Originální přenosky

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Originální přenosky

Příspěvek od TRANSIWATT »

Prosím mohl by někdo poskytnout foto originálního balení přenosky audiotechnica AT95E ? Nebo odkaz.
U některých našich prodejců se vyskytují čínské kopie. S oblibou se kopírují Ortofon 2M.. . Jeden pražský prodejce nabízí zmíněnou AT95E pod 1000.- Kč v podezřelé krabičce. Nabízí i typy od jiných firem, ale všechny jsou v podezřele nápadně podobných krabičkách .

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Originální přenosky

Příspěvek od Renown »

Tohle je takové spiklenecké vlákno.
Já bych se rád zeptal, jestli už někdo z Vás někdy viděl fake jakékoliv přenosky a podle čeho jste poznali, že se jedná o fake.
Nemyslím tím : jedna paní povídala, myslím osobní zkušenost .....

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Podezíral jsem jednoho polského prodejce z prodeje fake AT-95 E. Nahrávalo mi i to, že Polák nekomunikoval. Ale na závěr z toho vypadlo, že Polák pouze balí bulkové přenosky do svých krabiček, stejně jako věhlasný William Thakker, a opatřuje je svérázným popisem "origynal" či "oryginal". Myslím, že vložka je příliš jemná práce, prodávaná v příliš malých množstvích na to, aby se to vyplatilo šlehat v Číně.
A pro Transiwatta: Mám aktuálně doma v šuplíku asi tak dvacet kusů AT-95 E od Thakkera, kterými vybavuji na cestu do světa své gramofony, které si už nechci ponechat a jejichž původní vložky se nechci zbavit, přitom jejich nákupní cena byla 25 € při kursu pod 25 CZK/€.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Myslím, že vložka je příliš jemná práce, prodávaná v příliš malých množstvích na to, aby se to vyplatilo šlehat v Číně.
*thumbs up*

jenom na vysvětlenou "bulkové přenosky" jsou přenosky z hromadného balení primárně určené pro osazení do nového gramofonu, nemají tedy individuální obal. Jsou na polystyrénových platech .

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Renown a to se taky vyrábí balení "bulkové přenosky" u dražších kategorií, řekněme nad 10 000.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ortofon Quintet Black, kterou Project dává do svých gramofonů, je taky hromadně balená (bulk), stejně tak byly i Valencie a to jsou obě přenosky za maloobchodní cenu 800 Euro.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Ortofon na svých stránkách na to přímo upozorňuje, je tam i vzhled orig balení. Natrefil jsem již u známyho na 2Mred, ta červená hmota byla jakoby nečistá, byly v ni jakési bublinky, při porovnání s orig jasné rozdíly. Celé provedení bylo jakési hrubší. AT95E jsem viděl ve třech různých obalech, na důvěře k vyrobku to nepřidá. Je fakt, že i "originální" balení se dá falšovat, to je nejjednodušší.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Neupozorňuje na to Ortofon na svých stránkách, nýbrž české zastoupení fy Ortohon, fa Horizon Trading a to z celkem pochopitelných důvodů - chce prodávat přenosky, které dovezli oni a ne někdo odjinud z EU.
¨Mmch., sám ortofon označuje bulkové balení přímo v označení svých výrobků - OM vs. OMB.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To : S499

*thumbs up* přesně tak !!!! Asi nějaká paranoia cz dovozce ...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Renown: CZ dovozce byl před celkem nedávnou dobou asi největším "šedým" dovozcem HiFi techniky v CZ, takže dobře ví, čemu čelí *hura* *hura* *hura* .

Odpovědět