nový zesilovač versus gramo
nový zesilovač versus gramo
Potřebuji poradit.Zakoupil jsem nový zesilovač Cambridge Audio 840A V2 a zjistil že vzadu nemá ukostření na gramo.Když pouštím desku tak hraje OK ale jak je mezera tak mi lehce bručí reprobedny.Zkoušel jsem uz.kolíkem ošahat všechny kovové prvky a nic.Když na koncovku šáhnu rukou tak v bednách praská.Zapoměl jsem dodat že hraji přes předzesilovač NAD1a uzemnovací kolík taky nereaguje.Děkuji za rady.
Re: nový zesilovač versus gramo
Musí být propojeny uzemňovací svorky gramo - předzesilovač NAD, následný zesilovač CA 840 je připojen na výstup NAD (cinch) bez uzemnění.
a neslyšíš jen motor z grama v tichých pauzách??
Okolo 23h, jsem už na to přišel!!! Uzemňovací vidličku jsem přišrouboval pod šroubek u NAD a byl klid.Po 5ti minutách znovu.Prošahal jsem kabely a na pravym kanálu neustálé bručení.Další výměna kabelu a nic.Vrátil jsem původní VDH a klid.Po chvilce zase brum a praskání.Tak mi to nedalo vyndal jsem předz.NAD a omrknul 4 křižové šroubky.3 byli netknutý a jeden jakoby použit.Pod ten použitý jsem zapojil uzem.vidličku a najednou nádherné ticho.Jak jsem zjistil ty ostatní šroubky byli ještě lehce nalakovaný a tudíž nemohli uzemňovat.Proto to někdy hrálo a pak zase bručelo. Lubine, taky jsem myslel jestli neslyším motůrek.Tak jsem taky vypnul gramo a nic.Pak jsem postupoval jak popisuji.Konečně mám klid.
Možná tento můj problém taky někoho potká.
Takže rada na závěr-nepodceňovat čistotu kontaktních míst !!!