Oprava přenosky?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Wheelman
Kontaktovat uživatele:

Oprava přenosky?

Příspěvek od Wheelman »

Zdravím..

Dostal se mi do rukou gramofon DENON DP-59L s přenoskou DENON DL-S1... na této přenosce je úplně ulomený hrot.
Spolu s tímto je tady ještě jedna přenoska CLEARAUDIO VICTORY H - hrot ulomený neni, nehraje ale oba kanály, pouze jeden. Snažil jsem se jí vyčistit, ale beze změny.

Existuje firma nebo někdo kdo je schopný tyto přenosky opravit? Obě přenosky jsou Moving Coil (nevím jestli to má vliv na to zda půjde či nepůjde opravit)

Co se týče analogu, tak jsem začátečník - amatér :-)

Pokud nepůjde opravit, co by jste doporučili za přenosku?? Poslouchám převážně rockovou muziku (AC/DC, Iron Maiden, Pink Floyd, Led Zeppelin). V nějaké rozumné cenové hladině
Chápu že to je dotaz jak poleno, ale jakýkoliv tip vítán...

Díky za rady...

zabiny007

Re: Oprava přenosky?

Příspěvek od zabiny007 »

Zde dělají retipping téměř všech MC přenosek. nedávají ale původní originál hroty, ale výhradně borovou chvějku se shibata hrotem... To vše za 250 EURO. Majitel je vstřícný a komunikativní, doporučuji mu nejdřív nezávazně napsat a pobavit se, zda by tento retip doporučoval...
http://www.techne-audio.de/angebote/Ret ... rvice.html

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jeden kanál nehraje ? to spíš špatný kontakt pinu přenosky na dutinku kabeláže v headshellu
ramínka ? máš libovolný ohmmetr, ručkový analog nebo digi multimetr ? změř orientačně "odpor" na výstupním přívodu z gramce, živý (střed) proti zemi, tak například moje přenoska Shure M75 (typ MM) má nějakých 600Ω musí být u obou kanálů stejný

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Vlastním tento kolotoč, nádherný stroj, ale už pamatuje minulé století, tak se musí provést údržba -- hlavně kabeláže, problémy jsou jak píše Lechos, poté v ramínku a hlavně uvnitř gramce, kde je napojen výstupní kabel RCA.

Z vlastní zkušenosti na rock mu nejlépe sedí Ortofon Black, osobně používám Ortofon MC30MKII.

Oprava MC dle mého se nevyplatí -- nikdy nebude jako originál.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

řešil jsem problém opravy přenosky a natrefil celkem náhodou na společnost VAS Audio sídlící v NY, USA a přenosku, která mi doma ležela s "problémem" jim po delším přemýšlení zaslal. Jednalo se o Dynavector DV-50X a pokud někdy budete řešit opravu přenosky, tak tuto společnost můžu jedině doporučit. Samozřejmě s předchozí komunikací zda by uměli apod. a následně z jejich strany velmi rychlou reakcí, e balíček přišel a následně s až překvapivě krátkými termíny kdy dají vědět co je potřeba udělat, kolik to bude stát a následně i videem hrající přenosky na jejich gramofonu a zpětným dodáním jako "dárek" bez cla. Celá komunikace, pošta a orpava trvala celkem asi měsíc *palec*

Pravda je, že cena vzheldem k typu přenosky byla zbytečná (asi 265$ vč. poštovného zpět do ČR), ale prostě jsem to chtěl zkusit. Ono u dražších přenosek už by to mohlo být i cenově docela zajímavé dostat se k přenosce, která je diametrálně lepší než nová základní MM/MC přenosky proti opravené výrazně kvalitnější přenosce z bazaru (a jsem si vědom toho že nemusí hrát stejně jako originál nová) Je to prostě alternativa.

Třeba se to někomu bude hodit.

Pro doplnění i jejich Facebook stránky, kde jsou i fotky a videa nejen mé opravované přenosky (mimochodem i sami vyrábí přenosky ad. hifi komponenty): https://www.facebook.com/pg/VASnyinc/photos/

Odpovědět