Ahoj,
Uz rok a nieco bezim na Project Xpression 3 s prenoskou Ortofon 2m Blue, s predzosilovacom Phonobox SE II, s Project Speedbox II na zosilovaci NAD c350 a repro Wharfedale Diamond 9.3.
Ak by som chcel urobit upgrade zostavy kvoli zvyseniu kvality zvuku na ktorom mieste a na co mam upragradovat? Rozpocet okolo 10000kc. Ortofon 2m Brozne alebo Black? Tube Box SE II? Nepredpokladam, ze v tej cene by bol rozumny upgrade reprakov a zosilovaca.
Dik za vsetky navrhy (hlavne za tie ktore su na zaklade osobnych skusenosti)
Marko
Na ktorom mieste upgradovat?
Re: Na ktorom mieste upgradovat?
Gothalgo zdravím.

Na fotce je Debut. Vloženo kvůli vylepšujícím doplňkům.
Nožky (odraz laku stolku) mám vyzkoušené a více mi sedí pevné uložení, než měkké nožky.
Rozhodně upevnit motorek mimo šasi.
Na něj osadil Ortofon 2M Black.
Čímž je vyčerpána částka na upgrade.
S členem Vitange a Šostakovičem považujeme 2M Black, za nejlepší přenosku MM.
Zvuk kombinace přenosky 2M Black a Project Phono boxu SE2 povžuji osobně za ideální a více přínosnější, než kombinace Ortofon 2M Blue a Project Tube boxu SE2.
Project Tube box SE2 podpoří klasickou a akustickou hudbu.
Jsi-li posluchačem převážně takové hudby, tedy cca 60% sbírky máš Klasiku, kup phono triodou zdobené.
Project PBSE2 rád Rock Pop Jazz, což je univerzálnější . Také repro jsou spíše měkčího charakteru a prospěje jim dynamický zdroj.
Jen můj názor... Ortofon 2M Bronze, je málo dokonalá. Až Shibata (hrot přenosky) dává hluboký prostor s překvapivou lokalizací a rozlišení ohrožující postavení dobrých MC LO přenosek.
Jenže takové, si s lehkým Xpression nebudou rozumět ...

Na fotce je Debut. Vloženo kvůli vylepšujícím doplňkům.
Nožky (odraz laku stolku) mám vyzkoušené a více mi sedí pevné uložení, než měkké nožky.
Rozhodně upevnit motorek mimo šasi.
Na něj osadil Ortofon 2M Black.
Čímž je vyčerpána částka na upgrade.
S členem Vitange a Šostakovičem považujeme 2M Black, za nejlepší přenosku MM.
Zvuk kombinace přenosky 2M Black a Project Phono boxu SE2 povžuji osobně za ideální a více přínosnější, než kombinace Ortofon 2M Blue a Project Tube boxu SE2.
Project Tube box SE2 podpoří klasickou a akustickou hudbu.
Jsi-li posluchačem převážně takové hudby, tedy cca 60% sbírky máš Klasiku, kup phono triodou zdobené.
Project PBSE2 rád Rock Pop Jazz, což je univerzálnější . Také repro jsou spíše měkčího charakteru a prospěje jim dynamický zdroj.
Jen můj názor... Ortofon 2M Bronze, je málo dokonalá. Až Shibata (hrot přenosky) dává hluboký prostor s překvapivou lokalizací a rozlišení ohrožující postavení dobrých MC LO přenosek.
Jenže takové, si s lehkým Xpression nebudou rozumět ...
Já bych vyměnil kabeláž v ramínku za VDH MCS150 a dále udělal bych tuning toho Phono Boxu SE II. mezi gramo a phono bych koupil kabel Pro-ject Connect It Phono v potřebně délce. To by mělo stát ani ne polovinu té částky, kterou jsi připraven investovat
Vyhodit tu 2M Blue mi připadá škoda, o jejím upgradu bych přemýšlel až po ukončení její životnosti.
Pak bych jistě koupil 2M Black, nebo Sumiko Blue Point Special EVO III, to by záleželo na zvukových preferencích uživatele.
Vyhodit tu 2M Blue mi připadá škoda, o jejím upgradu bych přemýšlel až po ukončení její životnosti.
Pak bych jistě koupil 2M Black, nebo Sumiko Blue Point Special EVO III, to by záleželo na zvukových preferencích uživatele.
Myslim, ze shrnout dotaz ohledne zlepseni casti retezce pouze na otazku prenosky je chyba! Me osobne prijdou jako nejslabsi clanek teto sestavy reprobedny! Za 10.000,- plus minus trocha penez se uz daji z druhe ruky sehnat kvalitnejsi kousky...
Reproduktory jsou nejslabší článek. Ale nevím, jestli za 10 tis. se dá koupit něco podstatně lepšího.
samozrejme jde predevsim o to zda regaly nebo sloupy, ze..? Kazdopadne v tuhle chvili bych zkusil tuto nabidu: http://aukro.cz/sloupove-repro-kef-q5-i1919093632.html
Jinak to je otazka hledani, hledani a hledani.
Jinak to je otazka hledani, hledani a hledani.