Pozdravujem všetkých miestnych vyznávačov LP .
Druhý mesiac žijem s novým phono preampom Naim Superline + zdroj Naim Hi-CAP 2 a rád by som sem hodil zopár poznatkov .
Gramo mám postavené na základe Project RPM 9.1, rameno je však zamenené za SME 3009 II ,tvrdé pruženie som zamenil za magnetické nohy z najvyšších modelov PJ a prenosku používam Benz Micro RUBY 3. Hľadal som teda adekvátny preamp.Mal som doma viacero modelov od PJ, nejaký DIY, aqvox phono 2ci mk2 až nakoniec u mňa pristál Naim. Myslím ,že už na stálo. Odkedy som ho doma zapojil, prakticky neviem počúvať CD (Lindemann CD1)-nie že by nehrál, ale zvuk analógu ďaleko preskočil zvuk CD. A hlavný rozdiel? " PRÍTOMNOSŤ" , zvuk je doslova VEĽKÝ. Množstvo vzduchu, úžasná dynamika, saparácia nástrojov. Klavír je klavír a strunové nástroje majú telo a struny. Spodné tóny sú pre CD nedosiahnuteľné. A to všetko prišlo až s Naimom. Akonáhle prepojím preamp za niečo iné, zvuk vlezie do bední a je po radosti a znova to hraje ako CD.
Máte niekto podobnú skúsenosť ako ja? Počul niekto z Vás phono preamp Naim?
Mám ešte možnosť vyskúšať phono TRIODE EQ3-SE tube Reference Phono Stage . Kamarát ho použiva ku gramu Avid Volvere SP, rameno SME 309, prenoska Benz RUBY 2, zosák JJ 322 , repro Spendor S8e.
má akusticky upravenú posluchovku a môžem s čistým svedomím napísať--DOKONALÉ. Cez sviatky to poskúšame a dám vedieť.
Pilotek
naim superline