Phono PreAmp Phonobox SE II alebo Phonobox S

Prostor pro milovníky poslechu LP
LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Re: Phono PreAmp Phonobox SE II alebo Phonobox S

Příspěvek od LawIAR »

terahera píše:*offtopic* Phonobox RS,jiný svět,jiný zvuk s jakoukoliv i levnou přenoskou *palec*
a taktiež iná cenovka.

Vlastním phono box s a skutočne nemám čo vyčítať tomu pre-ampu. Pravda je ale aj taká, že som ho s ničím iným neporovnával, káždopádne v tejto cenovke fakt asi veľké rozdiely medzi dobre zvládnutými phono pre nebudú. Len na inšpiráciu, môj ďalší krok už bude DD TT so silným motorom + Phonobox RS +LO Dynavecor 20x2 + strieborné VDH v ramene. A snáď to bude racionálna konečná v analógu.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Rozdíl ve zvuku 220 vs 100pF je u mojí sestavy ve výškách. CP2 jsem si pořídil na základě výše zmíněné recenze na hifivoice a následného zapůjčení v jednom blízkém hifi studiu. Kupoval jsem ho s tím, že k mojí AT440 není úplně nejvhodnější ale ten zvuk mně natolik dostal, že po vyzkoušení jsem si ho už nechal, nicméně časem mi začali vadit příliš ostré výšky (činely, sykavky). Hledal jsem nějaké neinvazivní řešení ale ničeho jsem se nedobral, tak jsem vstupní kondenzátory vyměnil aby byla vstupní pakacity v doporučené toleranci AT440. Řezavé výšky zmizeli, prostor a detail zůstali. Naopak s 2M black u kolegy je po výměně zvuk naopak horší. Záleží jakou máš přenosku a kabely ty ale myslím, že ve většině případů není potřeba s CP2 cokoli provádět a hraje skvěle.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Dik Jirko za opisanie zvuku. Je dobre, ked sa to da pozicat a potom sa rozhodnut... V podstate by som aj rad vedel porovnat ako dobre alebo zle urobili soudruzi v Japonsku phono vstup na technicse v roku 1991 :D

Inak Phonobox RS stoji takmer 800€ !!! To si neviem predstavit ake zlate suciastky tam za tie prachy pouzili :oops:

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

octavius píše: Inak Phonobox RS stoji takmer 800€ !!! To si neviem predstavit ake zlate suciastky tam za tie prachy pouzili :oops:
Welcome to the real hi-fi world, buddy.

A teraz si nájdi hi-endové riešenia a ich ceny. :lol:

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

octavius píše: Inak Phonobox RS stoji takmer 800€ !!! To si neviem predstavit ake zlate suciastky tam za tie prachy pouzili :oops:
*headbang*
A už jsi jej slyšel? Asi ne, protože jinak by jsi pochopil, že je v podstatě na to jak hraje docela levný. :-)
Pokud bys měl cestu někdy přes Brno, klidně si vem CP2 pod paži a můžeme je porovnat...

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Dik za pozvani :) Ja netvrdim, ze to neni dobre ale jak to, ze to nikto iny nedokaze postavit lacnejsie? Ja som plosak ani zapojenie nevidel takze nemam info ake suciastky su pouzite len mi hlava nebere tak velkej rozdil v cene... Ked si zobereme povedzme priklad actidamp MK4 (alebo inu verziu)tak je to pomerne slusne riesenie a nestoji to stovky €... Opakujem nepocul som RS takze je to len teoretickej hladine. :? Ale samo, ze mat na to peniiiiz tak beru RS *2thumbsup*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

zabiny007 píše: *headbang*
A už jsi jej slyšel? Asi ne, protože jinak by jsi pochopil, že je v podstatě na to jak hraje docela levný. :-)
Úprime by ma zaujímalo porovnanie RS vs. nové Tube DS2. Ktoré riešenie bude uchu viac lahodiť.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

octavius píše:Dik za pozvani :) Ja netvrdim, ze to neni dobre ale jak to, ze to nikto iny nedokaze postavit lacnejsie? Ja som plosak ani zapojenie nevidel takze nemam info ake suciastky su pouzite len mi hlava nebere tak velkej rozdil v cene... Ked si zobereme povedzme priklad actidamp MK4 (alebo inu verziu)tak je to pomerne slusne riesenie a nestoji to stovky €... Opakujem nepocul som RS takze je to len teoretickej hladine. :? Ale samo, ze mat na to peniiiiz tak beru RS *2thumbsup*
Zkus se na to podívat z jiné strany. Nedívej se, že je dražší než všechny ostatní preampy co znáš a které stojí do 10tis. To není pro RS konkurence, RS hraje trochu jinou ligu. Podívej se na fóra, něco si o tom přečti a pak zjistíš, že špičkové preampy z první ligy (nemluvím teď o extraliza) stojí víc než RS. A to i několikanásobně. A to jsou jejich soupeři. A pak si polož tu správnou otázku: "Jak to sakra dělají, že je to tak levné? Co tam používají za součástky, že se dostanou s cenou mnohem níž než jejich konkurence? " :lol:

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Octavius
Inak Phonobox RS stoji takmer 800€ !!! To si neviem predstavit ake zlate suciastky tam za tie prachy pouzili :oops:
vítej v reálném světě
jen pro zajímavost :
Phono od Boulderu stojí 20.000 USD
Audio Research Phono Reference 10 stojí 36.900 Euro

Svět nekončí phonem CP2 a AT440.
BTW : CP2 je nevhodné phono pro AT440

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

JJ chalani dik za uvedení do reality. Inak popravde niečo na tom bude, ze kvalita sa dnes moc nikomu nechce platit ale za sunt každý rad zaplatí. :(

Renown ja som rozhodnutý skôr pre phono box s najmä kvôli AT 440.
Inak teraz keď som znížil kapacitu káblov mam pocit že nagaoka hra teraz lepšie než pred tým... Je to možné alebo len efekt?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

AT440 je velmi dobrá přenoska a myslím, že CP2 bude pro AT440 brzdou, ale to možná i Phono Box S.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Normálne mam strach sa zeptat co nebude? :oops:

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

no tak třeba ten Phono Box RS bude jistě ok. :-)
Ale klidně si kup i ten Phono Box S, to taky bude hrát velmi dobře

Odpovědět