Před časem jsem se rozhodoval,jako majitel Lenca 300,zda se vyplatí se s tím vůbec babrat.Nakonec po ´´mírném´´ finančním vykrvácení, po repasi-vylepšení mého
Sansuie A40(lázně Luhačovice) a stavbě Totemů,mi nic jiného nezbylo.Po připojení grama ke jmenovaným se hned projevily všechny neduhy.
Hledal jsem co s tím a nakonec dal na rady nalezené i zde na foru a provedl:
1)odpojení vypínání motorku po přehrání desky.Zničilo mi to jehlu u Tesla vložky.Když jsem ji nahradil Ortofonem OMB 3E,tak zas.Ale tu se mi podařilo srovnat a nasadit.
Zbytečná táhla jsem odstranil.Při zapínání nejdříve nastavím raménko nad LP a potom zapnu.Deska se začne točit a přenoska pomalu klesne do drážky.
2)odpojení zkratování signálu při vypnutí
3)oddělení stínění jednotlivých kanálů a země
4)pružiny vypružení motorku nahrazeny mírně měkšími.Nevím zda se to nějak projevilo
5)uzemnění motorku.Na kostře není nikde pájecí bod,tak jsem to vyřešil dvěmi pájecími očky pod podložky pružin,propojení a vyvedení ven z šasi.Na konci přepilované
očko jako vidlička
6)promazání všech ložisek a mírné dotažení jehlových na raménku
Po úpravách je zlepšení přednesu nejméně o 50 procent.Hučení téměř neznatelné.Při velkém zesílení při přehrávání bez signálu jen šum a praskání.Chtěl jsem ještě, po
nálezu 3/4kg staré plastelíny po synovi,tuto nacpat pod šasi,ale nějak divně zaváněla.Nakonec ji možná nahradí trochu betonu.Jen co pojede okolo nějaký Mix.
Uvažoval jsem i o výměně kablíků v raménku.Původní se nějak loupaly.Ale byla to nakonec jen označovací barva.Nějaké jsem doma sice vyhrabal,nevím jestli vhodné.
Mají 10 drátků uvnitř,měděných.Časem snad přibude korek pod LP.
Tímto děkuji všem nejmenovaným za inspiraci a rady.
Lenco L300&Tesla HC 300-Vyplatí se upgrade?