I já jsem se nedávno stal majitelem jednoho snad i kult. gramo šasi pod ozn. NAD 5120 - tedy s exportním označením pak dále vyráběného NC-470 pro dom. trh. Asi před 10ti lety jsem NC-470 vlastnil, ale s nástupem cdp ho prodal. Nyní jsem ho koupil s oběma typy ramének - klasické s hliníkovou trubkou a vývozním plochým z pertinaxu.
Každé raménko má vizkózní tlumič, kde tlumení se nastavuje po zjištění rezonace raménka. Dokonce mám z první koupě ještě tu nastavovací vinil. desku. V tlumiči kdysi byla tlumící růžová kapalina. Neví někdo čím ji dnes nahradit. Raménko je osazeno vložkou SHURE N-75e. Nemám ponětí jak dobrá tato vložka je. Pokud existuje nějaká jiná lepší alternativa, tak sem s ní. Díky znalcům analogu.
NAD 5120 resp. Tesla NC-470
Re: NAD 5120 resp. Tesla NC-470
shure 75 je adekvátní volba přenosky pro tento typ aparátu. měl jsem instalovanou M75 6S do NAD 5120 a NC-420.
vhodné alternativy jsou ortofon OM B5 (nebo E-eliptický hrot) JVC Z4S, audio technica AT91,
JT411 NAGAOKA (přímá náhrada za tesla VM 2201) VM 2101,2102...zkrátka: vše co má půlpalcovou (12.5mm) montáž do držáku ramínka
vhodné alternativy jsou ortofon OM B5 (nebo E-eliptický hrot) JVC Z4S, audio technica AT91,
JT411 NAGAOKA (přímá náhrada za tesla VM 2201) VM 2101,2102...zkrátka: vše co má půlpalcovou (12.5mm) montáž do držáku ramínka