MILTY PRO Zerostat 3

Prostor pro milovníky poslechu LP
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

MILTY PRO Zerostat 3

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Koupit-nekoupit?Budu rád za Vaše názory a zkušenosti.

tom
Kontaktovat uživatele:

Re: MILTY PRO Zerostat 3

Příspěvek od tom »

Už jsem to tu jednou dával, zkus to *sunglases*
http://www.fovegraphy.com/IonizerE.php

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tolik odborníků přes gramofony a jenom jedna odpověď???

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Tak jsem vyzkoušel Milty Zerostat 3. Při snímání desky z talíře gramofonu jsem vždy zaznamenával praskot statické elekřiny. Při použití Zerostatu tento praskot zmizel, takže to opravdu funguje.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Oživím tohle prastaré vlákno.
Poslední dobou sleduju že po vyprání desky a sejmutí z talíře pračky slyším praskot stat.náboje. Demonstrace na youtube jsou sice fajn, ale... je poznat rozdíl mezi vypranou deskou se stat.nábojem a vypranou deskou zbavenou stat.náboje třeba Miltkou při přehrávání. Nebo stačí karbonový kartáč.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ja strilim pistokou na kazdou stranu desky. Kartacek nestaci. :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Pokud má LP hned po vyprání „statický náboj“je neco spatne. (Ale co? :roll: )
Praním se nemá odstranit jen prach a necistoty, kapalina také „impregnuje“ LP a tím je pred novým elektrickým „naládováním“ dlouhodobe chrání.

U mne to funguje naprosto s prehledem a bez problému, takze opravdu nevím…
Casteji hrané desky proste, tak max. jednou za rok, znova „premáchám“ a mám klid.

„Milty“ je myslena spíse jako (dobrá) pomucka pro nevyprané desky, na vyprané tedy (v normálním prípade) naprosto prebytecná.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Už mě i napadlo, že je to tím, že mám kapalinu udělanou už možná vice než rok ta asi nefunguje jak by měla. Nebo desku točím při vysávání dlouho. Ale dělám to pořád stejně 1,5.ot na jednu stranu a 1,5 na druhou.

akim5

Příspěvek od akim5 »

S tím praskáním desky po vyprání jsem se také setkal, ale bylo to vždy při vyprání nové 180gr desky, která už ale byla nabitá statickou elektřinou při prvním vyndání z vnitřního (antistatického) obalu - to poznám jednoduše tak, že mi to zvedá chloupky na ruce :-). Vypral jsem první stranu, a při sundavání z talíře pračky (Okki Nokki) bylo slyšet lupání. Umyl jsem druhou stranu a lupaní už nebylo. Tak jsem znovu vypral tu první stranu, která lupala, no a vše už bylo normální, bez lupání. Kapalinou to ale nebylo, měl jsem klasickou Okki Nokki i kapalinu od Clearaudio s obsahem ethanolu a dělo se tu u obou. Ale bylo to jen u těch nových presů, u staré bazarové desky jsem se s tím nesetkal. Jinak s Milty Pro jsem se ještě nesetkal, takže nevím, jak funguje, na statickou elektřinu mám takovou věc na baterky z 80. let, je to ještě značka National, a to mi funguje bezvadně. Z mé praxe i vyprané desky, které se často hrají, tedy vyndavají se a zase zandavají do obalu se mohou časem zase "nabít", a pokud je deska stále čistá, tak se nemusí hned prát, aby se odstranil ten statický náboj, ale dá se použít ten můj National. Takže pokud ta Milty funguje tak, že odstraní stat. náboj z desky, tak si myslím, že má smysl i pro ty, kteří mají pračku. Aspoň se ušetří jeden vnitřní obal :-)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Začínám být z toho dost nešťastný. Koupil jsem si i Mofi inner sleevy. Trochu to pomohlo, ale ten statický náboj na desce pořád je. Nová deska a přes obě strany prská. Karbonový kartáč skoro k ničemu. Není tady někdo z Ostravy nebo blízkého okolí kdo by byl ochotný Miltinu půjčit? Nebo dojet ke mě. Moc se mi nechce vyhazovat 2.000,-, navíc když podle spousty recenzí je poslední verze Milty těžký křáp, který po pár "výstřelech" vůbec nefunguje? (zdroj Amazon). *headbang*

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

Milty funguje, jen to chce cvik - naučit se ji správně používat. S tím, že je to (za ty prachy) křáp souhlasím. Musel jsem ji "vytunit" aby šlapala. Jsem taky z Ov Zábřehu, tak kdyžtak napiš SZ a domluvime se na vyzkoušení na tvých LP.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Díky za nabídku. Co přesně znamená vytunit. Můžeš to trochu rozvést? Doufám že na ni nemáš nějaký mini atomových reaktor :mrgreen:

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

jak u blbých na rynku :

co je na tom za dva tácy?
jen nebýt línej jak prase, že?
*sunglases*

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

"Vytunit" = rozebrat, seřidit mechanismus s krystalem. Hlavně však naučit se používat. Mačkat pomalu, pouštět pomalu. Pak funguje jak má.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

tom píše:jak u blbých na rynku :

co je na tom za dva tácy?
jen nebýt línej jak prase, že?
*sunglases*
Tohle šlo napsat trochu normálněji. Ne se hned ohánět blbyma na rynku a prasatama. Ze života však chápu že po někom takové věci chtít prostě nemůžu.

Odpovědět