Numark TT500
Numark TT500
Zdravim, chcel by som poziadat niekoho skuseneho a ochotneho o radu, mam gramofon Numark TT500 s cartridgom Ortofon OM5E, aj ked moje vinyly su prevazne rock-hardrockove, tak som sa nechal ukecat kamosom na toto DJske gramo.
Nieze by mi vadilo, s ovladanim a dizajnom som spokojny, samozrejme nepouzivam pitch a podobne funkcie, len niesom velmi spokojny so zvukom. Zosilnovac mam Rotel RA-04, ale celkovy vystup sa mi zda dost tichy oproti mojej starsej zostave ked som pouzival nejaky stary zosilnovac od JVC. Chcel by som sa opytat, ci ma vyznam kupit preamp napriklad NAD PP2, ci by to pomohlo, resp. ci by som nim neprebudil nejak nezelane zvuk, alebo ci si mam zaobstarat nejake ine Hi-Fi gramo resp. zosilnovac... samozrejme je to aj vec penazi, nemozem si dovolit ziadne High zostavy, ako som tu cital niektore zaujimave diskusie.. prenoska 14.000 a tak.. ked som ho kupoval, bolo mi v podstate jedno ake gramo to bude, hlavne som potreboval nieco nove, pretoze moja stara Teslicka dozila a tak ma kamarat ukecal na ten Numark, teraz som ale na pochybach, ci jeho vyuzitie moze byt na tento druh hudby, alebo je problem naozaj len ten, ze zosilnovac ma Phono vstup slaby a nemam preamp. Dakujem za kazdu dobru radu.
Nieze by mi vadilo, s ovladanim a dizajnom som spokojny, samozrejme nepouzivam pitch a podobne funkcie, len niesom velmi spokojny so zvukom. Zosilnovac mam Rotel RA-04, ale celkovy vystup sa mi zda dost tichy oproti mojej starsej zostave ked som pouzival nejaky stary zosilnovac od JVC. Chcel by som sa opytat, ci ma vyznam kupit preamp napriklad NAD PP2, ci by to pomohlo, resp. ci by som nim neprebudil nejak nezelane zvuk, alebo ci si mam zaobstarat nejake ine Hi-Fi gramo resp. zosilnovac... samozrejme je to aj vec penazi, nemozem si dovolit ziadne High zostavy, ako som tu cital niektore zaujimave diskusie.. prenoska 14.000 a tak.. ked som ho kupoval, bolo mi v podstate jedno ake gramo to bude, hlavne som potreboval nieco nove, pretoze moja stara Teslicka dozila a tak ma kamarat ukecal na ten Numark, teraz som ale na pochybach, ci jeho vyuzitie moze byt na tento druh hudby, alebo je problem naozaj len ten, ze zosilnovac ma Phono vstup slaby a nemam preamp. Dakujem za kazdu dobru radu.
Re: Numark TT500
Jsem v gramo celkem laik ale problém s hlasitostí může být v malém výst. napětí přenosky, malou citlivostí předzesilovače v integr. zesilovači nebo obojím. Pokud nemusíš mít hlasitost naplno, tak bych to asi neřešil.
Ano Mihu. Zesílit hlasitost a být spokojený.
DJ"s vynikají pohodlím obsluhy. Jeden překrásný Stanton, nejvyšší model spočívá na racku mého přítele Renowna. Přívětivý svit modrých led. Vysoká hmotnost.
Okamžité reakce na povely nízkozdvihových tlačítek.
Vysoký kroutící moment
, pohodlí výměnného headschelu a velmi, velmi příjemný zvuk.
Když pošťačka přinesla Adjust plus s měřícím LP, Renown chtěl věci přijít na kloub.
Rameno zdůrazňuje bas, kanály jsou různě hlasité a rameno rezonuje kde se dá.
A tak Tě vítám Juspe v analogovém klubu. Poslouchám s chutí album paní Hegerové na nové přenosce Ortofon Valencia. Kvalita požitku zdá se odpovídajícím penězům.
CD mi stydne a já se kochám libým požitkům z slaďoučkého zvuku černých drážek.
