Oprava prenosky

Prostor pro milovníky poslechu LP
Albertus
Kontaktovat uživatele:

Oprava prenosky

Příspěvek od Albertus »

Ahoj, potrebujem poradit. Mam prenosku Dynavector DV-10X5.
Stala sa mi taka nemila vec, manzelka pri upratovani zavadila o ihlu a ta sa stocila do praveho uhlu, cize je nefunkcna.
Vie mi niekto poradit, kde by sa dala prenoska opravit?
Diky za info.
Albert

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Oprava prenosky

Příspěvek od efičák »

Je po ní.
Zbývá jen poslat zastoupení kde ji za značný doplatek pošlou na retip do Japonska.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Velmi nemila zalezitost. *fnuk* Uprimnou soustrast.
Tady by to mozna zvladli take:

http://www.vandenhul.com/products/phono ... e-services

Kolik ma "odkrouceno"? Je totiz otazkou, na kolik by vymena cantileveru prisla, zda se to vyplati? :roll:

Albertus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Albertus »

Prenosku mam asi tri roky, takze si myslim, ze moc odkrutene este nema. Skusim pozriet na ten link co si mi poslal, ci sa to vobec oplati dat opravit. Kupil som si taku istu prenosku, takze tato by bola do rezervy.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Poškozený je hrot, pokud chápu správně, stačí tento dokoupit, ne ? Přenoska bude nejspíš v pořádku...ale tu značku neznám ani jestli je hrot běžným způsobem demontovatelný a výměnný.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Tohle je MC tzn. výměna chvějky (možná celé soustavy) pouze v servisu.

kumbu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kumbu »

Podle netu zřejmě má Dynavectorka jako chvějku Al trubičku a proto přikládám foto
Obrázek

Stala se mi podobná věc a proto jsem jemnou pinzetou chvějku narovnal do správné polohy čímž se samozřejmě chvějka zplacatila a vložka byla prakticky nepoužitelná (velké rezonance). Zkusil jsem proto chvějku vyztužit 5ti minutovým epoxem - původní tvar je ještě v epoxu vidět.
Když jsem ji po této úpravě otestoval na HiFiNews hrála opět jako nová. A je to asi 14dní co jsem podobně opravil i starou VM 2103 na kterou už hroty nejsou.
Moc krásně to nevypadá ale jako náhradní ?? ;-)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ta chvejka na obrazku je ale Ortofonka „Redka“, ne? :roll:
Ta se, na rozdil od Dynavectoru, vymenit da a tak je tvuj „pokus o zachranu“ sice chvalihodny, ale uplne zbytecny. :lol:

Na chvejce MC prenosky jsou mj. navinuty i civky generatoru a tak by asi oprava „tvou metodou“ napachala vice skody, nez uzitku. *headbang*

Ale ani Teslu netreba „opravovat“, nove chvejky jsou k mani napr. zde:

http://www.plattennadel.de/tonnadelntz/ ... tnadel.php

;)

kumbu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kumbu »

Prospero:
Ta chvejka na obrazku je ale Ortofonka „Redka“, ne?
Ta se, na rozdil od Dynavectoru, vymenit da a tak je tvuj „pokus o zachranu“ sice chvalihodny, ale uplne zbytecny.

proč zbytečný? je to Bronze za hrot tuším 4600. Za pokus to stálo a skutečně hraje jako předtím (nicméně používám jinou pro mne zvukově příjemnější)

VM2103 Sofort ab Lager lieferbar 32,95 EUR hmmm představte si, že jsou i tací pro které je to PENÍZ a rádi uvítají kamarádskou službu která pomůže a je zadarmo. :-)

Příspěvek jsem psal proto, že na začátku byl dotaz "jak opravit?" a ne kde koupit a já se jen podělil se svou zkušeností byť s jinými vložkami - a ono skoro jako by to byl zločin :o

K MC:
jistě, že tam jsou cívky ale ... zavadila o ihlu a ta sa stocila do praveho uhlu... víme kde? žádné foto jen dohady a proto kdyby to bylo v místě té trubičky (což při pohledu na vygůglené obrázky si lze představit) a né dále u systému kde jsou cívky tak to už je jiná, že?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tvuj prispevek nevidim jako zlocin, ale ponekud najivni a take zavadejici.

