Kryt na gramo

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
eLko
Kontaktovat uživatele:

Kryt na gramo

Příspěvek od eLko »

Chcel by som vediet,ake su vyhody krytu,ked sa gramofon nepouziva. Okrem teda,ze sa na gramofon neprasi.
Ak necham kryt dole a bude sa nan stale prasit,ci sa moze nieco zaniest,alebo ci to moze nieco ovplyvnit.
Totiz,strasne zle sa mi pozera na kryt na xtensione a chcem ho dat prec. Castejsie cistenie mi nevadi. vdaka za nazory

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kryt na gramo

Příspěvek od efičák »

Nejvíc mi připadlo vhodné použití krytu u chovatelů koček.
Přímo před mými vytřeštěnými zraky se velké černé zvíře, uvelebilo na Thorensu TD 550 za 200t. s instalovanou Ortofon Jubilee, za 44t.
Majitel ji láskyplně pozoroval, řkouce že obratné zvíře má vyvýšené místo velmi rádo.

Dětské prstíky a pečlivá Paní domu při úklidu také hrozí jemné chvějce.

Jinak stačí oprašovat před přehráváním, kvůli možné kontaminaci desek prachem z talíře či ramínka.
Na funkci to vliv nemá.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Efičák to pojal trochu zvesela. Jediným důvodem proč má gramofon kryt je jeho ochrana před prachem. Gramofon má dva hlavní nepřátele. Tím prvním je jeho uživatel a tím druhým je prach. Proti uživateli se nedá bojovat,proti prachu se bojuje krytem. Jsou rady doporučující přehrávat desky se zavřeným krytem kvůli víru, který se tvoří nad deskou a strhává na gramofon a především desku proud nasátého prachu.
Já jsem si ale na základě vlastních pokusů ověřil tvrzení, že se má hrát bez krytu, protože tak má gramofon nejlepší zvuk. Navedl mne na to majitel Pro-Jectu. Nejhůř gramofon hraje se zvednutým krytem, trochu lepší je to se zavřeným krytem, ale nejlepší je to bez krytu.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Kuzma odporuča prehravat so zavretym krytom a tak mi to aj vyhovuje, sundat sa nedá, teda myslím rozumne sundat.

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Macku nemam,byvam sam,takze demontujem *2thumbsup*

Doteraz som vzdy daval dole kryt pri hrani,ale teraz ho dam prec natrvalo.

Vdaka pani *palec*

Odpovědět