Včera som sa hral s nastavením load impedance na TubeBox SE II. Prenoska je Ortofon Samba, v manuále k nej je odporučená load impedance >10 Ohmov. Z pôvodnej hodnoty 17 som prešiel na 69 (čo sa mi zdalo krajšie, najmä prekreslené perkusie a krajšie (menej rozpadnuté) spevy, akoby to zakrylo chyby platne (ktoré na platni možno nie sú?

Platňa ale nie je úplne nová, ale stále v relatívne dobrom stave - ak by to niekoho zaujímalo Laura a její tygři - Žár trvá). Ďalšia hodnota bola 100 ohm - nič extra. Znížil som na 22 - opäť žiadna sláva. Naspäť 69 - oalá - krása. Tak som zostal na 69. Je možné, aby Ortofon Samba vyžadovala tak vysokú load impedance? Nerobím niekde nejakú chybu?
Ďalšia otázka je - až teraz som si v návode k TubeBoxu všimol poznámku, že pri zmene impedancie je treba TubeBox odpojiť od zdroja, aj od predzosilovača. Ja som ho odpojil len od zdroja, káble k predzosilovaču zostali zapojené. Všetky komponenty ale boli odpojené od el. siete vypínačom na rozdvojke, tj neboli pod prúdom. Mohol som niečo poškodiť? Prečo je nutné pri zmene impedancie na phono predzosilovači odpojiť káble od predzosilovača?
Fyi, predzosilovač je BVAudio P1 SE