Ortofon 530 MK II vs 2M blue vs?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
fallu
Kontaktovat uživatele:

Ortofon 530 MK II vs 2M blue vs?

Příspěvek od fallu »

Ahoj, mám přenosku ortofon alpha, a rád bych šel výš. rozpočet cca 4 - 5000. Přemýšlel jsem že bych vyměnil jenom hrot - údajně jde na alphu cokoliv z pětistovkové série - tedy bych zkusil 530 MKII - má hrot jako 2M bronze. Druhá možnost je koupit 2M blue či něco jiného. Nemáte někdo náhodou zkušenosti?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ortofon 530 MK II vs 2M blue vs?

Příspěvek od Prospero »

Generator je stejny, takze je opravdu mozno pouzit ruzne hroty a to nejen z “petistovkove” rady, ale i ze serie “Vinyl Master”.
510 = VM White
520 = VM Red
530 = VW Blue
540 = VM Silver
Porizovat novou "2M" je tedy , myslim, zbytecne. ;)

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Jako majitel 540 mk II bych doporučil jít rovnou do této náhrady (hrot FG70). Ale netuším, jestli se dá sehnat do 5 000.

fallu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fallu »

Prospero- a nemas s ni nejake osobni zkusenosti? Ve stereoplay ji dali stejne bodu jako 2m blue (vim je to jen test) a prodejce mi tvrdil at se vykaslu na archaickou vlozku a ze ji redka prehraje. Ale mam pocit ze ji v zivote neslysel. Cena je temer stejna jako za 2m blue, a pokud bych koupil blue, zustala by mi cela alpha. To pro mne znamena ze by 530ka musela hrat opravdu lepe nez 2m blue.
Davidus: ta uz je bohuzel mimo rozpocet. Mas ale nejaky srovnani s nejakou jinou prenoskou?

Zatim jsem totalne bezradny. Diky za vase odpovedi

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Slysel jsem jen 540 Mk II, v testu "Alphy" v nemeckem Audiu ale vymenu hrotu za "VM Blue" nebo "Silver" vyslovne doporucovali.
Ze ti prodejce bude vnucovat celou novou 2M je jasne, pro nej z toho kouka vetsi "vejvar", kecy o "archaicke" prenosce by si ale mohl usetrit, Ortofon v rade 2M pouziva take jen "prastary" generator z rady "OM". :lol:
A i kdyby ta 530-ka jehla hrala o neco hur, porad usetris.... ;)

fallu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fallu »

Prave vychazi temer stejne, 2m blue 4390 a 530 4250.

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

fallu píše:Davidus: ta uz je bohuzel mimo rozpocet. Mas ale nejaky srovnani s nejakou jinou prenoskou?
Bohužel, srovnáním moc nemůžu sloužit. Měl jsem před tím 2M Bronze, pak chvíli vintage Accutex a MC Denon DL-301 mk II až nakonec na rameni zakotvila 540 mk II. Vyměnil jsem také mezi tím i předzesilovač, takže jsem vůbec neměl možnost slyšet všechny přenosky ve stejných podmínkách. Přijde mi však, že jistého zlepšení se mi proti 2M Bronze podařilo dosáhnout, a to bych přisuzoval lepšímu hrotu. Osobně bych asi zařadil 540 mk II mezi 2M Bronze a Black, blíže však k Bronze.

Odpovědět