Očištění klenotů

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
swenik
Kontaktovat uživatele:

Očištění klenotů

Příspěvek od swenik »

Je mi to trapné, ale nevím, kam jinam tohle napsat.. Bohužel nemám pračku desek a mám pár kousků, které bych chtěl mít stoprocentně vyčištěné, takže prosím jakéhokoliv vybaveného milovníka desek z Prahy, zda by nebyl ochoten poskytnout svou pračku. Jedná se o pár desek a samozřejmě bych se revanšoval.. ;) Stačí napsat SZ. Děkuji..

swenik
Kontaktovat uživatele:

Re: Očištění klenotů

Příspěvek od swenik »

Už není aktuální, nakonec jsem se dohodl jinde. Přesto děkuji, jestli měl někdo v plánu mi napsat.. :)

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, takže jedna malá otázka ještě tady. Lze z desky nějakým způsobem odstranit lepidlo? Nebo už je na dobro ztracená?

ron

Příspěvek od ron »

záležať bude asi od toho, o aký typ lepidla sa jedná. ak to nie je nejaký nerozpustný sajrajt. tak to pravdepodobne pôjde dole.

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Toť otázka. Kdyby bylo ve vodě rozpustné, určitě by to nějak šlo. Ale obávám se, že to bude něco, co by šlo dostat dolů jedině alkoholem. Proto se zde ptám. Zajímalo by mě, zda by deska vydržela řekněme lihovou "lázeň" na rozvolnění toho lepidla (samozřejmě bez namočení střední etikety). A jestli by to pak šlo něčím vyčistit. Záleží, jestli s tím má někdo zkušenosti..

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

čističe desek - např. AM record cleaner - to myslím mam - ty jsou přeci s lihem nebo nějakým benzínem - to zřejmě neškodí ... každopádně nezkoušej aceton apod. ..... nebál bych se to vzít alpou

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

samozřejmě je už na tobě jak moc agresivní alkohol zvolit aby to mělo na to kdovíjaké lepidlo účinek ..... holt začni třeba tou alpou a dál uvidíš. když nezabere, budeš muset přitvrdit

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Díky za radu. Vypadá to na lepidlo přímo od etikety, takže předpokládám, že bude dost odolné. Něco zkusím a případně se zase ozvu.. ;)

RoXoR
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RoXoR »

swenik píše:Díky za radu. Vypadá to na lepidlo přímo od etikety, takže předpokládám, že bude dost odolné. Něco zkusím a případně se zase ozvu.. ;)
Pokiaľ viem, etiketa sa na vinyl nelepí, ale je do neho zapracovaná tlakom a teplom pri lisovaní samotnej LP.

Odpovědět