Očištění klenotů
Očištění klenotů
Je mi to trapné, ale nevím, kam jinam tohle napsat.. Bohužel nemám pračku desek a mám pár kousků, které bych chtěl mít stoprocentně vyčištěné, takže prosím jakéhokoliv vybaveného milovníka desek z Prahy, zda by nebyl ochoten poskytnout svou pračku. Jedná se o pár desek a samozřejmě bych se revanšoval..
Stačí napsat SZ. Děkuji..
Re: Očištění klenotů
Už není aktuální, nakonec jsem se dohodl jinde. Přesto děkuji, jestli měl někdo v plánu mi napsat.. 
Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, takže jedna malá otázka ještě tady. Lze z desky nějakým způsobem odstranit lepidlo? Nebo už je na dobro ztracená?
-
ron
záležať bude asi od toho, o aký typ lepidla sa jedná. ak to nie je nejaký nerozpustný sajrajt. tak to pravdepodobne pôjde dole.
Toť otázka. Kdyby bylo ve vodě rozpustné, určitě by to nějak šlo. Ale obávám se, že to bude něco, co by šlo dostat dolů jedině alkoholem. Proto se zde ptám. Zajímalo by mě, zda by deska vydržela řekněme lihovou "lázeň" na rozvolnění toho lepidla (samozřejmě bez namočení střední etikety). A jestli by to pak šlo něčím vyčistit. Záleží, jestli s tím má někdo zkušenosti..
čističe desek - např. AM record cleaner - to myslím mam - ty jsou přeci s lihem nebo nějakým benzínem - to zřejmě neškodí ... každopádně nezkoušej aceton apod. ..... nebál bych se to vzít alpou
samozřejmě je už na tobě jak moc agresivní alkohol zvolit aby to mělo na to kdovíjaké lepidlo účinek ..... holt začni třeba tou alpou a dál uvidíš. když nezabere, budeš muset přitvrdit
Díky za radu. Vypadá to na lepidlo přímo od etikety, takže předpokládám, že bude dost odolné. Něco zkusím a případně se zase ozvu.. 
Pokiaľ viem, etiketa sa na vinyl nelepí, ale je do neho zapracovaná tlakom a teplom pri lisovaní samotnej LP.swenik píše:Díky za radu. Vypadá to na lepidlo přímo od etikety, takže předpokládám, že bude dost odolné. Něco zkusím a případně se zase ozvu..