Cesta to byla dlouhá. Trnitá.
Odměna je sladká. Zůstaň kde jsi a buď spokojen.
Anebo se vydej s námi ...
Zvu tě srdečně na Analogovou Akademii.
DJ"s vynikají pohodlím obsluhy. Jeden překrásný Stanton, nejvyšší model spočívá na racku mého přítele Renowna. Přívětivý svit modrých led. Vysoká hmotnost.
Okamžité reakce na povely nízkozdvihových tlačítek.
Vysoký kroutící moment

Když pošťačka přinesla Adjust plus s měřícím LP, Renown chtěl věci přijít na kloub.
Rameno zdůrazňuje bas, kanály jsou různě hlasité a rameno rezonuje kde se dá.
A tak Tě vítám Juspe v analogovém klubu. Poslouchám s chutí album paní Hegerové na nové přenosce Ortofon Valencia. Kvalita požitku zdá se odpovídajícím penězům.
CD mi stydne a já se kochám libým požitkům z slaďoučkého zvuku černých drážek.
Cesta to byla dlouhá. Trnitá.
Odměna je sladká. Zůstaň kde jsi a buď spokojen.
Anebo se vydej s námi ...
Zvu tě srdečně na Analogovou Akademii.
Dik za odpovede, ja som skor chcel vediet ake mate skusenosti s preampmi na gramech, co by sa stalo keby som uapojil do mojej zostavy napriklad NAD PP2?
Ta moja hlasitost grama nieje az tak tragicka, ale ked to porovnam s CD, tak to hra o dost tichsie, na starom zosilovaci hralo gramo o pozanie hlasnejsie.
Ta moja hlasitost grama nieje az tak tragicka, ale ked to porovnam s CD, tak to hra o dost tichsie, na starom zosilovaci hralo gramo o pozanie hlasnejsie.

Vzhledem k použité přenosce i k slušnému předzesíku v Rotelu si myslím, že k žádné zásadní změně nedojde a je to zbytečné.
můj skromný názor - ruce pryč od svobodné Kuby ! chtěl jsem říct od těch DJ krámů. To nemá s HiFi moc společného. Zvláště ne ty levné.
no, tak som si nechal vami poradit a dal som ruky prec od toho DJ grama, sice mi este stoji doma zabalene v krabici urcene na predaj za symbolicku sumu, ale kupil som si Pro-ject Xpression III Comfort so vstavanou Ortofon 2M Red. (casom ju vymenim)
Zatial spokojnost aj ked: zvuk je pekny cisty v porovnani s tym Numarkom, len zda sa mi dost surovy, stredovy a s dost malo vyskami.
Neviem ci to mam zle nastavene, alebo je potrebne tu prenosku zabehnut, alebo ma jednoducho taky charakter zvuku a mal by som ju vymenit za celkom inu. Pocuvam prevazne rockovu hudbu, od Jazz Rocku, Bluesu az po HardRock ci Heavy Metal.
Predavajuci mi nastavil na Pro-ject vahe pritlak na 1.815g tusim, vyrobca Ortofon doporucuje myslim na tento typ prenosky 1,8 g, co sa tyka uhlov tak sa nenastavovalo nic, vraj vyrobca to ma prednastavene, tak neviem, poradte prosim.
Zatial som na prenoske odohral max. 5hod.
Dik za rady.
Zatial spokojnost aj ked: zvuk je pekny cisty v porovnani s tym Numarkom, len zda sa mi dost surovy, stredovy a s dost malo vyskami.
Neviem ci to mam zle nastavene, alebo je potrebne tu prenosku zabehnut, alebo ma jednoducho taky charakter zvuku a mal by som ju vymenit za celkom inu. Pocuvam prevazne rockovu hudbu, od Jazz Rocku, Bluesu az po HardRock ci Heavy Metal.
Predavajuci mi nastavil na Pro-ject vahe pritlak na 1.815g tusim, vyrobca Ortofon doporucuje myslim na tento typ prenosky 1,8 g, co sa tyka uhlov tak sa nenastavovalo nic, vraj vyrobca to ma prednastavene, tak neviem, poradte prosim.
