Křivá deska

Příspěvek od jouda »

Pokud jde o desku novou, nevahal bych reklamovat. Cesti prodejci toto potrebuji jeste naucit, ackoliv nekteri s tim problem nemaji.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Nová deska to není,kupoval jsem ji od známého. *klanimse*

jouda

Příspěvek od jouda »

No tak muzes zkusit nejakou tu rovnaci proceduru, vygooglit se to dá.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Mám dotaz,prosím nezlobte se,moc gramci nerozumím proto se ptám,snad mi to odpustíte. Jak jsem psal koupil jsem si na Aukru gramofon Elite PH 8000 a s přenoskou Shure M 71 s novou jehlou a protože je přenoska doživotní koupil jsem si navíc novou jehlu do zásoby a když novou jehlu dám do přenosky a pustím desku, ten plast nebo co to je,trochu drhne o desku,proto se Vás ptám,když koupím novou jehlu,musí se ramínkoi znovu seřídit? Víte jehla na mé poměry nebyla moc laciná!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Myslis ten plastik, za ktery se jehla uchopi pri vymene?
No ono je to vlastne jedno. Pokud ti po desce "bezi" cokoli jineho nez pouze hrot jehly, tak mas spatne nastavene zatizeni. A sice moc vysoke. Takhle tu jehlu rozhodne oddelas! Pokud si s tim sam nevis rady, najdi si tady na foru rady na spravne nastaveni, nebo si to nech radeji seridit od nekoho, kdo to umi.

ron

Příspěvek od ron »

Po výmene prenosky by sa malo ramienko/prenoska znova nastaviť, po výmene samotnej ihly to ale nemusí byť tak kritické ak si pri tom nerozhodil nastavenie. Ak ti drhne celá prenoska o dosku, tak ma napadajú tri možnosti
- je nastavený neúmerne vysoký prítlak na ihlu, skontrolovať a nastaviť odporúčaný výrobcom
- suspenzia (gumové uchytenie cantileveru) je poškodená alebo ak sa jedná o starý kúsok došlo k jej degradácii rokmi skladovania
- jedná sa o neorginálnu náhražku s inými parametrami ako má orginál

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

...po desce ti krom hrotu může ještě šustit kartáček z uhlíkových (či jiných) vláken, který na přenosky montovala třeba fi. SHURE - kartáček se mohl i po celou dobu přehrávání nechat čistit desku před hrotem, možná ji i zbavoval elektrost. náboje, ale hlavně čistil drážky. Měla to např. V15MkIV. Ale to zřejmě nebude tvůj případ...

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Koupil jsem si jehlu s Hradce Králového,takže možná žádný falsifikát a na mé poměry stála 400kč. Ptal jsem se Vás proč mi to drhne,mimo jiné trochu ten plastik,jak jsem se dozvěděl od Prospera,ale když mi povídal,že mám špatně nastvené ramínko,seřídím ramínko až mi odejde původní jehla. Koukal jsem na internetu jak nastavit ramínko u gramofonu,ale bohužel jsem našel vše v angličtině a protože tomu jako moravák nerozumím anglicky,mám takový dojem kdo neumí anglicky je stracený.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tuhle "vymozenost" 71-ka nema. Takze bud "brousi" drzak cantilevru nebo snad (nedej boze) cela vlozka? V kazdem pripade nutno podstatne snizit svisle zatizeni na hrot. Jak pise rOn, "silentblok" muze byt stary a u nekterych nahrazkovych jehel muze byt gumove zaveseni cantilevru mekci nez u originalu. (Mel jsem ten problem u Elacu.) Doporucene zatizeni u Shure M 71 bylo 0,75 - 1,5g (7,5-15mN). Popis serizeni tady nekam vlozil Mr. Renown a je za 1. cesky a za 2. absolutne spickovy! Tak hledej. ;)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

možná by bylo nejlepší, kdyby jsi sem hodil foto jak to vlastně vypadá a hned by jsme měli jasno *sunglases*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Omlouvam se byl to Mr. Rowing. "Gramofon a jeho nastaveni". Ted ale nevim, v kterem vlakne jsem to procital......zatracena skleroza! :(

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Dal bych jsem foto,ale nevím jak se to dělá, abych ho sem dostal

nope
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nope »

Prospero píše:Omlouvam se byl to Mr. Rowing. "Gramofon a jeho nastaveni". Ted ale nevim, v kterem vlakne jsem to procital......zatracena skleroza! :(
Není to čirou náhodou tohle?
http://www.hifipassion.com/stranky/gram ... rowing.pdf

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ano, ano. *2thumbsup* Diky za pomoc. Ja vedel, ze jsem to nekde videl! Jeste ze skleroza neni nakazliva. :P

Odpovědět