Magnet a raménko Pro-Ject 9cc Evolution
Magnet a raménko Pro-Ject 9cc Evolution
Uprostřed délky raménka Pro-Ject 9cc Evolution se nachází magnet, který dost velkou silou přidržuje raménko k odkládací základně (mimochodem, po 7 týdnech provozu magnet z raménka odpadl). V souvislosti s prodejem různých pomůcek pro demagnetizaci vodičů v oblasti hifi, majících za cíl odstranit zbytkovou magnetizaci ve vodičích (často ze superčisté mědi!) a docílit tak ještě dokonalejšího než dokonalého zvuku
, připadá mi jako laikovi bez technického vzdělání paradoxní, že v raménku, kudy prochází důležitý vodič signálu, je zabudován magnet. Mohl by se prosím některý odborník vyjádřit? Díky.
Re: Magnet a raménko Pro-Ject 9cc Evolution
Pokud někdo demagnetizuje měď, pomohou mu už pouze odborníci z oboru psychiatrie. Ale ten magnet může mít jiné nectnosti, například kdyby byl talíř ze železa, může zvyšovat přítlačnou sílu na hrot. 
Re: Magnet a raménko Pro-Ject 9cc Evolution
Pro Pandu cituji z příručky XLO/REFERENCE RECORDINGS přiložené ke známému Test and Burn-In CD:
"In recent years, however, it has also been learned that phono cartridges and even such apparently non-magnetic elements of a playback system as its copper internal wiring and circuit board traces ............. can and do become magnetized and result in an audible degradation of system sound quality."
Osobně to rovněž považuji za absurdní, jenom chci poukázat na paradoxy, kterých je náš hifi svět plný. Přesto by mě zajímal názor skutečného odborníka na magnet zabudovaný v raménku.
"In recent years, however, it has also been learned that phono cartridges and even such apparently non-magnetic elements of a playback system as its copper internal wiring and circuit board traces ............. can and do become magnetized and result in an audible degradation of system sound quality."
Osobně to rovněž považuji za absurdní, jenom chci poukázat na paradoxy, kterých je náš hifi svět plný. Přesto by mě zajímal názor skutečného odborníka na magnet zabudovaný v raménku.