Zdar, potreboval by som prosim poradit. Mam doma od novoty nizsiu strednu triedu Yamaha KX 493...to len preto, ze mam aj manual. Jedna sa mi o to ako vlastne mam nahravat, bez dolbiku, s dolbikom a s ktorym? Ak pouzijem teda dolby kam mam vybudit zaznam? Tvrdi sa, ze po znacky DD, no v manuale je I. – do +2db, II. Do +2db a IV. Do +4db. Ak nebudem nahravat s dolby tak kolko mam vybudit? Potom Bias, ako ho vlastne pouzit, suvisi to nejak s 70 a 120 us? Alebo ako vlastne zuzitkujem ten udaj 70 a 120us, ked nemam Nakamichi? A Nakamichy s tym urobi co vlastne? Dokonca som niekde cital, ze na TDK SA/X sa nema úpouzivat auto tape tunning...
Prosim dostante ma do obrazu lebo som z toho domagoreny...Inak za co by som mal tento deck vymenit? Nakamichi? To je asi jasne...mozno by som aj kotuc zobral...teda urcite by som ho bral
Nahravanie
Re: Nahravanie
Vseobecne plati, ze ak nahravat tak na nulu, pripadne ak manual odporuca ine vyssie vybudenie, tak sa riadit nim. Dolbyt ci NEdolbyt je tvojou slobodnou volbou, som skor za nedolbyt kvoli kompatibilite s inými strojmi. Skor ako by ti tu kolegovia zacali vysvetlovat funkciu Biasu, ja ti skôr odporučím zohnať si 3-hlavový rekordér, kde vplyv korekcie Biasu budeš počuť vo vyšších frekvenciách Real-time. Ide o to, aby sa nahrávka na rôznorodý materiál čo najviac približovala zdrojovému signálu. Nakamichi zrovna kupovat nemusis (samozrejme mozes), postaci ti aj KX670 alebo KX690 ak chces ostat pri Yamahe. Dvojhlavové rekordéry - komfort nahravania 0 bodov.
Kup si raději kotoučák. Kvalitní kazety se už v normálním obchodě neprodávají a v aukcích jsou předražené. Zato kvalitní pásky na kotoučích se pořád ještě vyrábějí. Slušný kotoučák se dá kolikrát pořídit levněji, než kazeťák, který za něco stojí.
To je skôr výnimka ako pravidlo.fox píše:Slušný kotoučák se dá kolikrát pořídit levněji, než kazeťák, který za něco stojí.
Tak tento krasavec stojí na ebay 125 Euro

chlapi diky za odozvu....ta moja Yamaha je len taky dostatocny stroj, nemam ziadne nutkanie ostat pri nej, radsej by som nejake Nakamichi, Tascam....rad by som ale presiel na nieco co da 38 cm za sec. ale nedokazem si dobre predstavit z coho budem nahravat a ani vlastne aky stroj by to mal byt. Samozrejme, ze je niekolko desiatok LP co by som na pasy zaznamenal...ale co CD? Nie je to trochu skoda davat 0110001001 na pas? Ja viem, ze co sa tyka niektorych CD asi ina moznost nebude, bo su to tazsie zohnatelne kusy ale inak v tom moc zmysel nevidim a uz vobec nehovorim o digital remaster cdeckach...tie mi piluju usi.
Neviem necham tomu chvilu cas nech si to rozlezim v hlave a budem riesit. Prijal by som na zaciatok Teslu B116 aj ked neda 38 ale Tesla je znacka, ktoru urcite uvitam. Rovnako zhanam bezuspesne netuneny CD player Tesla...S tym biasom je to pravda tazko sa laboruje ked nepocut vysledok v realnom case...a zase ten japonsky zvuk, aj u R2R japonskych znaciek je zvuk japonsky??? To mne moc nelahodi...
Neviem necham tomu chvilu cas nech si to rozlezim v hlave a budem riesit. Prijal by som na zaciatok Teslu B116 aj ked neda 38 ale Tesla je znacka, ktoru urcite uvitam. Rovnako zhanam bezuspesne netuneny CD player Tesla...S tym biasom je to pravda tazko sa laboruje ked nepocut vysledok v realnom case...a zase ten japonsky zvuk, aj u R2R japonskych znaciek je zvuk japonsky??? To mne moc nelahodi...