Zatial som na prenoske odohral max. 5hod.
Dik za rady.
Pěkný gramofon. Líbí se mi optoelektronické vypínání na konci desky.jusp píše:Pro-ject Xpression III Comfort so vstavanou Ortofon 2M Red.
25 celých LP, než se rozchodí chvějka 2M Red.
Doporučuji podložku pod LP (slipmat). Filcový tenký, anebo kožený.
Svislý přítlak na hrot, pokud je spolehlivě nastaven, bude dobrý.
Přesto se mi potlačení nejvyšších výšek zdá jako příznak velkého přítlaku. Neboj se zkusit ubrat dílek-dva na stupnici protizávaží raménka. Poslechem nějaké nové desky zjistíš, zda se něco mění.
Stejně vydrž a hrej.
2M je nová přenoska MM s vynikající dynamikou.
2M Red je základní hrot. Vřele doporučuji dokoupit po ohrání hrot-stylus Bronze s hrotem Fritz Gyger, anebo nejlépe Black s diamantovým hrotem tvaru Shibata.
Pevně vyvedený phono kabel po záruce vyměň.
Až potom bych kupoval lepší přenosku z třídy Ortofon Kontrapunkt.
Založíš raději nové téma?
Numark dosloužil.

Pozornost by zbystřil i Mesires, jehož stejný model už P-J nese jinou přenosku.

Dík eficak za podporu a rady, mal si pravdu, bol dost velky pritlak na hrot, vsimol som si to ked som spustil prenosku na LPcko, ze dost ihla vizualne tlacila na platnu, aj ked to nastavil predajca vahou na doporucenu hodnotu, (1,8g) trosku som znizil pritlak a zda sa ze vysky su viac konkretnejsie a trosku menej to aj praska medzi skladbami.. ale stale to nieje ono, mam len vycitky ze neviem kolko (g) to teraz moze mat, ale kaslem na to, co je horsie, zlomil som na prenoske ochranny kryt na hrot, podla mna je dost nestastne navrhnuty, teda bol
Dost tazko sa nasadzoval, trosku silnejsie som zatiahol za tu pruznu plastovu zapadku a prelomila sa, dost ma to stve ale co uz, budem musiet davat vacsi pozor na hrot odteraz. Slipmat si budem musiet kupit nejaky, lebo na niektorych LP ked ich cistim a viac zatlacim stierkou prachu, tak sa LP zacne smykat na akrylate. Tak dik este raz za rady, najazdim tych 25 celych LP a uvidi sa ako to bude so zvukom, teraz sa to malo zlepsilo, ale stale su tie vysky take v pozadi.. a zastrete...
...este som sa chcel spytat, ma vyznam u MM prenosky dokupit nejaky preamp, napriklad Pro-Ject Phono Box II alebo Pro-Ject Phono Box SE II, pripadne NAD PP2 alebo to velmi zvuku na zosilovaci s MM phono vstupom nepomoze?
Radsej nasetrit na nejaku lepsiu MC prenosku?
Dik

Dost tazko sa nasadzoval, trosku silnejsie som zatiahol za tu pruznu plastovu zapadku a prelomila sa, dost ma to stve ale co uz, budem musiet davat vacsi pozor na hrot odteraz. Slipmat si budem musiet kupit nejaky, lebo na niektorych LP ked ich cistim a viac zatlacim stierkou prachu, tak sa LP zacne smykat na akrylate. Tak dik este raz za rady, najazdim tych 25 celych LP a uvidi sa ako to bude so zvukom, teraz sa to malo zlepsilo, ale stale su tie vysky take v pozadi.. a zastrete...
...este som sa chcel spytat, ma vyznam u MM prenosky dokupit nejaky preamp, napriklad Pro-Ject Phono Box II alebo Pro-Ject Phono Box SE II, pripadne NAD PP2 alebo to velmi zvuku na zosilovaci s MM phono vstupom nepomoze?
