Kvalita lisování nových Yes
Kvalita lisování nových Yes
Chtěl jsem se zeptat, zda narazil také někdo na problém zkreslení na konci desky u nové LP Yes - Fly From Here. Poslední cca 3 minuty na každé straně desky brutálně naroste zkreslení, hrot se stěží drží v drážce (to zkreslení má charakter jako když přehráváte starou desku vytlučenou krystalovou přenoskou). U žádne jiné desky co vlastním mi to nedělá a několikrát jsem kontroloval všechna nastavení a myslím že mám vše v rychtyku, přenoska je také témeř nová (Ortofon 2mBlue). Při pohledu na desku je na konci desky hodně zhuštěný záznam, vizuálně běžnám pohledem vypadá bez problémů. Zkusil jsem se na to podívat i pod lupou (30x zvětšení) a vypadá jako by ty zhuštěné drážky měly takové jakoby otřepy (ale to se vyskytuje občas i u jiných desek a přehrává to OK. Mimochodem pod lupou je pěkně vidět co udělá s deskou uložení pouze do papíru (bez mikrotenove vložky), docela děsivé příčné škrábance (běžným pohledem nejsou vidět ani pod světlem a deska vypadá vizuálně dokonale, jen pod tou lupou je to vidět). Obecně je nahrávka hodně hlasitá s malým dynamickým rozsahem (CD má DR 6), nicméně LP krom těch konců hraje výborně. Obecně právě na těch koncích je nahrávka (tedy i na CD) nejhlasitější a to spolu s nahuštěním a obecně zvýšeným zkreslením na konci desky dělá ten problém. Ten problém, jak jsem hledal na internetu, nemám asi sám a podle ohlasů s tím má problémy většina lidí kteří si tu desku koupily. Někdo tam dokoce píše, že když použil ne Hi-Fi přenosku, tj přenosku pro DJ Ortogfon Concorde S s přítlakem na hrot 3-5g tak se mu desku provedlo přehrát vcelku OK, ale většina normálních přenosek má asi problém ty drážky na konci sledovat (dokonce se mi nepovedlo spustit v tom místě ani hrot na desku aniž by to nezačalo v tom záznamu přeskakovat). Tak si říkám zda je to špatnou kvalitou lisování (je to italská deska-Frontiers Records, takže asi lisováno v nějaké italské lisovně) nebo už špatným masteringem pro LP (nebráním v úvahu limity formátu). Máte někdo zkušenosti s tímto problémem a kouil si někdo tu desku na vinylu?
Re: Kvalita lisování nových Yes
Tuto desku jsem si nedávno taky pořídil. Jakmile si ten konec poslechnu pořádně, tak dám vědět.
Jinak toto dělá mě i CharliemuM nové LPčko od AC/DC The Razors Edge. Poslední skladba zkreslovala dokonce i u eficaka. Takže lisování nových desek asi za moc stát nebude.

Jinak toto dělá mě i CharliemuM nové LPčko od AC/DC The Razors Edge. Poslední skladba zkreslovala dokonce i u eficaka. Takže lisování nových desek asi za moc stát nebude.
Tak dnes jsem se k tomu dostal a opravdu mi zkreslují oba konce desky. Ale jak jsem psal, není to první deska, která mi tohle dělá.
Strašně to na konci LP kreslilo.samoT píše:Tak dnes jsem se k tomu dostal a opravdu mi zkreslují oba konce desky. Ale jak jsem psal, není to první deska, která mi tohle dělá.
Fakt je to zfušovaný výlisek.
Prosím o přesnou definici zkreslení,děkuji.Docela mě to chytlo a teď se bojím konce LP.
Pro Drvoštěpa.
Vezmi obvyklou seřizovací desku svazarmovského nakladatelství " Stereofonie 2 a poslechni si nahrávku Bachových Braniborských koncertů, se zkreslením 5 až 10%.
Tak nějak ta samoTomova deska na konci zní.
Má sbírka klasiky dosud neposkytla ani jeden takto nahraný vzorek.
Zato dvě nové LP, poskytují zvuk komprimovaných formátů o nejřidším datovém toku.
Je to Beatles a jeden metal.
Kdo má zdroj západních desek nejlépe z osumdesátých let, má vystaráno...
Vezmi obvyklou seřizovací desku svazarmovského nakladatelství " Stereofonie 2 a poslechni si nahrávku Bachových Braniborských koncertů, se zkreslením 5 až 10%.
Tak nějak ta samoTomova deska na konci zní.
Má sbírka klasiky dosud neposkytla ani jeden takto nahraný vzorek.
Zato dvě nové LP, poskytují zvuk komprimovaných formátů o nejřidším datovém toku.
Je to Beatles a jeden metal.
Kdo má zdroj západních desek nejlépe z osumdesátých let, má vystaráno...
Take musim potvrdit silene zkresleni na konci obou stran.