Včera som zistil že mi v ňom niečo vrčí - predpokladám že trafo. Občas mu musím aj trochu pomôcť rukou aby sa roztočil.
Gramec síce nehrá zle, ale aj tak uvažujem že by som si zadovážil nejakú náhradu.
Je mi jasné že tie nedostatky by sa asi dali za lacný peniaz odstrániť, ale to manuálne ovládanie mi moc nesedí, tak už nechcem do toho investovať. Chcel by som ísť cestou nejakého automatu, prípadne niečoho aspoň s koncovým vypínaním.
Reči o tom že to nie je doť HIFIstické riešenie beriem s rezervou. Až tak vážne to hoblovanie platní neberiem a som už vo veku že kludne dám prednosť pohodliu ovládania pred nejakými drobnými rozdielmi vo zvuku medzi manuálom a (polo)automatom (ak tam nejaké vôbec bežný uživatel dokáže postrehnúť).
Teraz je otázne čo vybrať - samozrejme že záleží od financií.
V ideálnom prípade by som najradšej kúpil niečo nové - tu sa mi z toho čo sa u nás dá kupiť asi najviac pozdávajú tieto:
Dual CS 415-2, Dual CS 455-1, Thorens TD 170-1, Thorens TD 190-2. Samozrejme pokial financie dovolia tak by som išiel do tých vyšších modelov. Až také velké cenové rozdiely tam nie sú. Páči sa mi aj Thorens TD 240-2, ale dať tolko za hifinu už považujem v mojej situácii za zhovadilosť. Ešte je tam aj lacnejší model Thorens TD 158, ale základným modelom sa radšej vyhýbam.
Čo som ponachádzal rôzne recenzie, tak to je ako pri všetkom, od nadšených a kladných reakcií až po totálne sklamanie. Podla toho si ťažko spravím nejaký záver. Minimálne na Hifi Voice ten TD 190-2 vcelku pochválili.
Veciam z druhej ruky by som sa už radšej vyhol, nemám s tým moc dobré skúsenosti. Netvrdím že sa nedá zohnať niečo kvalitné, ale ja som zatial vela šťastia nemal. Ale snažím sa nikdy nehovoriť nikdy.

Výnimku by som asi urobil pri nejakom vyššom modeli od Yamahy (TT400 a vyššie), ale musel by to byť naozaj kus v dobrom stave.
V inzerátoch sa dajú nájsť aj nejaké Dualy z novšej generácie (napr Dual CS435/455), za celkom rozumný peniaz, možno aj o tom by sa dalo uvažovať.
Ak máte niekto nejakú skúsenosť s niektorým s vyššie spomenutých modelov, budem rád za prípadný koment.