Vezmu to odzadu:
1."Jak opravit" – u prenosky vzdy rozhodujici – poradne (jinymi slovy - profesionalne). Vse ostatni je „patlanice“ a ze to hraje tak, jako pred tim, veris asi opravdu jen ty. Nabadat ostatni k podobnym akcim je nezodpovedne. :!:

2.Ze je 33 €uronu dost, vim i ja, ani u nas v kraji na stromech nerostou. A krom toho jsou, za jehlu pro VM 2103 s jistotou, vyhozene z okna.
Chtel jsem pouze upozornit na to, ze oproti tvemu tvrzeni, ze hroty uz nejsou, se jeste sehnat daji…. :o

3.Jestli kupujes hrot na „Redku“, nebo na „Bronzku“ nehraje (krome rozdilu v cene) zadnou roli – plati bod c.1 – profesionalni oprava u MM prenosky je podle mne jedine vymena hrotu.
Cim drazssi prenosku doma mas, tim vice si musis byt vedom nebezpeci „zbytecnych vydaju“ v pripade, ze se neco po…soli a podle toho se chovat.
A kdyz uz se neco po…, tak se k tomu postavit jako chlap! :lol:

K MC:
Nevim, jestli jsi nekdy videj jeji „vnitrnosti“. Jedna se o filigranskou praci, jeste o dost titernejsi nez u MM a tak pochybuji o tom, ze jsou pokusy s pinzetou opravdu na miste. Tady plati posledni veta 1.Bodu hned dvojnasobne!

(Nektre MC prenosky se porouchaji uz pri „krivem pohledu“, napriklad ty s rubinovou chvejkou. ;) )

Tot vse.
Howgh!!

ron

Příspěvek od ron »

A to ste ešte neskúsili opraviť zlomený cantilever pomocou ostňa z kaktusu :)

They laughed until the DIY retips started to play

Samozrejme každý podobný zásah musí zmeniť vlastnosti systému vďaka zmene materiálu, hmotnosti, dĺžke cantileveru etc. Ale s trochou trpezlivosti, chirurgickými rukami a dobrou lupou, prečo nie.

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Zdraví dědek z Jičína.
Jak už jsem psal na jiném vláknu, vnuk mi zlomil jehlu na přenosce Shure M95 G. Poraďte prosím, je lepší stará M 95 G a koupit nový hrot, nebo mám koupit novou M 44-7 a nebo něco úplně jiného.
Můj poslechový rozsah je poměrně široký. Od Beethovena a Griega, přes klasický dixieland, country, až po Led Zeppelin a Deep Purple. Děkuji za radu a přeju hezký den plný hezké muziky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pane z Jičína, možná jsme podobná věková kategorie...vyměnil bych samotný hrot, ekonomické hledisko. Nejsme netopejři a rozdíl nové přenosky nebude slyšitelný, to je můj názor.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

V tomhle případě je to asi jedno, i cenový rozdíl 35 k ve prospěch 95 je prakticky zanedbatelný a poslechem to nebude rozlišitelné.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

tomášHy píše:Zdraví dědek z Jičína.
Jak už jsem psal na jiném vláknu.....
Áno, ve vlakne „jakou prenosku“. :D
Take jsi tam ale psal, ze jsi uz nahradni jehlu sehnal (za tri dni) z Polska, ze jedes na pritlak 15mN a ze to hraje dobre? Nebo se pletu? :roll:

Dokud ta 95-ka hraje tak, ze jsi spokojeny, jednoduse poslouchej, uzivej si a je to.
Novou prenosku muzes pozdeji koupit vzdycky! Levneji nez nova jehla te to ale rozhodne nevyjde. Ta "44-7" ma sice, papirove, trochu lepsi data a take vyssi vystupni napeti, otazka ale je, jestli je take lepsi zvukove.
Na opravdu lepsi zvuk bude asi nutno priplatit jeste trochu vic. (Tak od 100€? - AT, Nagaoka, Ortofon...)

Jó a „Whole Lotta Love“ je samozrejme take dobry testovaci material na zvuk aparatu! *palec*
Nechtel jsem se ale poustet do podrobnosti….. :D

Odpovědět