NC440 repas BA

Prostor pro milovníky poslechu LP
peetha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

NC440 repas BA

Příspěvek od peetha »

Zdravím Vás vsetkých,

Obraciam sa na Vás s prosbou o radu

Potrebujem zrepasovat jednu peknu NC440-ku. Viete mi poradit niekoho, kto by mi to zodpovedne vedel poriesit v Bratislave?

Dakujem za tipy :)

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Re: NC440 repas BA

Příspěvek od kemo87 »

Není jednodušší to dovézt k panu Zaloukalovi do Litovle? Myslím že je dost zkušený a má hafo náhradních dílů.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To sice jo až na těch 220 km.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Já sem si od pana Zatloukala z Litovle nechal poslat náhradní díly a zrepasoval sem si svojí vývozní L452 (NC452) sám (talíř, ložisko, subralíř).
Nevím co ty na tom máš všechno špatného. Možná by se nechalo i celý gramogon poslat, ale je to risk že se balíkem poškodí.
Pak už je to na Tobě jestli se ti chce do toho investovat i třeba tu cest´do Litovle.
Jinak pan Zatloukal je velice vstřícný a pomohl mi i jen s popsáním závady a fotek poslaných emailem určit závady u mého gramofonu.

peetha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od peetha »

Dakujem Vam za odpovede,

To by som urobil najradsej, o panovi Zatlokalovi viem, nejake veci som s nim uz odkomunikoval, planujem u neho objednat nejake nahr. diely, s ktorymi si poradim, ale co sa tyka elektroniky (vymena elektrolitov, vymena DIN za CINCH, prekablovanie ramienka), tam som bohuzial pre mna bez sance. A vzdialenost je dost problem, preto ten dotaz na niekoho v BA. Posielat gramofon postou nebudem ani nahodou :)

Chcem to mat urobene poriadne, preto to nechcem dat urobit hocikomu.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Hele to ti udělá i člověk zabývající se elektronikou. Nehledej jen v řadách hifistů! ;)
Zkus to třeba tady:
http://www.ebastlirna.cz/

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A co by se mělo na tom stroji repasovat, jaký rozsah oprav - úprav nebo co ?

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Myslim že překáblování a výměna 5ti kolíku za cinch se dá udělat i když elektronice moc neholduješ. Stačí jen umět pájet, a používat hlavu až to budeš dělat. Já si to dělal taky sám. Desku řízení otáček může lehce vyndat, stačí povolit dva šroubky a vytáhnout z konektoru. Tuhle desku pak už můžeš klidně poslat poštou, toho bych se nebál. Zbytek prací už je jen drobná truhlařina, podle toho jak vypadá sokl. Ono hodně záleží na stavu a případně jak říká lechos , na tom co bys chtěl ,,potunit,,

Na mojí NC440tce jsem zatím předrátoval raménko a vyhodil všechny zbytečné spoje po cestě (konektor v headshellu, zkratovač přenosky a konektor ve spodku raménka) a teď se chystám na výrobu vlastního soklu, do kterého osadím celé šasí.
Za úvahu určitě stojí i vyndání trafa mimo gramo (je blízko raménku), repas desky řízení otáček nebo předělání stroboskopu z doutnavky na LED. Dá se udělat i to že to celé shodíš z šasí a zastavíš do úplně nového soklu bez použití původního šasí. Myslim že v gramofonech je dost prostoru pro kreativitu a dá se s ním pěkně vyblbnout.

peetha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od peetha »

Dakujem za Vase vzacne rady a cas,

Aby som vysvetlil...ostatne prace sa uz vykonavaju, spodny plechovy diel som odtlmil bitumenovymi pasmi, sokel som dal predyhovat, horna - plechova cast (pod tanierom) bude nahradena tiez dyhou, samozrejme, aj trafo pojde mimo chasis, novy plexikryt budem objednavat u pana Zatlokala, povodna prenoska je nahradena (AT91 - zatial, uvidime, ako sa bude spravat) ...len mam doma trojmesacne dieta a toho casu a penazi (2x otocit BA - Litovel) nejak nazvis nie je a ked aj je, je velmi vzacny..preto som chcel tie elektronicke prace niekomu zverit, a druhy dovod je, ze na to nemam v dvojizbovom byte velmi podmienky :)

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Tenhle gramec by klidně snesl i AT95E. elyptický hrot by měl být přínosem pro starší desky, pokud máš. Navíc se dá sehnat i za 700Kč nová. Ale ani AT91 rozhodně není špatná.

Á propos....kolik si řekli za předýhování soklu? Já byl totiž v místní truhlárně a z té částky se mi trochu protočili panenky. Je teda pravda, že jsem chtěl dýhu makasar a ta je nejdražší ale i tak. Právě kvůli té částce jsem se rozhodl jít cestou vlastního soklu.

peetha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od peetha »

Samozrejme, chcem zacat AT91, vyskusam aj zelenu ;) , doporucovali mi aj SHURE, uvidim, to uz budu tie prijemnejsie starosti, najprv musim poriesit gramo :)

No, mna to bude stat nastastie nanajvys flasu dobreho vina, robi mi to kamarat, ktory uz roky vyraba pazby na polovnicke pusky, talze ma pristup ku kvalitnemu (peknemu) drevu a aj k dyham...a vlastne to bude robit z odpadoveho materialu a tuto pracicku zobral ako prijemne rozptylenie, tak som zvedavy, co z toho bude, pretoze sme vymysleli celkom zaujimavy projekt :)

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

kemo87:

Já si také nechával předýhovat gramo (NC450) a vyšlo mě to, tuším, na 1200 CZK ...
Také macassar...

http://imageshack.us/a/img839/1025/nc4503.jpg

peetha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od peetha »

Tuto 450ku som dlho obzeral, pekna praca! :)

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Ano. Na ní jsem také koukal. Nevím, mě řekli 3500,- s tim že je to drbačka.

peetha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od peetha »

Mozno preto, lebo 440ka ma trochu clenitejsi ten sokel neyz 45...ktovie

Odpovědět