Radsej nasetrit na nejaku lepsiu MC prenosku?
Dik

Máš tam velký kryt přes celý gramec.
Píšeš jaké externí phono.
Nad nemám rád. To určitě raději CA 640.
Pro-Ject Phono Box SE2, poslouchám na Ortofon Valencii.
Stíhá všechno. Pro tvou sbírku rocku ti udělá radosti dosti.
Velmi se mi líbil jeho MM vstup s Ortofon Alpha.
Jazz, pop, rock, folk je znamenitý. A klasickou neposloucháš.
Jeho předností je dynamika.Je dražší, než vynikající Cambridge Audio 640.
To se mi moc líbilo.
Pro říz a břink bicích a basy je Phono SE2 silným druhem.

tak dik za neocenitelne rady, vezmem si Pro-Ject externy phono, otazkou uz len ostava, ci Phono Box SE II, alebo len Phono Box II, cenovy rozdiel je velky a nemam s tym prakticke skusenosti co mi pomoze...
...pokial obycajny Phono Box II splni predzosilnenie signalu rovnako ako Phono Box SE II, tak vezmem ten lacnejsi.
...pokial obycajny Phono Box II splni predzosilnenie signalu rovnako ako Phono Box SE II, tak vezmem ten lacnejsi.
K 2M Red v pohodě Pro-Ject Phono Box II .....
to Renown: Diky moc
Co se týče výměny u tohoto gramofonu napevno instalovaného cicnch kabelu, zástávám názor: VYMĚNIT IHNED !!! Nečekat na doběhnutí záruky. Protože dva roky budeš poslouchat zvuk ne nepodobný AM rádiu. Když jsem poslouchal desky na svém prvním pořádném gramofonu (Project Debut II) s přenoskou Super OM 20, kde jsem též ihned přeletoval cinch kabel za nový a přešel k poslechu na nově zakoupeném RPM 9.1, což je téměř top model, vítěz EISA, říkám si - to hraje nějak hůř než stejná přenoska na Debutu, zvuk takový zastřený, chce se mi až napsat vyblitý (když pominu hluk od motoru a rezonance raménka, který je u RPM 9.1 minimální - kdyby nebyl sem-tam lupanec na desce, ani nepoznáte, že hrajete z gramofonu).
Tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem udělat nahrávku na PC stejné skladby, abych si svůj subjektivní horší pocit z RPM 9.1 odůvodnil i fyzikálně. A světe div se- u nahrávky z RPM 9.1 ve stejném místě proti nahrávce z Debutu byla poklesnutá frekvenční charakteristika (pomalu od vyšších středů až fatálně po výšky). Teď si to už nepamatuju přesně, ale frekv. charakteristika u nahrávky z RPM jasně končila u menších výšek, než u Debutu. Průběh od těch nižších středů šel k výškám dolu asi o 5 dB.
Byl jsem z toho tak rozčarován, že jsem si začal uvažovat o různých řešeních, napadlo mě i to, že je OM 20 fatálně nevhodná k raménku na RPM9.1, proto jsem obtelefonovával Litovel, kde jsme dospěli s pánem (jméno si už nepamatuji) ke společnému závěru, že pokud to hraje, tak nemůže být problém v gramofonu a rozloučili jsme se mými slovy, že zkusím vyměnit kabel, což mi bylo pánem z Litovle doporučeno. Naštěstí RPM 9.1 gramofon je ukončen samičkami cinche, takže to nebyl problém. Zakoupil jsem výborně hodnocený stíněný cinch kabel ProfiGold za desetinu ceny jiných obdobných kabelů, zapojím a ejhle! Co to slyším? Nevěřím vlastním uším. To je jiný gramofon! Už to hraje i výšky. A ta dynamika nahrávky! Neuvěřitelné!
Je mi líto, že ke gramofonu za 18000 jsem dostal kabel kvalitou o tři třídy níž pod tímto gramofonem. Ale co, můžu být rád, že tam nějaký kabel byl. Např. k inkoustovým tiskárnám HP kabel USB za 20 Kč nedávají vůbec a musíte si ho koupit.
