sbírám muziku na vinylech od 14let, poslouchám všechno možné, ale nejraději "popinu"...Tears For Fears,Bryan Ferry,New Order,Pet Shop Boys,Roxy Music,Everything But The Girl, Ananda Project atd
Můj první gramofon byla Tesla NC500 a ta šla se mnou hodně dlouho (dokud se nezbortil díky výrobní vadě talíř).Před 3 roky jsem si pořídil RELOOP 1000MK2, ten šel nedávno do světa a já se ve svých 43 konečně dostal k pořádnému gramofonu PRO-JECT Xtension 10 Evolution.MImo jiné mám zálibu ve starých vintage zesilovačích, není to tak dávno co jsem pořídil krásný ROTEL RA-913, pokud se nepletu, je to rok výroby 1968 a myslím si, že hraje dost slušně.Časem bych chtěl pořídit něco lepšího.
Repro jsou sloupy Wharfedale Diamond 9.6
Zatím jede Xtension na "dočasné" MM Ortofon 2M Red a posledních několik týdnů, se snažím tady na fóru vyčíst, která přenoska do 15000,- by byla k němu nejlepší,tedy pomocí které bych z něj vydoloval co nejlepší zvuk.
Mám na týden půjčený phono předzesilovač Pro-Ject Phono box RS a musím uznat, hraje to s ním skvěle.Jestli je tohle limit mého zesilovače ve spojení s 2M Red, tak to dotáhl dost daleko
Možná hned namítnete, že k Xtension a RS-u to chce lepší zesilovač (samozřejmě máte pravdu), na ten ale teď nejsou peníze.
Nikdy jsem neměl možnost slyšet MC přenosku, pokud bych šel přesto nakonec do MM, připadá v úvahu Ortofon 2M Black (trochu strach z té její "krutopřísnosti)
Od MC čekám větší otevřenost, více detailů,lehkost, ale počítám i s tím, že více odhalí i všechny špatné nahrávky, lupance a nedostatky konkrétního LP
Kdyby bylo dostatek financí, viděl bych to na Lyru,věřím a dovedu si představit, že to musí být skvost:-)
Předem moc děkuji za všechny možné vaše rady, analogu a LP zdar!