Dobrý den,
prosím, mám starý gramofon Tesla NZC 300. Samozřejmě se zesilovačem na výstupu. Mohu výstupní signál na repro použít jako zdroj do zesilovače? Zesilovač je Technics SA-C100EG-K se vstupy PHONO pro MM vložku. Podle návodu Technicsu "nechybí ani kvalitní vstup pro gramofon s MM přenoskou, linkový vstup a dva digitální vstupy (koaxiální a optický)".Kdybych měl gramec bez zesilovače, tak je to jasné. NZC ale výstup bez koncového stupně nemá. Samozřejmě lze vyřešit přepínačem beden mezi systémem Technics a gramecem. Přepínač bych spíchnul, ale zdá se mi škoda nevyužít lepší zesilovač Technics.
Díky moc za rady.
Jarda
Lze použít výstupní signál na repro jako vstup do zesilovače?
Re: Lze použít výstupní signál na repro jako vstup do zesilovače?
Ahoj. Osobne si myslím že zosilovač v gramo bude kvalitatívne degradovať zvuk. Takže ti ten Technics len zosilní už degradovaný zvuk. Možno keby sa ti podarilo vytiahnuť ľavý a pravý kanál z predzosilovacej časti gramofónového zosilovača, ale aj tak to bude krkolomné riešenie.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Má to vstup pro mgf.pozice 14, myšleno tak, že připojením k mgf. můžu nahrávat. Tak vezmi kabelovou redukci cinch na DIN 5-kolík se zapojenými všemi piny a zkus to propojit do nějakého linkového vstupu zesilovače. Jrd
A díval jsi se na sílu signálu? Ten jeho zesilovač má udajne vstupni odpor 10k. Tak si to spocitej.
0.5mV/kohm
0.5mV/kohm
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak nějak jsem to chtěl vyzkoušet. Teď níže čtu, že je špatně ten odpor.jarda_k_2005 píše: ↑23 led 2025 11:26Ahoj! Má to vstup pro mgf.pozice 14, myšleno tak, že připojením k mgf. můžu nahrávat. Tak vezmi kabelovou redukci cinch na DIN 5-kolík se zapojenými všemi piny a zkus to propojit do nějakého linkového vstupu zesilovače. Jrd
tesla_nzc_300_sm_cz.pdf_2.png
Myslím si totéž. Ale chci po aspoň zkusit. Jde mi o to, zda si pořizovat nový gramec. Zda mě to po létech zase chytí, poslouchat desky. Mé 23 leté děti na ten gramec zíraly s neskrývaným pobavením.jolefoto píše: ↑22 led 2025 23:24Ahoj. Osobne si myslím že zosilovač v gramo bude kvalitatívne degradovať zvuk. Takže ti ten Technics len zosilní už degradovaný zvuk. Možno keby sa ti podarilo vytiahnuť ľavý a pravý kanál z predzosilovacej časti gramofónového zosilovača, ale aj tak to bude krkolomné riešenie.