Proto ještě jednou:
I KDYBYCH MĚL PŘIJÍT IHNED O ZÁRUKU, KABEL NA GRAMOFONU, KDYŽ JE I NAPEVNO, MĚNÍM OKAMŽITĚ!
Bez pořádného cinche máte z gramofonu za 20000 a přenosky za 10000, sestavu odpovídající celkové ceně 2000.
Děkuji za pozornost.
Filip T.
Tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem udělat nahrávku na PC stejné skladby, abych si svůj subjektivní horší pocit z RPM 9.1 odůvodnil i fyzikálně. A světe div se- u nahrávky z RPM 9.1 ve stejném místě proti nahrávce z Debutu byla poklesnutá frekvenční charakteristika (pomalu od vyšších středů až fatálně po výšky). Teď si to už nepamatuju přesně, ale frekv. charakteristika u nahrávky z RPM jasně končila u menších výšek, než u Debutu. Průběh od těch nižších středů šel k výškám dolu asi o 5 dB.
Byl jsem z toho tak rozčarován, že jsem si začal uvažovat o různých řešeních, napadlo mě i to, že je OM 20 fatálně nevhodná k raménku na RPM9.1, proto jsem obtelefonovával Litovel, kde jsme dospěli s pánem (jméno si už nepamatuji) ke společnému závěru, že pokud to hraje, tak nemůže být problém v gramofonu a rozloučili jsme se mými slovy, že zkusím vyměnit kabel, což mi bylo pánem z Litovle doporučeno. Naštěstí RPM 9.1 gramofon je ukončen samičkami cinche, takže to nebyl problém. Zakoupil jsem výborně hodnocený stíněný cinch kabel ProfiGold za desetinu ceny jiných obdobných kabelů, zapojím a ejhle! Co to slyším? Nevěřím vlastním uším. To je jiný gramofon! Už to hraje i výšky. A ta dynamika nahrávky! Neuvěřitelné!
Je mi líto, že ke gramofonu za 18000 jsem dostal kabel kvalitou o tři třídy níž pod tímto gramofonem. Ale co, můžu být rád, že tam nějaký kabel byl. Např. k inkoustovým tiskárnám HP kabel USB za 20 Kč nedávají vůbec a musíte si ho koupit.
Proto ještě jednou:
I KDYBYCH MĚL PŘIJÍT IHNED O ZÁRUKU, KABEL NA GRAMOFONU, KDYŽ JE I NAPEVNO, MĚNÍM OKAMŽITĚ!
Bez pořádného cinche máte z gramofonu za 20000 a přenosky za 10000, sestavu odpovídající celkové ceně 2000.
Děkuji za pozornost.
Filip T.
Dik za rady, ten kabel uvazujem vymenit, len nechapem ktory pevny kabel..
vzadu na grame mam cinch samicky a dodavany kabel som napojil do nich.. dufam ze nemyslite ze mam vymenit kable, ktore vedu vo vnutri grama na cinch vystupy.. alebo len napajaci kabel s uzemnenim? ..lebo ten nieje na pevno.
Este som sa chcel opytat, co s uzemnenim, zda sa mi, ze trochu pocujem nejake brumy a nemam to 100 percentne uzemnene, ked odpojim uzemnovaci kabel vrci to ostosest, ale ked ho napojim, sice to stichne, ale trosku pri vybudeni je tam taky minimalny brum pocut, neviete co s tym?
vzadu na grame mam cinch samicky a dodavany kabel som napojil do nich.. dufam ze nemyslite ze mam vymenit kable, ktore vedu vo vnutri grama na cinch vystupy.. alebo len napajaci kabel s uzemnenim? ..lebo ten nieje na pevno.
Este som sa chcel opytat, co s uzemnenim, zda sa mi, ze trochu pocujem nejake brumy a nemam to 100 percentne uzemnene, ked odpojim uzemnovaci kabel vrci to ostosest, ale ked ho napojim, sice to stichne, ale trosku pri vybudeni je tam taky minimalny brum pocut, neviete co s tym?