Kvalita lisování nových Yes

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Robo77
Kontaktovat uživatele:

Kvalita lisování nových Yes

Příspěvek od Robo77 »

Chtěl jsem se zeptat, zda narazil také někdo na problém zkreslení na konci desky u nové LP Yes - Fly From Here. Poslední cca 3 minuty na každé straně desky brutálně naroste zkreslení, hrot se stěží drží v drážce (to zkreslení má charakter jako když přehráváte starou desku vytlučenou krystalovou přenoskou). U žádne jiné desky co vlastním mi to nedělá a několikrát jsem kontroloval všechna nastavení a myslím že mám vše v rychtyku, přenoska je také témeř nová (Ortofon 2mBlue). Při pohledu na desku je na konci desky hodně zhuštěný záznam, vizuálně běžnám pohledem vypadá bez problémů. Zkusil jsem se na to podívat i pod lupou (30x zvětšení) a vypadá jako by ty zhuštěné drážky měly takové jakoby otřepy (ale to se vyskytuje občas i u jiných desek a přehrává to OK. Mimochodem pod lupou je pěkně vidět co udělá s deskou uložení pouze do papíru (bez mikrotenove vložky), docela děsivé příčné škrábance (běžným pohledem nejsou vidět ani pod světlem a deska vypadá vizuálně dokonale, jen pod tou lupou je to vidět). Obecně je nahrávka hodně hlasitá s malým dynamickým rozsahem (CD má DR 6), nicméně LP krom těch konců hraje výborně. Obecně právě na těch koncích je nahrávka (tedy i na CD) nejhlasitější a to spolu s nahuštěním a obecně zvýšeným zkreslením na konci desky dělá ten problém. Ten problém, jak jsem hledal na internetu, nemám asi sám a podle ohlasů s tím má problémy většina lidí kteří si tu desku koupily. Někdo tam dokoce píše, že když použil ne Hi-Fi přenosku, tj přenosku pro DJ Ortogfon Concorde S s přítlakem na hrot 3-5g tak se mu desku provedlo přehrát vcelku OK, ale většina normálních přenosek má asi problém ty drážky na konci sledovat (dokonce se mi nepovedlo spustit v tom místě ani hrot na desku aniž by to nezačalo v tom záznamu přeskakovat). Tak si říkám zda je to špatnou kvalitou lisování (je to italská deska-Frontiers Records, takže asi lisováno v nějaké italské lisovně) nebo už špatným masteringem pro LP (nebráním v úvahu limity formátu). Máte někdo zkušenosti s tímto problémem a kouil si někdo tu desku na vinylu?

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalita lisování nových Yes

Příspěvek od samoT »

Tuto desku jsem si nedávno taky pořídil. Jakmile si ten konec poslechnu pořádně, tak dám vědět.

Jinak toto dělá mě i CharliemuM nové LPčko od AC/DC The Razors Edge. Poslední skladba zkreslovala dokonce i u eficaka. Takže lisování nových desek asi za moc stát nebude.

:(

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Tak dnes jsem se k tomu dostal a opravdu mi zkreslují oba konce desky. Ale jak jsem psal, není to první deska, která mi tohle dělá.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

samoT píše:Tak dnes jsem se k tomu dostal a opravdu mi zkreslují oba konce desky. Ale jak jsem psal, není to první deska, která mi tohle dělá.
Strašně to na konci LP kreslilo.
Fakt je to zfušovaný výlisek.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Prosím o přesnou definici zkreslení,děkuji.Docela mě to chytlo a teď se bojím konce LP.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pro Drvoštěpa.

Vezmi obvyklou seřizovací desku svazarmovského nakladatelství " Stereofonie 2 a poslechni si nahrávku Bachových Braniborských koncertů, se zkreslením 5 až 10%.
Tak nějak ta samoTomova deska na konci zní.

Má sbírka klasiky dosud neposkytla ani jeden takto nahraný vzorek.
Zato dvě nové LP, poskytují zvuk komprimovaných formátů o nejřidším datovém toku.
Je to Beatles a jeden metal.
Kdo má zdroj západních desek nejlépe z osumdesátých let, má vystaráno...

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Take musim potvrdit silene zkresleni na konci obou stran.

Odpovědět